Steden op minder dan 2 uur vliegen

Om de hoek! Deze ge-wel-di-ge steden liggen op minder dan 2 uur vliegen

Als je van Amsterdam naar Maastricht met de auto afreist, ben je – zonder files – zo’n twee uur onderweg. Wist je dat in dezelfde tijd per vliegtuig de meest geweldige Europese steden kunt bereiken? We hebben een paar toffe suggesties voor je!

Relaxed Berlijn

Hoewel je ook met de trein of met de auto naar Berlijn af kunt reizen, heeft het vliegtuig bij ons de voorkeur. In plaats van dat je ca. zes uur in de trein of auto zit, vlieg je – incl. landen en stijgen – ca. een uurtje van Amsterdam naar Berlijn. En de kosten? Als je een voordelige pakketreis boekt, ben je nog voordeliger uit dan met een los hotel en treintickets.

Berlijn is daarnaast ge-wel-dig! Hoe vaak je ook naar de stad gaat; elke keer ontdek je weer nieuwe plekken die de moeite waard zijn. En dan hebben we het niet alleen over de bekende highlights als het Reichstag, East Side Gallery, Checkpoint Charlie, de Fernsehturm en het Holocaust monument.

Hoewel je deze zeer zeker moet zien, zijn het juist de onverwachte plekken én de relaxte sfeer die maken dat je wel verliefd moet worden op de stad. Je vindt er leuke pop-up winkels en tentoonstellingen, live concerten in een van de vele parken en barretjes die uitnodigen om vooral héél lang te borrelen.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Berlijn, Riu Plaza BerlinRiu Plaza Berlin is een van onze meest geboekte hotels in de Duitse stad. Niet zonder reden; met dank aan het openbaar vervoer ben je overal in no time en het ontbijt is om van de smullen. De bedden? Die liggen haast lekkerder dan thuis!

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Berlijn

Veelzijdig Nice

Collega Judith reisde onlangs af naar Nice en kwam met één mededeling terug: “Als je nog niet naar Nice bent gegaan, zeker doen!” Wat haar betreft is het de ideale getaway voor een kort weekendje weg. En niet enkel vanwege de korte reistijd van nog geen twee uur.

Hoewel Nice eigenlijk meer een badplaats is dan een stad heeft het – naast het kilometerslange strand en dito boulevard – wél alles in huis voor een gevarieerde stedentrip. Je vindt er schitterende gebouwen (met name in Vieux Nice, het oude stadsdeel), er zijn prachtige musea te vinden en aan charmante barretjes en goede restaurants geen gebrek.

Extra punten scoort Nice door de uitvalbasis middenin de Provence-Alpes-Côte D’Azur, direct aan de Middellandse Zee. Hierdoor reis je in een korte tijd af naar bijvoorbeeld Monaco, dé plek om een kijkje te krijgen in de wereld van the rich and famous.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Nice, Hotel Le RoyalHotel Le Royal is een statig hotel aan de lange boulevard. Je kunt er rekenen op o.a. prachtige kamers, een restaurant met mediterrane keuken, bar en gratis WiFi. En met een beetje mazzel kijk je uit op zee vanuit jouw kamer!

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Nice

Gouden stad Praag

Voor pracht en praal moet je in Praag zijn; de stad – die op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt – draagt niet zonder reden de bijnaam de Gouden Stad. Deze dankt het aan de kleurrijke en imposante gebouwen. Stuk voor stuk pareltjes!

De meeste van deze pareltjes vind je in de Oude Stad, ofwel Staré Město. In een wirwar van smalle straatjes vind je hier prachtige gebouwen en pleinen.

De bekendste is het Oude Stadhuisplein, dat een oppervlakte heeft van maar liefst 9.000 m². Aan dit plein vind je de bekende Astronomische Klok. Als je alle toeristen omhoog ziet kijken, weet je dat er weer een uur voorbij is. Tijd om zelf ook naar het schouwspel te kijken dat er dan plaatsvindt.

Andere niet te missen bezienswaardigheden in Praag zijn de Karelsbrug (gooi een muntje in het water voor geluk!), de Praagse burcht, het Nationaal Theater, de Joodse begraafplaats, het Dansende Huis en de Sint Vituskathedraal. Tussen alle historie heeft de stad óók nog eens een hip randje. Dit merk je vooral op het gebied van restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Steden of minder dan 2 uur vliegen: Praag, Hotel RottCentraler verblijven dan in Hotel Rott? Niet mogelijk als je het ons vraagt. Het ligt op slechts 2 minuten lopen van het Oude Stadsplein en de bekende astronomische klok. De knusse inrichting van het stijlvolle hotel zorgt voor een huiselijk gevoel.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Praag

Verrassend Kopenhagen

Collega’s en vakantiegangers die recent Kopenhagen bezochten, kwamen enthousiast terug van hun stedentrip. Waarom? Omdat in deze stad echt alles samenkomt.

Designwinkels versus fantastische restaurants. Autovrije winkelstraten versus hippe wijken. Een pretpark middenin de stad versus een kleurrijke haven. Een veelzijdige stedentrip is gegarandeerd als je naar Kopenhagen gaat.

Hoewel we eigenlijk vinden dat je je vooral moet laten verrassen, zijn er wel een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen. De Nyhvn bijvoorbeeld. Hier vind je de leukste terrasjes en het voormalige huis van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Andere aanraders zijn Amalienborg Palace, de kleine Zeemeermin, de oudste wijk Snarens Kvarter, de Rundetaarn (Ronde Toren) en Tivoli. Enjoy!

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Kopenhagen, Copenhagen Admiral HotelCopenhagen Admiral Hotel is een sfeervol hotel in een 17e eeuws pand. Let eens op die details! Je bevindt je nabij het water, het koninklijk paleis én de Nyhavn. Dat wordt Kopenhagen te voet ontdekken.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Kopenhagen

Londen

Waar sommige van deze steden – zoals Nice – direct op jouw lijstje moeten voor het voorjaar, is Londen een stad die in elk jaargetijde kan. In de zomer is het zalig slenteren langs de Theems, maar in de winter is het juist weer de perfecte getaway voor een stedentrip in kerstsfeer.

Londen is een stad met vele gezichten; stap je een volgende wijk in dan heb je zomaar de kans in een totaal andere wereld te belanden. Neem bijvoorbeeld het romantische Notting Hill, dat in één klap beroemd werd door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts in de hoofdrol. Deze staat in schril contrast met Shoreditch. Hier komen kunstenaars en creatievelingen samen. En dat zie je o.a. terug in de vele street art waar de wijk door wordt gekenmerkt.

Soho is de plek vol gezelligheid! Je kunt er typisch Britse bars vinden of een theatervoorstelling bijwonen. Als daar niet al jouw geld aan op gaat, kun je ook nog heel goed winkelen in de wijk. Voor meer budgetproof producten ga je naar de wijk Camden, waar je veel markten vindt. Ook de schattige huisjes aan Hartland Road zijn een must see!

En dan hebben we het nog niet eens over de bekende bezienswaardigheden gehad. O.a. de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en Londen Eye zijn must sees tijdens een eerste stedentrip naar de Britse stad.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Londen, Park Plaza Westminster BridgePark Plaza Westminster Bridge is gezegend met een fantastische ligging. Je kunt er daarnaast rekenen op moderne kamers en appartementen, gratis WiFi en live muziek in de avonduren.

Steden op minder dan 2 uur vliegen: Londen

Nog meer steden op minder dan 2 uur vliegen

Eigenlijk hebben we dicht bij huis best veel leuke steden. Ook deze steden vind je namelijk op minder dan twee uur vliegen:

  • Hoewel Wenen tot een van de grootste steden van Oostenrijk behoort, straalt de stad echt een pittoreske en warme sfeer uit. Het is de stad van de muziek van Mozart, maar ook het kasteel van Sissi en de boeiende binnenstad (die sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat) zijn prachtig. Een echte bestemming voor cultuurliefhebbers!
  • Wat je allemaal kunt ontdekken tijdens een stedentrip in Dublin? De groene parken en bruine pubs in Temple Bar (een lange uitgaansstraat vol pubs) in het bijzonder. Maar deze grootste Ierse stad, met meer dan een miljoen inwoners, herbergt ook veel cultuur in de vorm van kerken, monumenten en dé bezienswaardigheid van Dublin, het middeleeuwse Dublin Castle.
  • Boedapest is rijk aan kunst, cultuur en winkels! De hoofdstad van Hongarije is verdeeld in twee stadsdelen: Boeda en Pest. Beide stadsdelen bieden eindeloos veel bezienswaardigheden, leuke cafés en lokale restaurantjes. Een veelzijdige tijd ligt op je te wachten!
  • Bilbao ligt op het randje van twee uur vliegen, maar we voegen hem toch toe. De Spaanse stad zal je zonder twijfel verrassen, of je nu van cultuur, natuur of het lekkere Spaanse eten houdt. Bewonder o.a. het Guggenheim Musuem en het oude stadsdeel, Casco Viejo. Wat een geweldige contrast!

Wat is jouw favoriete stad op minder dan twee uur vliegen?

Nu meteen een stedentrip boeken?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *