Oost-Europese steden

Historisch én hip: de mooiste steden in Oost-Europa

Wil jij een stedentrip boeken naar een bijzondere stad? Laat je dan verrassen door één van de mooie Oost-Europese steden. Culturele hoogtepunten en gastvrijheid staan er centraal. Extra fijn is dat deze plaatsen ook nog eens heel betaalbaar zijn. Wij nemen je mee langs onze favorieten!

Boedapest

Oost-Europese steden, BoedapestRond rivier de Donau lagen ooit twee steden: Boeda en Pest. Tegenwoordig zijn deze steden samengesmolten tot de Hongaarse hoofdstad, maar hebben ze wél elk hun eigen karakter behouden. Rustzoekers doen er goed aan om Boeda te ontdekken en voor meer levendigheid kun je terecht in Pest. Je kunt uiteraard ook beide delen bezoeken; je hoeft slechts de Donau over te steken. Vanaf de bruggen geniet je van een uitzicht over zowel Boeda als Pest. Vergeet je camera niet!

Shoppen kan uitgebreid in één van de brede winkelstraten van Boedapest. Snuif je liever cultuur? Bewonder dan het Nationaal Opera Huis, het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Na jouw dag struinen door de stad kom je helemaal bij in één van de vele badhuizen. Zowel de stad verkennen als relaxen staat dus op het programma!

Oost-Europese steden, Hotel ParlamentOp zoek naar een hip hotel in Boedapest? Boek dan een verblijf in Hotel Parlament. Gratis WiFi en een wellnesscentrum staan hier tot je beschikking. En door de centrale ligging, ontdek je binnen no time de omgeving!

Gdańsk

Oost-Europese steden, GdanskOoit gehoord van Poolse stad Gdańsk? Nu wel! Wanneer je door het centrum van de stad loopt, zal je je gelijk thuis voelen. Aan gevels van de vele kleurrijke gebouwen zijn namelijk Nederlandse architectonische invloeden af te zien. Bijzonder!

De levendige stad beschikt over diverse historische bezienswaardigheden, zoals de Gouden Poort, de Neptunusfontein en het Gouden huis. Loop ook zeker langs de oude haven van de stad, waaraan tal van restaurantjes gevestigd zijn. En wil je even lekker uitwaaien? Huur dan een fiets en rijd binnen no time naar het strand. Zonnen en cultuur snuiven zijn dus goed te combineren!

Oost-Europese steden, Hanza HotelIn het centraal gelegen Hanza Hotel ben je van alle gemakken voorzien. Na jouw dag struinen door Gdańsk kom je helemaal tot rust in het wellnesscentrum, om vervolgens iets lekkers te eten in het restaurant. Heerlijk!

Praag

Oost-Europese steden, PraagStatige gebouwen, een interessante mix van architectuur en een prachtige ligging aan rivier de Moldau maken dat Praag ook wel de Gouden Stad genoemd wordt. De Tsjechische hoofdstad is namelijk prachtig!

Eén van de hoogtepunten is de eeuwenoude Karelsbrug, die in bijna elke reisgids over Praag te zien is. Maak een selfie op de brug, gooi een muntje in het water voor geluk en eeuwige liefde, kijk mee met de kunstenaars die op de brug bezig zijn en geniet van een schitterend uitzicht!

Een andere must see in Praag is het Oude Stadsplein. Met een oppervlakte van maar liefst 9.000 m² is het met recht groots te noemen! Je vindt er onder andere een stadhuis, enkele paleizen en de Sint-Nicolaaskerk. En bekijk ook zeker de mooie klokkentoren.

Steden Oost-Europa, Best Western Hotel PavWil je verblijven in het hart van Praag? Boek dan een stedentrip naar Best Western Hotel Pav. Jouw dag start je goed bij het ontbijtbuffet, waar je snel nog even een foto doorstuurt naar het thuisfront via gratis WiFi. Vervolgens loop je zo het oude centrum in!

Belgrado

Oost-Europese steden, BelgradoOnze laatste persoonlijke topper in Oost-Europa is Belgrado. Hoewel de Servische hoofdstad een roerige geschiedenis kent door het voormalige communistische regime, is Belgrado tegenwoordig hip & happening. Wat je zeker niet mag overslaan, is het witte Fort van Belgrado, dat gevestigd is in het Kalemegdan Park. Nadat je een kijkje in de geschiedenis hebt genomen in het fort, kun je heerlijk bijkomen in een groene omgeving!

Heb je trek gekregen? Loop dan door het straatje Skadarska in de wijk Skadarlija, dat door locals wordt vergeleken met Parijs! Neem plaats op een gezellig terrasje om een typisch Servische maaltijd te bestellen. Daarnaast bestaan de straten in het centrum uit een mix van oude huizen en industriële gebouwen. Bewonder je de binnenkant van een oud gebouw, zoals de Kathedraal van Saint Sava, of bekijk je liever graffitikunstwerken? Het kan allemaal!

Welk van deze steden in Oost-Europa staat hoog op jouw lijstje?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *