Ontdek het rustige zuiden van Rhodos

Genieten van de topingrediënten die een Griekse vakantie biedt én toch in rust verblijven? Boek een vakantie naar het zonnige en rustige zuiden van Rhodos. Hier heb je geen gevecht om een plekje voor jouw handdoek, maar vind je wel gezellige terrasjes en zonovergoten stranden.

Naast Kreta en Kos is Rhodos mateloos populair onder Nederlandse reizigers. Dit dankt het eiland aan de oh zo fijne vakantiemix die veel Griekse eilanden bieden. Zon, strand, cultuur, gezellige badplaatsen en natuur; het is allemaal aanwezig. Dit betekent wel dat het er in het hoogseizoen best druk kan zijn.

Maar niet overal… Het gebied tussen het noordelijk gelegen Rhodos-Stad en het prachtige witte dorpje Lindos in het midden is het meest populair. Verblijf je zuidelijker dan Lindos dan is het opeens een stuk rustiger. Tijd om een kijkje te nemen in dit deel van het eiland.

Gemoedelijk Kiotari

In het zuidoosten van Rhodos vind je Kiotari. Waar veel badplaatsen in het noorden al decennialang toeristen ontvangen, is het toerisme hier pas de laatste tien tot vijftien jaar in ontwikkeling.

Rustige zuiden Rhodos, KiotariDit betekent dat je de mooie zand-/kiezelstranden nog niet met Jan en alleman hoeft te delen. En dat je tijdens een snorkelsessie in het kristalheldere water niet opeens de benen van een medetoerist spot. Aan het strand vind je enkele tavernes, gerund door een gastvrije Griekse familie. Vis domineert hier – hoe kan het ook anders in Griekenland? – de menu’s en rustig eten staat voorop.

De directe omgeving van Kiotari biedt ook genoeg mogelijkheden. Zo vind je enkele kilometers landinwaarts het dorpje Asklipio, dat bekend staat om de Byzantijnse kerk Kimissis tis Theoku. Deze herbergt prachtige fresco’s uit de 11e eeuw. Slenter daarnaast zeker even in de straatjes rondom het dorpsplein. Deze zijn gevuld met witgekalkte huisjes in de oh zo typische Egeïsche stijl.

Voor een dagje strandplezier ga je naar het iets zuidelijker gelegen Gennadi. Hier vind je een groot zand-/kiezelstrand, waar tal van watersportmogelijkheden zijn. Je vindt er ook één van de beste beachclubs van Rhodos, Mojito Beach Bar. Voor als je even klaar bent met de rust…

Rustige zuiden van Rhodos; Ekaterini Hotel, KiotariEkaterini Hotel is een in Griekse stijl gebouwd vakantiepark met een kleinschalig karakter. Rust! Je kunt er rekenen op o.a. ruime studio’s en appartementen, een mooi zwembad en restaurant.

Authentieke dorpjes in Zuid-Rhodos

In het bijna zuidelijkste puntje van Rhodos vind je Kattavia, een klein dorpje waar de lokale tradities nog steeds in stand worden gehouden. Toerisme speelt hier namelijk nog maar een kleine rol en de ca. 500 inwoners leven met name van veehouderij, landbouw en weverij. Je vindt er dan ook slechts enkele restaurants en tavernes. Traditionele Griekse maaltijden zijn gegarandeerd!

Rustige zuiden RhodosNet zo pittoresk is Lakhanía, een Grieks dorpje met witte huizen en blauwe deuren. De kapel van Zoodochos Pigi is hier één van de bekendste bezienswaardigheden. Bijzonder is dat de kapel is gebouwd op een oude tempel.

Als je dan nog een beetje naar beneden zakt, bereik je het schiereilandje Prasonisi, dat via een kilometerslange zandstrook in verbinding staat met het vasteland van Rhodos. Door de altijd aanwezige wind is dit een populaire plek onder (kite)surfers. Maar pas op; bij een te harde wind en hoge golven is de zandstrook opeens helemaal verdwenen.

rustige zuiden Rhodos: Magic Life Plimmiri by AtlanticaTe midden van deze drie plaatsen verblijven? Ga voor een vakantie in Magic Life Plimmiri by Atlantica. Hier draait alles om culinair genieten en waterpret voor jong & oud. Extra fijn: je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.

Toch Rhodos-Stad & Lindos bezoeken?

Rustige zuiden Rhodos: hoofdstadJe kan er wat ons betreft niet omheen; Rhodos-Stad & Lindos, de twee top-bezienswaardigheden van het eiland. Doordat het eiland vrij klein is, kun je in max. 75 minuten in Rhodos-Stad zijn. Ondanks dat deze in het uiterste noorden ligt. Lindos bereik je in max. 40 minuten.

Rhodos-Stad is de hoofdstad van het eiland en met name de oude (meer dan 2.400 jaar!) ommuurde stad is een pareltje. Kleine steegjes zijn gevuld met winkeltjes, bars, restaurants én oude gebouwen. Die veelal door ridders gebouwd zijn. En wist je dat je er 200 kerken en kerkjes vindt?

Meer weten over Rhodos-Stad? Eerder plaatsten we een uitgebreid artikel over deze must see. Alle bezienswaardigheden handig op een rij én leuke weetjes!

Lindos wordt ook wel het witte stadje van Rhodos genoemd. Je kunt je nu vast meteen een voorstelling maken van het stadje. Juist, het wordt gekenmerkt door straatjes met typisch Griekse huisjes en gebouwen. En door een 3.000 jaar oude geschiedenis vind je er ook bijzondere bezienswaardigheden. De meest bekende is de Akropolis van Lindos. Bereid je wel voor op een klim van 500 treden!

Krijg jij zin in een vakantie op Rhodos? Bekijk ons volledige aanbod. We zijn benieuwd of je in het zuiden eindigt.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *