Reisfilms & series op Netflix

De leukste series & films op Netflix om je reishonger te stillen

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en mensen wordt geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat betekent – in veel gevallen – tijd over. Speciaal voor jou selecteerden wij de leukste reisfilms en -series op Netflix. Zo kun je vanaf de bank toch de hele wereld over reizen.

Jack Whitehall: Travels with my father

De Britse comedian Jack Whitehall staat al sinds zijn 17e op het toneel en had nooit eerder de tijd om een tussenjaar te nemen. Nu is het eindelijk zover en vertrekt hij – omdat het hem grappig lijkt – samen met zijn ietwat wereldvreemde vader Michael naar Zuidoost-Azië.

Het moet een authentieke ervaring worden die hun vader en zoon band versterkt; wat betekent dat de twee slapen in hostels en street food eten. Jack en Michael beleven reizend door o.a. Vietnam, Cambodja en Thailand de meest hilarische dingen. Het leukste is nog wel dat beiden geen blad voor de mond nemen.

Op Netflix staan drie seizoenen van Travels with my father. In het tweede seizoen reist het stel door Oost-Europa en het derde seizoen speelt zich af in de Verenigde Staten.

The World’s Most Extraordinary Homes

In The Wold’s Most Extraordinary Homes reizen architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin de hele wereld over om bijzondere huizen te bewonderen. De miniserie bestaat uit twee seizoenen met in totaal 12 afleveringen.

In het eerste seizoen reizen de twee langs huizen die op behoorlijk onbegaanbare plekken zijn gebouwd. Denk hierbij aan huizen op een klif, diep in een bos, bovenop een berg of onder het aardoppervlak. Piers en Caroline ontdekken hoe het huis in zijn omgeving past en blijven slapen om te ervaren hoe het is om in zo’n bijzonder huis te wonen.

Het tweede seizoen focust zich op bijzondere huizen in verschillende landen. Zo reis je met Piers en Caroline mee naar Portugal, Zwitserland, Japan, de Verenigde Staten, Spanje, India, Noorwegen en Israël.

Street Food

Eten & reizen gaan wat ons betreft hand in hand. In de docuserie Street Food is het watertanden geblazen. Je neemt o.a. een kijkje in de street food keuken van Thailand, Japan, Indonesië, Vietnam en Singapore.

In de negen afleveringen komen street food chefs met een bijzonder verhaal aan het woord en laten zij zien hoe belangrijk street food is voor hun cultuur. Het succes van de in 2019 uitgekomen serie is immens; de street food restaurants die aan bod komen kunnen de populariteit nauwelijks aan.

Sense8

De sciencefiction-/dramaserie Sense8 gaat niet over reizen, maar verdient wel een plek vanwege de prachtige beelden van over de hele wereld. Daar gaat ieder reishart sneller van kloppen.

Zo volg je de verhalen van Capheus uit Kenia, Sun uit Zuid-Korea, Nomi uit San Francisco, Kala uit India, Riley uit IJsland, Wolfgang uit Berlijn, Lito uit Mexico en Will uit Chigago die mentaal met elkaar gelinkt zijn.

Het verhaal volgt deze acht vreemdelingen van dezelfde leeftijd die op verschillende plekken op de wereld wonen en feitelijk samen één zijn. Ze hebben toegang tot elkaars kennis, taal en vaardigheden en kunnen zien, horen en voelen wat de ander ziet, hoort en voelt. Ze kunnen elkaar helpen in benarde situaties en hebben elkaar hard nodig als ze merken dat er op de ‘sensates’ wordt gejaagd.

Naast deze verhaallijn komen in de serie ook maatschappelijke problemen aan bod. Zo is Nomi transgender, Lito stiekem homoseksueel en wordt Kala verplicht te trouwen met een man van wie ze niet houdt.

Dark Tourist

Misschien heb je – net als wij – nog nooit van de term ‘dark tourism’ gehoord, daarom leggen we het je graag even uit. Bij dark tourism kiezen mensen voor een vakantie naar een plek die verband houdt met verwoesting en de dood. Een bekend voorbeeld hiervan is het bezoeken van de spookstad Pripyat bij de kerncentrale Tsjernobyl.

In de serie Dark Tourist onderzoekt journalist David Ferrier dit fenomeen. Zo treedt hij o.a. in de voetsporen van de bekende drugsbaas Pablo Escobar in Medellín en ontmoet hij zijn voormalige huurmoordenaar die nu een soort beroemdheid is. Daarnaast komt hij in Afrika in aanraking met Voodoo en ontdekt hij dat er in Japan een zelfmoord bos bestaat. Creepy!

Tales by Light

Een niet te missen documentaire die laat zien hoe mooi onze aarde is; dat is Tales by Light in het kort. Deze Australische serie volgt verschillende professionele fotografen in hun reis rond de wereld. Onderweg schieten ze prachtige plaatjes die een bijzonder verhaal vertellen.

De serie wil anderen aanmoedigen ook te gaan reizen, om eropuit te gaan en de wereld, de natuur en culturen te gaan bekijken, om iets anders te zien dan waar ze leven. Hopen dat dat snel allemaal weer kan!

De leukste reisfilms

Heb jij zin om een leuke reisfilm te kijken? Dit zijn aanraders!

  • Expedition Happiness. Is het jouw droom om met een zelfgebouwde camper rond te reizen? Dan is deze film zeker een aanrader! In Expedition Happiness trekken de Duitse filmmaker Felix, zijn vriendin Mogli en hun hond Rudi van Alaska naar Mexico in een omgebouwde Amerikaanse schoolbus. Onderweg maken ze prachtige beelden die ervoor zorgen dat jij ook direct de ultieme vrijheid van een camper wilt ervaren.
  • Eat Pray Love. Tot slot een oudje, maar wel een echte must-see voor reisliefhebbers; Eat Pray Love. Deze film uit 2010 gaat over Elizabeth Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) die alles heeft wat haar hartje begeert; een man, een huis en een carrière. Totdat ze gaat scheiden en zich begint af te vragen wat ze nu écht wil in het leven. Ze besluit haar biezen te pakken en in haar uppie op wereldreis te gaan. In haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. In Italië ontdekt ze – aan de hand van veel en lekker eten – la dolce vita. In India maakt ze kennis met de kracht van meditatie en op Bali ontmoet ze de liefde van haar leven. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Reizen naar de plekken die Julia Roberts in deze film bezocht, kan nu even niet door het coronavirus. Maar mocht je haar later achterna willen reizen, check dan even deze blog.

 Welke reisfilm of -serie ga jij als eerst kijken? Of welke is jouw favoriet?

Over de auteur

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én de bucketlist van Marleen is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé Vakantiediscounter droomt zij alvast weg bij de volgende bestemming op haar lijst.

1 reactie op “De leukste series & films op Netflix om je reishonger te stillen

  1. Wat word ik hier vrolijk van. Heel veel dank voor de goede tips. Dat wordt het hele weekend “reizen”. Groet van een gelukkige pensionado.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *