Vakantie Rhodos tips

Op vakantie naar Rhodos? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op – of overweeg je een – vakantie naar Rhodos? Met deze tips weet je in no-time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Rhodos-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Rhodos.

Waar ligt Rhodos?

Rhodos vormt samen met o.a. Kos, Santorini, Mykonos en Karpathos de Zuid-Egeïsche Eilanden, een van de 13 regio’s in Griekenland. Rhodos is het grootste van deze eilanden, met een oppervlakte van ca. 1.400 km².

De Zuid-Egeïsche Eilanden vind je in– en de naam verklapt het al – de Egeïsche Zee, ten westen van het Turkse vasteland. Deze ligging maakt dat je slechts kort hoeft te vliegen voor jouw zonovergoten vakantie op Rhodos. Vanaf Amsterdam ben je ca. 3,5 uur onderweg naar de luchthaven in het zuiden van het eiland. En iets langer wanneer je een tussenstop hebt op een van de andere eilanden.

Waar staat Rhodos bekend om?

Vakantie Rhodos tips: cultuurWe stipten het hierboven al even aan; Rhodos is het grootste eiland van de regio. Dit betekent dat je je er geen moment hoeft te vervelen en dat je ook nog eens kunt rekenen op een veelzijdige vakantie.

Maar als we iets moeten noemen waarom Rhodos eruit springt t.o.v. de andere Griekse eilanden in ons aanbod, dan is het de flinke hoeveelheid cultuur. Dit vind je in het bijzonder terug in de hoofdstad, Rhodos-Stad. Het bijna volledig ommuurde stadscentrum is meer dan 2.400 jaar oud!

Het eiland herbergt daarnaast mooie baaien, een prachtige natuur en fijne dorpjes. Zoals we al aangaven; veelzijdigheid alom!

Zien & doen op Rhodos: de ultieme tips

Met een oppervlakte van ca. 1.400 km² is er genoeg te beleven op Rhodos. Met onze tips zouden we een hele reisgids kunnen samenstellen.

Vakantie Rhodos tips: LindosOm je vast een eerste indruk te geven, hebben we een lijstje met de absolute must-see’s en must-do’s op Rhodos voor je op een rij gezet:

  • Het witte stadje van Rhodos, ofwel Lindos, is een ultieme aanrader. Slenterend door de straatjes beleef je het ultieme Griekenland-gevoel. En wie zich aan de klim naar de hoger gelegen Akropolis waagt, wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht over de baai.
  • Rhodos is een walhalla voor zonfanaten met dank aan de vele stranden. Wij zetten de mooiste stranden van Rhodos op een rij. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen!
  • We stipten Rhodos-Stad hierboven al even kort aan. Binnen de 4 km lange stadsmuur vind je het meer dan 2.400 jaar oude historische gedeelte met talloze romantische steegjes vol winkeltjes, restaurants en bars. Maar dat niet alleen; de oude gebouwen zijn bijna stuk voor stuk pareltjes en je vindt er maar liefst 200 kerken. En dé bezienswaardigheid die je er écht niet mag missen, is het Paleis van de Grootmeesters.

Tips wat je nog meer kunt doen op Rhodos

De beste reistijd voor Rhodos

Rhodos kent – net als de andere Zuid-Egeïsche Eilanden – een warm mediterraan klimaat. Wat dit in de praktijk betekent? Dat je op het eiland kunt rekenen op droge, warme zomers. In de winter is het mild en nat, maar vanaf april neemt de kans op regen sterk af. Dat is ook het moment dat het toeristische seizoen op het eiland begint.

April en mei zijn geschikte maanden voor vakantiegangers die niet alleen voor het strand komen, maar juist veel op pad willen. De gemiddelde maximale temperatuur in april is 21 °C met uitschieters naar 25 °C. In mei stijgt het kwik tot ca. 25 °C.

Juni is de start van de zomer; de regenkans neemt af tot gemiddeld één dag per maand en de gemiddelde temperatuur stijgt met de dag. Dit zorgt in juli en augustus uiteindelijk voor maximumtemperaturen van rond de 32 °C. Kans op regen is in deze maanden bijna nihil.

Nazomeren kan ook op Rhodos. Hoewel het in september afkoelt en de regenkans toeneemt, kun je nog steeds op het strand liggen met dank aan maximale temperaturen van ca. 29 °C. Ga je in oktober? Houd er dan – met name in de tweede helft van de maand – rekening mee dat het weer langzaam wisselvalliger wordt en de bewolking toeneemt. Bij een actieve vakantie kan dat overigens ook juist fijn zijn!

De leukste accommodaties op Rhodos

Vakantie Rhodos tips: hotelsDe keuze aan hotels en appartementen op Rhodos is groot. Om je op weg te helpen, pikken we er een aantal favorieten van onze vakantiegangers uit.

  • Voor een betaalbare, maar comfortabele vakantie is Happy Days Hotel de juiste keuze. Plons in het ruime zwembad, loop in een paar minuten naar het strand en geniet onbeperkt van eten & drinken met dank aan de all inclusive mogelijkheid.
  • Neemt jouw grut geen genoegen met een hotel zonder waterpark? Dan heb je op Rhodos de keuze uit een aantal hotels, waaronder Amada Colossos Resort. Naast een waterpark kun je hier rekenen op o.a. meerdere zwembaden, diverse restaurants en een breed aanbod aan sport- en ontspanningsfaciliteiten. Met een verblijf o.b.v. all inclusive is jouw geslaagde vakantie een feit!
  • Ga je graag voor kleinschaligheid en houd je van de luxe van een privézwembad? Dan tippen we Casa Cabana Boutique Hotel & Spa. Een extra pluspunt aan dit stijlvolle hotel is de levendige omgeving.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Met deze handige links vind je eenvoudig de accommodatie die bij jou past.

Vervoer op Rhodos

Om in een korte tijd veel te zien van Rhodos, raden we je aan een auto te huren. Dit kan bij ons eenvoudig tijdens de boeking. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Liever georganiseerd op pad? Er worden talloze excursies aangeboden ter plaatse. Maak bijvoorbeeld een jeepsafari om in één dag veel van het eiland te ontdekken, stap op de boot naar buureiland Symi of boek een gids voor een rondleiding in Rhodos-Stad. Onze partner GetYourGuide heeft een ruim aanbod aan excursies. Boek ze vast voor vertrek om zeker te zijn van jouw plekje!

Lees alles over de voordelen van een auto huren.

Meer tips voor een vakantie op Rhodos

Tot slot; nog een aantal extra Rhodos-tips om alles uit jouw vakantie te halen:

  • Er is een ruime keuze aan badplaatsen op Rhodos. Kies voor de badplaats die het beste bij jou past. Rhodos-Stad, en dan met name het nieuwe gedeelte, is een fijne keuze voor vakantiegangers die op zoek zijn naar levendigheid. Waar Faliraki vooral populair is onder watersporters en families, wordt Kolymbia omgeven door prachtige natuur en gekenmerkt door de mooie stranden.
  • Wil je met het hele gezin naar Rhodos? Lees ons artikel Rhodos met kinderen voor de juiste voorbereiding. Het eiland is zonder meer kindvriendelijk!
  • Of er nog meer is waar je rekening mee moet houden wanneer je naar Rhodos reist? We zetten alle praktische informatie over Griekenland voor je op een rij.

Zie jij door onze tips een Rhodos-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *