Uitkijkpunten Lissabon

Prachtige panorama’s! 6x de mooiste uitkijkpunten van Lissabon

Lissabon is gebouwd op heuvels. Je zult tijdens een wandeling door de Portugese stad dan ook flink moeten klimmen. Het heeft wél een voordeel; jouw stevige wandeling wordt regelmatig beloond met prachtige vergezichten. Wij nemen je mee langs de mooiste uitkijkpunten van Lissabon. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunten!

Miradouro do Castelo

Op de top van de historische wijk Alfama ligt Castelo de São Jorge. Dit historische kasteel is op zichzelf al schitterend om te zien, maar dit geldt ook zeker voor het uitzicht. Je kijkt hier namelijk uit over Alfama en de rest van Lissabon! Neem iets lekkers mee, ga zitten op het grasveldje naast het kasteel en geniet tijdens jouw picknick van het uitzicht.

Uitkijkpunten Lissabon, Portugal Boutique City HotelVlakbij Castelo de São Jorge ligt Portugal Boutique City Hotel. Op het dakterras bestel je een drankje aan de bar, terwijl je geniet van een mooi uitzicht over de stad. En via de gratis WiFi stuur je jouw foto’s gemakkelijk door naar het thuisfront. Ideaal!

Miradouro de Santa Luzia

Uitkijkpunten Lissabon, Miradouro de Santa LuziaIn Alfama zijn nog veel meer uitkijkpunten te vinden, met elk hun eigen charme! Bij Miradouro de Santa Luzia kun je – naast genieten van het zicht op de daken van Alfama – een mooie tuin bewonderen, met prachtige flora en fauna.

Neem plaats op één van de bankjes die bedekt zijn met azulejos, oftewel Portugese blauwe tegeltjes. Hierop staan historische gebeurtenissen afgebeeld. Bijzonder! Het uitkijkpunt dankt haar naam overigens aan een kerk, die je meteen kunt bezoeken.

Miradouro da Santa Catarina

Een ander geweldig uitkijkpunt ligt bovenaan de historische wijk Bairro Alto. Om er te komen, kun je een flinke wandeling omhoog maken of – misschien nog leuker – in zo’n geel trammetje stappen die je in vele reisgidsen over Lissabon ziet staan.

Bij dit mooie uitzichtpunt kijk je uit op de daken van Lissabon én rivier de Taag. Je vindt er een grasveldje waarop je uitgebreid kunt relaxen tussen de locals en er zijn enkele restaurants gevestigd. Bestel een lekker drankje en geniet!

Uitkijkpunten Lissabon, Hotel Borges ChiadoVlakbij Bairro Alto ligt Hotel Borges Chiado. Voor jouw klim naar het uitkijkpunt kun je een stevig ontbijtje eten in de ontbijtruimte. Na een dag struinen door de stad kom je tot rust in een comfortabele kamer. Fijne faciliteiten én een goede ligging!

Miradouro da Nossa Senhora do Monte

Dit is het allerhoogste punt van Lissabon én veruit het meest romantische! Neem jouw lover hier dan ook zeker mee naartoe. Niet verliefd? Bereid je dan voor op flink wat zwijmelende stelletjes.

Vanaf dit punt geniet je van een uitzicht over Castelo de São Jorge en de oude wijken van de stad. Schaduw is er door de vele bomen, waaronder je plaats kunt nemen op een bankje. Neem iets lekkers te eten en drinken mee and enjoy the view!

Miradouro de Graça

Uitkijkpunten Lissabon, Miradouro de GraçaWeer Alfama, ander uitkijkpunt! Bij de kerk Sophia de Mello Breyner Andresen, die trouwens ook te bezoeken is, vind je een ander pareltje. Vanaf hier kun je Castelo São Jorge zien liggen en de huizen in Alfama bekijken.

Neem plaats in het openluchtcafé van deze miradouro – dat Portugees is voor uitkijkpunt – waar je bij kunt komen in de schaduw door de aanwezigheid van vele bomen. Veel locals zoeken hier verkoeling op.

Miradouro das Portas do Sol

Oké, nog één keer Alfama dan, dé wijk van de miradouros! Ga naar het plein Largo Portas do Sol voor nog een prachtig uitkijkpunt. Neem plaats op het terras, bestel een verfrissend drankje en geniet van het mooie uitzicht over de wijk en rivier de Taag.

Vanaf het plein loop je zo weer de smalle straatjes van Alfama in, waar je fijne restaurants én tal van fadohuizen vindt. In deze laatste geniet je van de typisch Portugese muziekstijl, die er regelmatig live ten gehore wordt gebracht. Dat wordt een muzikale wandeling!

Bij welk van deze uitkijkpunten maak jij het liefst een panoramafoto? Bekijk ons volledige aanbod, boek een stedentrip naar Lissabon en schiet dat ene kiekje!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *