Redenen Corfu vakantie

Waarom Corfu het volgende Griekse eiland op jouw lijstje moet zijn

Met meer dan 6.000 (!) eilanden, waarvan 200 bewoond, kan het nog best een bevalling zijn om een Grieks eiland voor jouw volgende vakantie te selecteren. Wij helpen je op weg & tippen één van de groenste eilanden. We geven je 6 redenen waarom Corfu bovenaan jouw Griekse bucketlist moet staan!

1. Groen, groener, groenst

Redenen Corfu vakantie: groene natuurWe benoemden het hierboven al kort; Corfu is één van de groenste Griekse eilanden. En natuur vind je er in vele vormen. Op een oppervlakte van ca. 600 km² kom je afwisselend sinaasappel- en olijfbomen, prachtig bergen met verscholen grotten en prachtige baaitjes en stranden tegen.

Must-sees op het gebied van natuur die je niet mag missen op Corfu? Dit zijn zonder twijfel de twee hoogtepunten voor natuurliefhebbers:

  • In het noordoosten van Corfu vind je de Pantokrator. De top van deze berg ligt op ca. 900 meter en is meteen het hoogste punt van het eiland. Onderweg naar de top word je getrakteerd op fijne dorpjes en bovenaan staat je een beloning in de vorm van een geweldig uitzicht te wachten. Bij goed weer reikt jouw zicht zelfs tot Albanië!
  • Reis je af naar het zuiden? Dan kom je weer uit bij een heel ander soort stukje natuur; het Korissionmeer. Dit meer, met een lengte van ca. 5 km breed en een lengte van ca. 1 km, is met dank aan de vele trekvogels een beschermd natuurgebied.
Je hebt vanaf meer plekken op het eiland een geweldig uitzicht over het eiland. Bijvoorbeeld vanaf het hoogste punt in Kanoni. Je ziet dan het muizeneiland (Pontikonissi) voor de kust liggen en hebt zicht op het witte klooster Vlacherna.

2. Een duik in het verleden van Sissi

Redenen Corfu vakantie: paleis SissiJe kunt afreizen naar Oostenrijk voor een bezoek aan het paleis van Sissi, maar dan ben je wel wat minder verzekerd van zon. Tijd om naar Corfu te vertrekken, want óók daar vind je een paleis Sissi.

Achilleion, dat ca. 10 km ten zuiden van de hoofdstad Corfu-Stad ligt, werd in 1890 ontworpen door de Italiaanse architect Raffaele Caritto. De bouw werd gefinancierd door Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ofwel Sissi. Vanwege haar slechte gezondheid wilde zij een tweede verblijfplaats in de zon hebben. Lang heeft ze er niet van kunnen genieten; zes jaar na de voltooiing werd ze om het leven gebracht.

Maar… Sissi deed het natuurlijk niet voor het minste en dus kun je ook hier van veel pracht en praal genieten. Ook al is het aanzienlijk kleiner dan de Oostenrijkse variant. Met name de tuinen zijn bijzonder. Je ziet hierin duidelijk Sissi’s fascinatie voor de Griekse mythologie terug. Let maar eens op alle beelden!

Redenen Corfu vakantie: Benitses Bay View HotelIn Benitses Bay View Hotel worden Griekse gastvrijheid en moderne faciliteiten moeiteloos gecombineerd. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zwembad, restaurant en fijne ligging nabij het paleis.

3. Strand, strand én nog eens strand

Redenen Corfu vakantie: strandenHoewel Corfu bij veel mensen niet direct wordt gezien als een op-en-top Griekse strandbestemming, is het dit wel degelijk! Niet verrassend; Corfu wordt in zijn geheel omsloten door water. Hierdoor heb je ruim 200 km aan kustlijn binnen handbereik. Langgerekte stranden worden afgewisseld met kleine baaitjes waar je het strand haast voor jou alleen hebt.

We schreven een uitgebreid artikel over de mooiste stranden op Corfu, maar als we hier er dan toch één mogen tippen… Canal d’Amour in Sidari. Naast dat het een plaatje is – het zeewater heeft hier een kanaal uitgesleten in de rotsen – hangt er ook nog een mooie mythe aan vast. Wie door het kanaal zwemt, zal de liefde van zijn of haar leven ontmoeten.

4. Cultuur in overvloed

Redenen Corfu vakantie: hoofdstadWie houdt van een flinke dosis cultuur, raden we aan na aankomst op Corfu meteen door te reizen naar Corfu-Stad. De hoofdstad – ook wel Kerkyra genoemd – herbergt talloze bezienswaardigheden, in het bijzonder religieuze gebouwen.

Op praktisch elke reisgids van Corfu prijkt bijvoorbeeld de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, een prachtige kathedraal aan de haven. Elders in de stad vind je de 16e-eeuwse St. Spyridonkerk. Ook al zo’n plaatje! Of ga voor de Venetiaanse invloeden van het Platireraklooster. Meer leren over Corfu? Bezoek het Archeologische Museum, dat ook in de hoofdstad te vinden is.

Even wat anders dan cultuur? Ga voor een flinke dosis gezelligheid naar het Spianadaplein, één van de grootste pleinen van Griekenland. Op de vele terrasjes geniet je van lokale specialiteiten.

Redenen vakantie Corfu: Hotel Corfu PalaceWil je in Corfu-Stad verblijven én genieten van een flinke dosis luxe? Ga voor Hotel Corfu Palace, gevestigd aan de rand van het oude centrum. Het hotel beschikt over o.a. een zoutwaterzwembad en een buffet- en à la carte restaurant.

5. Familievriendelijkheid ten top

Redenen Corfu vakantie: kindvriendelijkheidDiverse Griekse eilanden staan bekend om hun kindvriendelijkheid. Corfu is er daar één van. Waarom? Naast een korte reistijd – binnen drie uur vliegen vanaf Schiphol sta je op Corfu – zijn vaccinaties niet nodig en bieden de verschillende badplaatsen onderdak aan familiehotels voor elk budget.

Staan jullie familievakanties altijd in het teken van zon, zee en strand? Ook hier is dat het geval! Van de vele kiezelbaaitjes en brede zandstranden zijn er maar liefst 30 bekroond met een Blauwe Vlag. Dit keurmerk staat voor veilige en schone stranden en water.

Wie tot slot zijn of haar kinderen ook nog wat cultuur wil bijbrengen, kan de bovenstaande tips nog even teruglezen. Genoeg opties! Kinderen maak je daarnaast blij met een bezoek aan Aqualand, één van de grootste waterparken van heel Griekenland, of een dagje jeepsafari.

redenen vakantie Corfu: Elea Beach, DassiaMet het strand en de helderblauwe zee voor de deur wil je nooit meer weg bij Elea Beach. Het hotel straalt luxe en comfort uit én is bovendien zeer geschikt voor gezinnen. Wanneer vertrek jij?

6. Lokale specialiteiten om bij te watertanden

Redenen Corfu vakantie: etenDe Griekse keuken an sich is al om van te watertanden. We kunnen bijvoorbeeld geen genoeg krijgen van mezze, de Griekse variant van tapas. Voor vleeseters zijn menukaarten vol souvlaki en gyros een walhalla. En moussaka is geweldig voor groenteliefhebbers.

Op Corfu kennen ze daarnaast nog enkele lokale specialiteiten. Pastitsada bijvoorbeeld. Dit is licht pikant gestoofd rundvlees geserveerd met pasta of rijst. Liever vis? Door de wateren rondom het eiland staat dit eigenlijk ook overal op de kaart. Populair bij de inwoners zelf zijn verse calamari en gerechten met zwaardvis.

Een avondje traditioneel Griekse dineren? In het dorpje Acharavi vind je The Pumphouse. De maaltijden op de kaart worden bereid met verse lokale ingrediënten. Om je vingers bij af te likken!

Hebben we jou enthousiast gemaakt met bovenstaande redenen om Corfu te bezoeken? Bekijk snel ons volledige aanbod & maak jouw keuze. Fijne reis!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *