Kroatische-familiehotels

Familiehotel in Kroatië gezocht? Hier zit je goed!

Op zoek naar een zonnige bestemming voor een vakantie met het hele gezin? Denk dan eens aan Kroatië! Met een mild klimaat, stranden in overvloed én culturele hoogtepunten leent dit land zich perfect voor een familievakantie. Om het jou makkelijk te maken, selecteerden wij onze populairste familiehotels in Kroatië. Kijk je mee?

Hoe onze lijst van meest populaire familiehotels in Kroatië tot stand is gekomen? We hebben gekeken naar de boekingscijfers van de afgelopen jaren onder reisgezelschappen met kinderen én we hebben gelet op de aanwezigheid van kindvriendelijke faciliteiten. Zo is er in iedere accommodatie in ieder geval een zwembad aanwezig en kun je vaak ook nog rekenen op een miniclub en speeltuin. Want een ding is zeker: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook!

Amadria Park Camping Trogir (Split-Dalmatië)

We trappen onze lijst met familiehotels in Kroatië af met Amadria Park Camping Trogir. Dit complex heeft een schitterende ligging direct aan zee en op ca. 100 m van het strand. Wij vinden het dan ook niet zo gek dat dit complex jaar in jaar uit hoge ogen gooit bij families.

Met dank aan het fijne zwembad, waarvandaan je uitkijkt over de helderblauwe zee, is het heerlijk vertoeven. Sportievelingen komen niets te kort; zij kunnen o.a. tennissen, minigolfen, jeu de boulen, fitnessen en tafeltennissen. In het hoogseizoen zorgt het animatieteam voor vermaak voor jong & oud.

Als je geen zin hebt om zelf te koken kun je bij Amadria Park Camping Trogir terecht in een van de restaurants. Extra fijn voor grote gezinnen; je kunt appartementen en stacaravans boeken die over veel slaapplekken beschikken.

Familiehotels Kroatië - Amadria Park Camping Trogir

Hotel Niko by Amadria Park (Sibenik)

Hotel Niko by Amadria Park ligt aan het strand waar je kunt genieten van de zon en tegen betaling diverse watersporten kunt beoefenen. Liever geen zout in je haar? Duik dan een van de zwembaden in.

Kinderen kunnen hun lol op in het nabijgelegen waterpark met zwembaden en glijbanen, de miniclub en speeltuin. ’s Avonds genieten jullie samen van een folklore- of dansshow. Sportief ingesteld? Dan kun je o.a. volleyballen, fitnessen, tennissen en meedoen met pilates. Voor een beetje ontspanning kun je gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten.

Meer van de omgeving van Hotel Niko by Amadria Park zien? Bezoek bijvoorbeeld het Mihovil-fort, dat op een 70 meter hoge rots ligt. Je kunt hier prachtig uitkijken! De smalle straatjes in het autovrije centrum van Sibenik lenen zich voor een ontdekkingstocht door de stad.

Familiehotels Kroatië - Hotel Niko by Amadria Park

Bluesun Hotel Neptun (Split-Dalmatië)

Klinkt verblijven nabij een kiezelstrand, met faciliteiten als o.a. een zwembad met apart kinderbad, speciaal animatieprogramma voor kinderen en drie restaurants jou als muziek in de oren? Boek dan een vakantie naar Bluesun Hotel Neptun.

Kinderen vermaken zich opperbest dankzij een aparte mini- en tienerclub en speeltuin. Voor actievelingen is er ook genoeg te doen; ga bijv. fitnessen, beachvolleyballen en (tafel)tennissen. In de avond is het gezellig dankzij live muziek en thema-avonden.

Naast al deze diensten en faciliteiten ligt het centrum van Tucepi ook nog eens op loopafstand. Bezienswaardigheden hier zijn o.a. de levendige jachthaven en de vele forten en kerken. Jullie kunnen er dus makkelijk een dagje op uit en zijn van alle gemakken voorzien tijdens een verblijf in dit populaire familiehotel in Kroatië.

Familiehotels Kroatië - Bluesun Hotel Neptun

Island Hotel Istra (Istrië)

Island Hotel Istra ligt op een wel heel bijzondere locatie; op een eiland nabij Rovinj! Er is een frequente bootverbinding beschikbaar van het eiland naar Rovinj, die gratis is voor gasten van Island Hotel Istra. Groot voordeel is dat strand en water altijd binnen handbereik zijn. Ga bijvoorbeeld kajakken om de omgeving op een avontuurlijke manier te ontdekken.

Kinderen van alle leeftijden kunnen spelen met leeftijdsgenootjes; het hotel beschikt over een baby-, mini- én tienerclub. Je hebt dus geen omkijken meer naar ze! Het wellnesscentrum, twee zwembaden en diverse sportmogelijkheden maken dit hotel ook aantrekkelijk voor ouders die van een ontspannen vakantie willen genieten.

In de omgeving is daarnaast genoeg te doen. Rovinj is een schilderachtig stadje aan de noordwestkust van Kroatië. In het historisch (en autovrije) centrum vind je tal van smalle steegjes waar je heerlijk door kunt slenteren. Zorg wel voor goed schoeisel, want de straatjes zijn behoorlijk steil. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Kathedraal van St. Euphemia en de levendige haven. Bezoek deze laatste in de ochtend om vissers aan het werk te zien. Zo leren de kinderen meteen iets over de lokale cultuur.

Familiehotels Kroatië - Island Hotel Istra

Valamar Diamant Hotel & Residence (Istrië)

Op ca. 2 km van het centrum van Porec ligt Valamar Diamant Hotel & Residence. Met dank aan o.a. de speeltuin en mini- en tienerclub weet je zeker dat de kinderen zich hier zullen vermaken. Maar er is ook aan de ouders gedacht; zij komen tot rust in de sauna of werken zich in het zweet in de fitnessruimte.

Kies voor een verblijf in een kamer of – als je meer ruimte wilt en af en toe zelf wilt koken – een appartement. Het complex beschikt daarnaast over een gezellig restaurant waar je o.a. kennismaakt met de lokale keuken en een binnen- en buitenzwembad.

Geen zin om de hele dag bij het zwembad te hangen? Ontdek de omgeving! Porec ademt historie door de eeuwenoude stadsmuren, torens en paleizen die je er vindt. De straten in het centrum stammen uit de Romeinse tijd. De stad leent zich dus perfect voor culturele uitstapjes, maar heeft meer te bieden dan enkel historie. Bezoek bijvoorbeeld het Porec Aquarium, waar je kennismaakt met veel diersoorten uit de Adriatische Zee. Kinderen kijken hier hun ogen uit!

Porec beschikt daarnaast over meerdere stranden, waarvan het kiezelstrand in het centrum het populairst is. Jullie zijn hier van alle gemakken voorzien, door o.a. de aanwezige douches, kleedkamers, ligbedden en watersportmogelijkheden.

Familiehotels Kroatië - Valamar Diamant Hotel & Residence

Nog meer familiehotels in Kroatië

Kiezen was nog een lastige opgave. Daarom hebben we nog wat fijne familiehotels in Kroatië voor je in de aanbieding.

  • Een op-en-top luxe familiehotel in Kroatië is Bluesun Hotel Mala Berulia. Van het uitzicht over zee krijgen wij nooit genoeg en de stijlvolle kamers zijn van alle gemakken voorzien. Kinderen spetteren in een van de zwembaden of spelen op het idyllische strandje dat direct voor de deur ligt.
  • Lanterna Sunny Resort By Valamar is een eenvoudig maar uitstekend appartementencomplex dat op loopafstand van het strand ligt. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en het complex beschikt over een restaurant.
  • De gezelligheid van een camping en de luxe van een hotel? Je vindt het bij Splendid Resort. Het zwembad biedt verkoeling tijdens warme dagen, er is regelmatig animatie en je kunt diverse sporten beoefenen. Bovendien verblijf je in comfortabele appartementen.

Ben jij overtuigd en wil jij nu direct een van deze familiehotels in Kroatië boeken? Trommel de kinderen op en laat de vakantievoorpret maar beginnen!

Kindvriendelijke vakantie in Kroatië gezocht?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *