Vakantie Costa de Lisboa tips

Gouden tips voor een vakantie aan Costa de Lisboa

Ga jij binnenkort op vakantie naar Costa de Lisboa? Met deze tips weet je in no time alles over de Portugese streek. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Costa de Lisboa-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie aan de Costa de Lisboa.

Waar ligt de Costa de Lisboa?

De Costa de Lisboa is de kuststrook van en rondom Lissabon. De Portugese streek ligt ongeveer in het midden van het land en strekt zich uit van Lissabon tot de westkust bij Cabo da Roca, ca. 30 km verderop. Dit is het meest westelijke puntje van het Europese vasteland. Noordelijker vind je het stadje Ericeira, waar de regio grofweg ophoudt.

Je vliegt in ongeveer 3 uur naar Lissabon, vanaf waar je gemakkelijk verder reist naar de stad of de omliggende badplaatsen. We vertellen je verder in dit artikel meer over vervoer aan de Costa de Lisboa.

Waar staat de Costa de Lisboa bekend om?

De Costa de Lisboa staat bekend om – en de naam verklapt het al – de stad Lissabon. De hoofdstad van Portugal is een populaire stedentripbestemming en een van de belangrijkste must-sees van de regio.

Maar er is meer dan Lissabon. Aan de Costa de Lisboa vind je leuke badplaatsen als Cascais en Estoril, je kunt er rekenen op prachtige natuurgebieden en ruige rotsformaties én het stadje Sintra ligt er. Daarover vertellen we je later meer.

De regio staat daarnaast bekend als surfersparadijs. Door de gunstige wind kun je er uitstekend surfen. Zowel beginners als meer gevorderde surfers pakken hier goede golven.

Op vakantie naar de Costa de Lisboa?Bekijk ons aanbod
Vakantie Costa de Lisboa tips - Sintra
Sintra is een echte aanrader aan de Costa de Lisboa

Zien & doen aan de Costa de Lisboa: de ultieme tips

De oppervlakte van de Costa de Lisboa is ongeveer 1.200 km², wat te vergelijken is met de provincie Flevoland. Een relatief klein gebied dat je gemakkelijk tijdens een weekje vakantie kunt ontdekken. Zeker als je een auto huurt!

Wat je tijdens een vakantie aan de Costa de Lisboa echt niet mag overslaan? We hebben wel wat tips voor je:

  • Of je er nou verblijft of niet, Lissabon moet zeker op jouw lijstje staan. De kleurrijke hoofdstad is een aaneenschakeling van charmante straatjes en huizen met gekleurde tegeltjes. Neem een kijkje bij Castelo de São Jorge, dwaal door Alfama en maak een ritje in de bekende gele tram 28. Én proef de allerlekkerste Pastéis de Belém!
  • Ga tijdens een vakantie aan de Costa de Lisboa zeker een dagje naar Sintra. Dit stadje ligt aan de voet van het Sintragebergte en is een echte must-visit. Ga vroeg op pad om alle prachtige paleizen te bewonderen. De bontgekleurde Palácio da Pena is misschien wel de bekendste, maar ook het 15e-eeuwse Paleis van Sintra is een aanrader.
  • Plan tijdens een vakantie aan de Costa de Lisboa ook een dagje strand in en doe dit bij voorkeur in het charmante Cascais. Deze badplaats ligt op zo’n 30 km van Lissabon en heeft een gezellig centrum, een 15e-eeuws fort en mooie strandjes. Op warme dagen uit de zon? Dan is het goed vertoeven is het stadsparkje Parque Marechal Carmona.
Vakantie Costa de Lisboa tips - Cascais
De Santa Marta vuurtoren in Cascais

De beste reistijd voor de Costa de Lisboa

Wat de beste reistijd is voor de Costa de Lisboa is erg afhankelijk van je vakantiewensen. Ga je voor zon, zee & strand? Dan zijn juni, juli, augustus en september de beste maanden. Het kwik stijgt er dan tot zo’n 27-30 °C en er valt nauwelijks regen.

Wil je graag een combinatie van zon en actieve uitstapjes? Dan raden we de maanden mei en oktober aan, waarin het zo’n 23 °C is. Wil je vooral veel zien & doen? Dan zijn de maanden maart, april en november ideaal met temperaturen die kunnen oplopen tot 20 °C. In de wintermaanden is het ook nog steeds heel aangenaam aan de Costa de Lisboa. Het is niet voor niks een populaire regio voor overwinteraars. De temperaturen komen er zelden onder de 10 °C uit. Houd er wel rekening mee dat er in deze maanden meer regen valt.

Het is slim om tijdens een vakantie aan de Costa de Lisboa – ongeacht in welk seizoen je gaat – altijd een jasje of vestje mee te nemen. Aan het einde van de middag steekt er meestal een koele wind vanaf zee op, waardoor het zomaar een paar graden kouder kan worden.

Onze favoriete hotels aan de Costa de Lisboa

Waar je het beste kunt verblijven tijdens een vakantie aan de Costa de Lisboa? Wij hebben wel wat tips voor je.

  • Een van onze favoriete hotels in Lissabon is H10 Duque de Loule. Het charmante boutique hotel is gevestigd in een 18e-eeuws pand met typisch Portugese details. De kamers zijn comfortabel ingericht en na een lange dag slenteren drink je een cocktail op het panorama-dakterras.
  • Bij Pestana Cidadela Cascais ga je een op-en-top luxe vakantie tegemoet in Cascais. In het 15e-eeuwse fort is een modern hotel gebouwd met comfortabele kamers. Op het dakterras geniet je van een prachtig uitzicht en een zwembad. Je wandelt daarnaast zo naar het strand én het charmante centrum van Cascais.
  • Vila Gale Estoril is een goede uitvalsbasis aan de Costa de Lisboa. Het adults only hotel beschikt over ruime kamers, een gezellig buffetrestaurant en een terras met zwembad en ligbedden. Je staat in no time op het strand en wandelt via de boulevard in 20 minuten naar Cascais.
  • Niet ver van Sintra vind je het familievriendelijke Vila Gale Sintra. Bij dit ruim opgezette complex kun je rekenen op fijne wellnessfaciliteiten, een zwembad met prachtig uitzicht en een rustige ligging. Kinderen vermaken zicht opperbest dankzij het kinderbad, de draaimolen en het animatieprogramma.
  • We sluiten af met een fijn complex in Lissabon: Alfama Yellow House. Je hebt de beschikking over een eigen appartementje met keukentje en verblijft heel centraal in de gezellige wijk Alfama.
Vakantie Costa de Lisboa tips - H10 Duque de Loule
H10 Duque de Loule heeft een schitterend dakterras met uitzicht over Lissabon

Vervoer aan de Costa de Lisboa

Om in korte tijd veel van de Costa de Lisboa te zien raden we je aan een auto te huren. Dit regel je eenvoudig bij ons tijdens het boeken van een vakantie. Heb je dat niet gedaan & wil je alsnog een auto huren? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees meer over een auto huren via ons

Als je in Lissabon verblijft is een huurauto misschien niet de beste optie qua vervoer. Gelukkig is het openbaar vervoer in Lissabon goed geregeld. Met de metro bereik je gemakkelijk alle delen van de stad en er rijden ook veel trams en bussen. Een snelle manier om veel van de stad te zien? Kies voor een hop-on-hop-off-bus.

Onze partner Baja Bikes organiseert ook fietstours door Lissabon. Je vertrekt vanuit de bovenstad en volgt een route die vooral omlaag loopt. Een gids vertelt je allerlei leuke weetjes. Een heerlijke manier om kennis te maken met de stad.

Een andere manier om je te verplaatsen aan de Costa de Lisboa is de trein. Er is een goede verbinding tussen o.a. Lissabon, Sintra, Cascais en Estoril. Fijne bijkomstigheid; de trein in Portugal is heel betaalbaar!

Vakantie Costa de Lisboa tips - Vervoer
In Lissabon is een ritje met de gele tram een must-do!

Meer tips voor een vakantie aan de Costa de Lisboa

Tot slot nog een aantal extra tips voor een vakantie aan de Costa de Lisboa:

  • Onze partner GetYourGuide organiseert leuke excursies in de regio. Regel jouw tickets alvast voor vertrek.
  • Heb je een stedentrip naar Lissabon op de planning? We hebben nog wat handige Lissabon-tips voor je verzameld.
  • Meer te weten komen over Sintra en haar vele paleizen? Check onze blog.
  • Wil je meer weten over Cascais? We schreven eerder een uitgebreid artikel over de badplaats.

Zie jij door onze tips een Costa de Lisboa-vakantie helemaal zitten? Dan rest je alleen nog een vakantie uit te zoeken of – als je dat al hebt gedaan – jouw koffer in te pakken. We wensen je veel plezier!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *