Game of Thrones locaties

Duik in de wereld van Game of Thrones! De leukste locaties op een rij

Het nieuwe, alweer zevende seizoen, van Game of Thrones komt eraan; 16 juli is het zover! Voor het nieuwe seizoen lijken makers Daniel B. Weiss en David Benioff zich vooral in de kou te werken, want winter is coming. Dat terwijl ze in eerdere seizoenen vooral warme locaties, zoals Marokko en Spanje, opzochten. Wij reizen mentaal met je langs de fantastische locaties waar deze serie ons seizoenen lang naartoe heeft gebracht.

King’s Landing in Dubrovnik

Game of Thrones locaties, DubrovnikDubrovnik is misschien nog wel de bekendste locatie van Game of Thrones. Deze stad in de uiterste zuidelijke punt van Kroatië werd o.a. ingezet om de hoofdstad van Westeros, King’s Landing, te verbeelden.

De scouts van Game of Thrones werden naar deze locatie gelokt door de oude middeleeuwse restanten die hier nog aanwezig zijn. En omdat de serie een middeleeuws karakter heeft, paste Dubrovnik feilloos bij Game of Thrones.

Verschillende delen van Dubrovnik zijn ingezet voor de serie. Neem bijv. de trappen ten zuiden van het Gundulic plein. De Walk of Shame van Cersei Lannister begon op deze barokke trappen. Veel van de marktscènes zijn opgenomen in de St. Dominic Street. Deze straat werd ook gebruikt voor het vervolg van Cerseis Walk of Shame. Ook het Bokar Fort, de Ploce poort en het Paleis van de rector zijn gebruikt als decor voor Game of Thrones.

Beyond the Wall in IJsland

Kou zochten ze en kou vonden ze! Om de scènes van Beyond the Wall te vertonen, werd gekozen voor het ijzige IJsland. Een hel voor de acteurs, want de kou was vaak niet in scène gezet. Het was echter niet voor niets. IJsland bood veel spectaculaire landschappen voor de scènes.

De waterval Goðafoss en de rivier Skjálfandafljót zijn een uitdaging voor de tong, maar een absoluut cadeautje voor het oog. En IJsland is ook ingezet voor een andere locatie, namelijk de Eyrie. Het Thingvellir National Park werd gebruikt om de bergpas naar de Eyrie in scène te zetten. Dit park ligt om de hoek van Reykjavik.

Astapor en Yunkai in Marokko

Game of Thrones locaties, MarokkoVan de kou naar de hitte! Game of Thrones reisde af naar Marokko voor twee belangrijke locaties: Astapor en Yunkai. Voor Yunkai is de Middeleeuwee stad Aït-Ben-Haddou gebruikt, vanwege de typisch Marokkaanse architectuur.

De kasba’s, een gebouw met hoge muren waar leiders konden wonen en tegelijkertijd de stad konden verdedigen, zijn de ware pronkstukken van Aït-Ben-Haddou. Deze zijn tegen een heuvel aan gebouwd.

Voor slavenstad Astapor werd Essaouira in Marokko gebruikt. Met name de poort Scala en de stadsmuur zijn in beeld gebracht tijdens de scènes. In de serie is dit een stad die zich voornamelijk bezighoudt met slavenhandel. In onze wereld is Essaouira een stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst die leeft door cultuur. De stad in Marokko heeft daarnaast prachtige zeezichten die je de adem zullen benemen.

Dorne in Spanje

Spanje werd pas in seizoen 5 gebruikt als decor voor scènes van Game of Thrones. Het land werd in dit geval gekozen om het thuis van House Martell, Dorne, te ensceneren. Verschillende plekken in Spanje, waaronder Sevilla, zijn gebruikt. Een waar pareltje is het Koninklijk Paleis (Real Alcázar). Het is niet moeilijk om te zien waarom de makers voor dit gebouw kozen, want het is een prachtig gebouw dat dan ook met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Spanje is voor nog enkele andere locaties ingezet. De epische scène in de arena van Meereen is opgenomen in de arena van Osuna, die werd gebruikt voor stierenvechten. In deze arena klimt Daenerys op de rug van haar draak Drogon. De arena en het dorpje Osuna zijn dus zeker een bezoekje waard. Het ligt buiten Sevilla, op ca. 1 uur rijden. Je kunt dus beiden locaties combineren.

De King’s Road in Ierland

Game of Thrones locaties, IerlandOp zoek naar grimmige locaties kwamen Daniel en David in Ierland uit. De Game of Thrones cast is hier meer dan eens geweest. Veel locaties van Winterfell, the North en andere sinistere plekken zijn in dit land opgenomen.

Toeristenattractie Dark Hedges vormde het toneel voor de King’s Road. Dark Hedges staat met name bekend om de mooie bomen die langs een verharde weg de lucht in kronkelen. Takken en bladeren raken elkaar hogerop aan, waardoor een soort overdekking van bomen is ontstaan.

Herinner je je nog de schaduwbaby die Melisandre (Carice van Houten) tot leven heeft gewekt? Voor deze scène zijn de Cushendun Caves in Noord-Ierland als opnamelocatie gekozen.

Pentos op Malta

Het is slechts bij het eerste seizoen gebleven, maar Game of Thrones heeft ook Malta aangedaan. Op Malta zijn zowel scènes voor King’s Landing als het zuidelijke Pentos gefilmd.

Voor hoofdstad King’s Landing is in het eerste seizoen gekozen voor de voormalige Maltese hoofdstad Mdina. Deze ommuurde stad met middeleeuwse gebouwen bood een perfect landschap. De Mdina Gate was regelmatig in beeld. Maar Mdina was niet de enige locatie voor de opnames. Het St. Dominic Klooster in Rabat en het San Anton Palace in Attard (net buiten Mdina) werden ook ingezet.

Het mooie aan deze locaties? Je kunt ze zelf ook opzoeken! Je hoeft alleen bij ons nog het juiste reisje te boeken. 

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *