Ubud, Eat, Pray, Love

Ubud: Eat, Pray, Love achterna

Zelfs zeven jaar na de publicatie van de film worden onze harten nog altijd verwarmd als we de film Eat, Pray, Love kijken. De fantastische locaties die Elizabeth Gilbert (gespeeld door Julia Roberts) aandoet, maken de reiziger in ons los. We vinden het dan ook niet verrassend dat er nog altijd vrouwen zijn die – op zoek naar balans, liefde en geluk – Liz’ reis volgen langs yogi’s, genezers en therapeuten. Ook jij kunt in haar voetsporen treden!

Bali is een wondere wereld vol prachtige tempels. Het wordt dan ook het eiland van de Goden genoemd. Bali, in tegenstelling tot het grootste deel van Indonesië, is voor meer dan 90% hindoeïstisch. Hindoeïsme op dit eiland is een mix van Indiase hindoeïsme, boeddhisme en animisme. Juist dat trok Liz en velen voor en na haar naar Ubud.

Wat is Ubud?

Ubud Eat Pray LoveEen dorpje dat spiritualiteit ademt. Dat is Ubud in een notendop. Ubud wordt gezien als het culturele centrum van Bali. Het plaatsje zit vol yogi’s en helers die rust en gezondheid in hun (genees)kunst vinden. De plaats heeft aan deze praktijken dan ook haar naam te danken: ubad betekent ‘medicijn’ in het Balinees.

Ubud wordt omringd door mooie rijstvelden. Ga je naar één van deze rijstvelden dan word je beloond met een spectaculair uitzicht. Een andere bijzondere locatie is Monkey Forest in het centrum van Ubud. Te midden van dit grote bos leven honderden apen rondom drie tempels. Je zult ook regelmatig over de wegen van Ubud apen tegenkomen.

Meer weten over Ubud? We schreven eerder een uitgebreid artikel met alle achtergrondinformatie over het plaatsje, de leukste bezienswaardigheden en meer.

Laat je helen door Wayan

Ibu Wayan begon met het verkopen van koffie en rijstebrij aan lokale boeren in haar eigen warung in 1980. Langzaam groeide Wayan’s warung uit tot een Indonesisch restaurant. Toen Eat, Pray, Love uitkwam, nam de klandizie in grote mate toe. Café Wayan, dat vlakbij Monkey Forest ligt, is vandaag de dag nog steeds open.

Maar Wayan is eigenlijk bekender, omdat ze naast restauranteigenaresse ook kruidendokter is. Ze heeft een healingcentrum in Ubud waar ze Balinese genezing aanbiedt. Wayan belooft ziektes te kunnen genezen en de toekomst te kunnen lezen. Een onvergetelijke ervaring, die je in Ubud niet mag missen. In Eat, Pray, Love weet Wayan Liz te helpen in haar zoektocht naar geluk en vrede. Tegelijkertijd helpt Liz Wayan door geld te verzamelen om een huis te laten bouwen.

Toekomst voorspellen bij een Balinese medicijnman

Ubud Eat Pray Love Liz’ raadgever in de film is Ketut Liyer. Deze bekende handlezer en medicijnman is helaas in 2016 overleden op 100-jarige leeftijd. Al is er geen zoals Ketut; er zijn wel meerdere medicijnmannen in Ubud die tegen een tarief of donatie een genezingsproces uitvoeren of jouw toekomst voorspellen. Maak jouw Eat, Pray, Love ervaring compleet door één van deze medicijnmannen te bezoeken!

Er zijn twee soorten medicijnmannen op Bali. De één staat bekend als balian taksu. Deze balian (Balinees voor medicijnman) raakt in een trance om te communiceren met het spirituele rijk. De balian usada daarentegen maakt gebruik van een heilig medisch archief. Hij gebruikt massages en traditionele medicijnen om zijn klanten te genezen. Al raakt de balian usada niet in trance, de medicijnman beoefent zijn praktijk tevens vanuit spiritueel oogpunt. Het genezingsproces wordt namelijk bijgestaan door mantra’s, gebeden en visioenen van de balian.

In rust in Ubud verblijven

Ubud Eat Pray LoveZoek de kalmte op in de natuur van Bali. De meest luxe en ontspannende hotels vind je tussen het groen van Ubud. Verblijf in één van onderstaande hotels voor een volledig verzorgde Eat, Pray, Love ervaring.

  • Maya Ubud Resort & Spa is een oase van rust. Je verblijft middenin de prachtige Balinese natuur en wordt omringd door het blauwste blauw en het groenste groen. Om de harmonie met jezelf te vinden, hoef je het hotel niet uit. Er zijn namelijk o.a. faciliteiten voor yoga, pilates en meditatie.
  • Natuur zover het oog reikt; dat vind je bij een verblijf in Alila Ubud. Dit hotel staat op hoge steigers waardoor het boven bomen en de rivier Ayung uitkomt. Alila Ubud heeft het duurzaamheidskenmerk Earth Check toegekend gekregen. Dat betekent dat maatregelen worden genomen om afval en water- en energieverbruik te verminderen. Daarmee is een verblijf niet alleen ontspannend, maar ook verantwoord.
  • Wil jij net als Liz de omgeving van Ubud te fiets verkennen? In The Payogan Villa Resort & Spa kunnen fietsen worden gehuurd. Wie weet kom je zo ook jouw charmante Braziliaanse Felipe (de grote liefde van Liz in Eat, Pray, Love) tegen! In het wellnesscentrum van het hotel word je na een actieve dag weer helemaal zen. Zo kunnen o.a. aromatherapie-, voetreflexzone- en klassieke massages worden geboekt.

Wil jij Julia Roberts achterna, maar ben je nog niet helemaal uit jouw verblijfslocatie? Bekijk al onze hotels en boek jouw reis naar liefde en geluk!

Fotografie: OlegD  | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *