Senegal

Sun, Sea, Senegal: waarom dit Afrikaanse land een fantastische bestemming is

Kaapverdië, Gambia & Egypte; stuk voor stuk Afrikaanse bestemmingen die deze winter hoge ogen gooien. Maar we laten je graag kennismaken met nog een bijzonder Afrikaans land. Het opkomende en nu zeker nog authentieke Senegal. We kunnen genoeg redenen bedenken waarom deze bestemming op jouw wishlist moet staan.

Twee jaar geleden bracht ik een bezoek aan het bijzondere Afrikaanse land, waar ik eigenlijk nog weinig beeld van had. Het komt weinig in de media en als je Googled is de informatie zeer beperkt. Na in een korte tijd enorm veel hoogtepunten van het land te hebben bezocht, ben ik overtuigd; het is een geweldige en vooral verrassende vakantiebestemming!

Ik geef je een aantal goede redenen waarom dit land zo fantastisch is. En stiekem hoop ik dan dat je het liefst meteen je koffers pakt om het ook te ervaren!

Altijd warm

Een week voor mijn vertrek naar Senegal ging ik langs de drogisterij voor de broodnodige middelen; deet, zonnebrandcrème, Imodium. “Waar gaat de reis heen?”, vroeg de dame achter de kassa. “Senegal”, was mijn antwoord. “Waar ligt dat?”, was haar reactie.

Altijd warm, SenegalVooruit, nog een stukje aardrijkskundeles dan. Senegal ligt in Afrika. Het omsluit in zijn geheel Gambia en grenst aan Mauritanië, Guinee en Mali. Met dank aan de zuidelijke ligging kun je rekenen op hoge temperaturen. Het hele jaar door schommelen de temperaturen overdag tussen de 25 en 35 °C.

De gevoelstemperatuur kan overigens hoger liggen. Zeker tijdens het regenseizoen, dat van juni t/m september loopt. Na het regenseizoen blijft het ook nog een paar weken vochtig. Ook dan kun je rekenen op een hogere gevoelstemperatuur, net zoals de maand voorafgaand aan het regenseizoen. Het is dus niet verrassend dat veel vakantiegangers het land tussen november en april bezoeken.

Strand in overvloed

Senegal grenst aan de Atlantische Oceaan. Hierdoor kun je rekenen op een lange kustlijn, deze is maar liefst 700 km. Het Afrikaanse land leent zich daardoor goed voor een strandvakantie.

Het meest bekende strandoord van Senegal is Saly. Saly ligt aan de zogenaamde Petite Côte, ofwel de kleine kust. Dit gebied wordt gekenmerkt door parelwitte stranden en je vindt er het bekende vogelreservaat La Somone, waar je ca. 150 soorten vogels kunt bewonderen. Meer dieren spot je overigens op een steenworp afstand van Saly, in Bandia Game Reserve. Ja, je kunt hier echt op safari!

De hotels liggen vaak buiten het centrum van Saly of nabij het natuurpark La Somone. Ga toch zeker een dagje naar Saly, want je vindt er gezellige restaurants en bars en enkele craft markets. Kleurrijke souvenirs scoor je hier zonder twijfel.

Afdingen mag! Ga gerust op 30 tot 40% van de vraagprijs zitten. Kom je er niet uit? Loop dan weg. Grote kans dat je wordt teruggeroepen en de verkoper toch akkoord gaat met jouw bod.

Laagdrempelig kennismaken met authentiek Afrika

Vakantie Senegal: het echte AfrikaAfrika is een geweldig continent om door rond te reizen, maar dan moet je wél van rondreizen houden. Heb jij liever een vakantie waarbij je verblijft op één plek en waarbij je dagjes strand afwisselt met cultuur én kennis kunt maken met authentiek Afrika? This is the place to be!

Senegal is een opkomende bestemming. Er gaan lang niet zoveel toeristen heen als naar bijv. Gambia of Kaapverdië. Hierdoor is het authentiek gebleven en maak je er echt kennis met de Afrikaanse cultuur.

Neem bijvoorbeeld een kijkje op het voormalige slaveneiland Ile de Gorée of breng een bezoek aan de visafslag in M’bour. Je stapt écht in het leven van de locals.

Korte vluchttijd, weinig tijdverschil en geen visum nodig

Zon in de winter? Graag! Je denkt dan al snel aan overzeese paradijsjes als Curaçao, de Dominicaanse Republiek en Mexico. Of Aziatische bestemmingen als Thailand en Bali. Maar die lange vluchttijden zijn helemaal niet nodig.

Een vlucht naar Dakar (de hoofdstad van Senegal) duurt ca. 6 uur. En door de ligging kan je een jetlag ook van het lijstje strepen. Er is in de wintertijd een tijdsverschil van slechts een uur, in de zomertijd is dit twee uur.

Extra fijne bijkomstigheid: voor het Afrikaanse land geldt geen visumplicht. Met je paspoort stap je zo door de douane heen.

Kwalitatief goede hotels

Royal Horizons Baobab, SenegalGambia en Senegal; ze worden vaak met elkaar vergelijken en ja, er zijn best wat overeenkomsten te vinden. Maar ook zeker verschillen. In de eerste plaats is Senegal echt nog een stukje authentieker en daarbij zijn de hotels hier net een stukje luxer en beter.

Tijdens mijn tijd in Senegal verbleef ik bijv. in Royal Horizons Baobab. Dit hotel is uitgeroepen tot beste all inclusive hotel van het land en dat is niet zonder reden. Je kunt genieten van uitgebreide buffetten, hebt een zalig strand voor de deur en de kamers zijn ruim. En het personeel? Dat ontvangt je met een brede glimlach!

Gegarandeerd onthaasten

Als je van haasten houdt, ben je in Senegal op de verkeerde plaats. Alles gaat hier in een lager tempo (wat gezien de temperaturen geen straf is overigens) en je leert al snel dat een Afrikaans kwartiertje zomaar drie kwartier kan worden.

Filerijden is in en om Dakar en steden als M’bour een vast gegeven. Geniet terwijl je stilstaat van de verkopers die je met de meest bizarre waren voorbij lopen en werp een blik op de vele kleurrijke kraampjes langs de straatkant of – want ook dat gebeurt gewoon – zelfs op de rotonde.

Wil jij een weekje onthaasten, aan het strand liggen én cultuur snuiven? Bekijk snel ons volledige aanbod naar Senegal. Laat je even weten wat je van het land vindt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

4 thoughts on “Sun, Sea, Senegal: waarom dit Afrikaanse land een fantastische bestemming is

  1. Geachte dames en heren leuke site om te lezen wat ik wel mis in dit leuke verslag en stukje informatie is …. je moet wel vaccinaties nemen dat is echt aan te raden
    Hartlijke groet
    Lia Arends

    1. Beste Lia,

      Dit klopt! Dit komt in eventuele andere praktische artikelen nog aan bod én klanten die bij ons een reis boeken, krijgen hier ook na boeking nog informatie over in de boekingsbevestiging. Zodat iedereen goed voorbereid op pad gaat.

      groet,
      Laura

  2. Dag Laura, ik wil ook graag naar hotel royal Baobab. We vroegen ons af of het vanuit dat hotel gemakkelijk en veilig is om uit re gaan naar barretjes en restaurants in Saly. Of dat je een goed hotel met mooie stranden weer in Saly zelf. Alvast bedankt!

    1. Ik vond Royal Horizon Baobab echt heel fijn door de ligging aan het strand en zou daar zeker nog een keer voor kiezen. Per taxi kan je eenvoudig afreizen naar Saly. Het hotel kan je hierbij helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *