vakantie cascais

Veelzijdigheid ten top! Ontdek het Portugese Cascais

Zin in een veelzijdige vakantie in Portugal? Dan is de Cascais een ideale uitvalsbasis. Deze badplaats ligt vlakbij Lissabon aan de gelijknamige Costa de Lisboa. Je combineert strand & stad daardoor in een handomdraai. Als klap op de vuurpijl ligt het sprookjesachtige Sintra ook nog binnen handbereik en zijn er tal van sportieve activiteiten te doen. Ga je mee naar Cascais?

Cascais in een notendop

Cascais ligt in het zuidwesten van Portugal, op ca. 30 km ten westen van Lissabon. De badplaats telt meer dan 200.000 inwoners en staat met name bekend om haar wereldberoemde hoge golven. Surfers en andere watersportliefhebbers zijn hier dan ook aan het juiste adres.

Ben jij meer van luieren en de omgeving ontdekken? Geen nood! Cascais biedt ook voor jou volop opties dankzij het prachtige strand en Sintra en Lissabon binnen handbereik. Kijk je mee?

Veelzijdig Cascais, Portugal, Farol Design Estalagem HotelVlakbij de jachthaven van Cascais ligt het luxe designhotel Farol Design Estalagem Hotel De prachtige kamers zijn van alle gemakken voorzien en vanaf het zonneterras heb je een schitterend uitzicht over zee. Wauw!

Strandhoppen in Cascais

Vakantie Cascais, strandVeel vakantiegangers kiezen voor een vakantie naar Cascais vanwege het strand. De stranden in het centrum van de badplaats nodigen zeker uit tot een flinke chillsessie. Vouw jouw handdoekje uit opde goudgele zand en neem een verkoelende duik in zee. Extra handig; nabij de stranden zijn restaurantjes, bars en winkeltjes gevestigd. Zo is een verkoelend ijsje zo gescoord!

Liever iets meer rust en genieten van de prachtige ruige kustlijn? Dan moet je naar het ca. 10 km verderop gelegen Praia da Cresmina of Praia Grande do Guincho. Op deze brede stranden is er zeker weten een fijn plekje te vinden om te zonnen. Voor wat meer actie boek je een lesje (kite)surfen. Cool!

De must-sees in Cascais

Ben jij de badplaatsen aan de Spaanse Costa’s gewend? Cascais is een tikkeltje gemoedelijker en rustiger. Dwaal door de klinkerstraatjes met hier en daar vrolijk gekleurde gebouwen en neem plaats op een van de terrassen.

Enkele must-sees zijn het Paleis van Cascais Citadel, het fort in de haven en de Santa Maria vuurtoren in de schilderachtige en gelijknamige baai. Toe aan een rustmomentje? Zoek dan een fijn schaduwplekje op in het Marechal Carmona Park. Is het een dagje wat minder lekker weer? Bezoek dan een van de vele musea in Cascais. Enkele aanraders zijn het Paula Rego-museum en het Mar Rei D. Carlos-museum.

Trek eropuit

Vakantie Cascais, kustlijnNatuurliefhebbers opgelet! In Cascais krijg je gegarandeerd te maken met de ruige kustlijn van de Costa de Lisboa. Een prachtige blik hierop krijg je vanaf Boco do Inferno, ook wel de mond van de hel genoemd. De beukende golven hebben hier in de loop der tijd een natuurlijke boog en grot gevormd. Neem je camera mee en ga het liefst tijdens zonsondergang; het natuurspektakel levert dan prachtige kiekjes op. Sportievelingen kunnen de kliffen van dichtbij bekijken tijdens een klim.

Van het uitzicht over zee en de kustlijn krijg je nooit genoeg, geloof ons. Ga hiervoor zeker ook naar het São Jorge at Oitavos fort. Dit kleine fort deed vroeger dienst als verdedigingswerk van de stad Lissabon. Binnen vind je een tentoonstelling met o.a. kanonnen en uniformen. Neem ook zeker een kijkje bij Kaap Roca. Dit is het meest westelijke puntje van het Europese vasteland.

De omgeving van Cascais is prachtig en kun je prima per huurauto ontdekken. Deze regel je gemakkelijk via onze partner Sunny Cars tijdens boeking. Actief aangelegd? Huur dan een fiets en ontdek de omgeving op een Nederlandse manier.

De paleizen van Sintra

Vakantie Cascais, SintraTijdens een vakantie in Cascais mag een uitstapje naar het ca. 20 km verderop gelegen Sintra niet ontbreken. Deze stad staat sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. De koning van Portugal liet in dit gebied enkele prachtige zomerresidenties bouwen en die kun jij tegenwoordig bewonderen.

Palácia Nacional da Pena is hét hoogtepunt van een bezoek aan Sintra. Dit vrolijk gekleurde paleis wordt niet zonder reden ook wel het pretpaleis genoemd. Om elke hoek ontdek je weer nieuwe poortjes en torentjes. We raden je aan zeker ook de binnenkant van het paleis te bekijken. Deze is op z’n zachtst gezegd excentriek te noemen. Sla de Arabische zaal en de immense balzaal niet over.

Wat je nog meer niet mag missen in Sintra? Bezoek het 14e-eeuwse Palácia Nacional de Sintra, het uitzichtpunt vanaf Castelo dos Mouros en mysterieuze Quinta da Regaleira-paleis. Check ook onze blog over Sintra om meer te weten te komen over deze bijzonder plaats.

Een dagje Lissabon ontdekken

Vakantie Cascais, LissabonEen vakantie in Cascais biedt écht het beste van twee werelden. De ene dag relax je op het strand en de volgende dag sta je in het bruisende Lissabon. De stad is gemakkelijk te bereiken per trein vanuit Cascais, maar ook met een huurauto ben je er zo. We zetten kort de leukste must-do’s voor je op een rijtje die gemakkelijk in één dag te ‘proppen’ zijn.

  • Maak een ritje door de kronkelende straten van Alfama met het bekende gele trammetje 28
  • Bewonder prachtige uitzichten op de stad vanaf de vele miradouros, ofwel uitzichtpunten
  • Maak de klim naar het 12e-eeuwse Castelo de Sao Jorge
  • Bezoek de prachtige Kathedraal van Lissabon
  • Smul van een Pasteis de Belém, een lokale specialiteit die bij iedere pastelaria verkocht wordt
Trek je meerdere dagen uit om Lissabon te ontdekken? Check dan zeker even onze blogs over de Portugese hoofdstad.

Zoals je ziet biedt een vakantie in Cascais veelzijdigheid ten top. Heb jij de stad na het lezen van dit artikel op jouw bucketlist gezet?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

1 thoughts on “Veelzijdigheid ten top! Ontdek het Portugese Cascais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *