Mauritius met kinderen

Mauritius met kinderen: een droombestemming

Dat Mauritius is uitgeroepen tot meest romantische bestemming ter wereld betekent niet dat het enkel geweldig is voor stelletjes. Mauritius met kinderen is ook zeker een aanrader!

Mauritius in een vogelvlucht

Met kinderen geldt doorgaans het credo ‘Hoe korter de vlucht, hoe beter’. Daar gaat het bij Mauritius een beetje mis, maar er zijn wel andere voordelen.

Zo is er slechts een tijdverschil van twee of drie uur (afhankelijk van het seizoen waarin je reist), wat betekent dat er aanzienlijk minder kans is op een jetlag voor de kleintjes. Bovenal weegt die lange vlucht echt wel op tegen wat je te wachten staat. Mauritius is een droombestemming. Maar voor we daar verder op ingaan eerst nog even wat achtergrond over het Afrikaanse land.

Mauritius is een relatief klein eilandje in de Indische Oceaan. Het heeft een oppervlakte van nog geen 200 km² en is daarmee kleiner dan de provincie Limburg. Extra fijn met kinderen, want zo blijft de reistijd ter plaatse beperkt. Mauritius staat vooral bekend als luier- en strandbestemming, maar een vakantie hier biedt veel meer.

Enorm veel natuur bijvoorbeeld. En ook voor cultuur ben je er aan het goede adres. En juist door deze variatie is Mauritius met kinderen zo geweldig. We maakten een handig lijstje wat je echt moet doen tijdens een familievakantie in dit tropische paradijsje.

Extra fijn: hoewel je op Mauritius wel kunt rekenen op wat muggen (afhankelijk van het seizoen) hoef je er niet bang te zijn voor spinnen, slangen en ander ongedierte. Jouw kind kan dus vrij rondspelen op grasveldjes.

Bouw zandkastelen op de mooiste stranden

Mauritius met kinderen: strandWe stipten het hierboven al even kort aan; Mauritius staat vooral bekend als luier- en strandbestemming. Stranden vind je er dan ook in overvloed. Veelal ook nog eens zeer geschikt voor (jonge) kinderen.

Waarom? Mauritius wordt op veel plekken omgeven door een rif voor de kust. De golven van de Indische Oceaan breken af op dit rif. Gevolg: ondiep en rustig water, waar de kinderen in alle rust kunnen spelen.

Onze favoriete stranden op het eiland?

  • In het noordwesten van Mauritius vind je Trou aux Biches. Met dank aan het schone water en de vele faciliteiten staat dit strand bekend als een van de beste van het hele eiland.
  • Met een lengte van maar liefst 10 km is er altijd wel een fijn plekje te vinden op Belle Mare Plage. Het is daarnaast de populairste duik- en snorkelplek aan de oostkust. Alleen al in het ondiepe water is er voor de kinderen genoeg te spotten met duikbril en snorkel.
  • De populairste badplaats in het zuiden van Mauritius is Le Morne. Dit dankt het aan het witte strand met ontelbaar veel palmbomen. Het strand grenst daarnaast aan diverse hotels. Rol je bed uit & sta in no time met je voeten in het zand!
  • In contact komen met de locals? Ga in het weekend naar Flic en Flac. Er verschijnen dan eetkraampjes langs het strand en de lokale bevolking verzamelt zich hier dan voor avonden vol muziek en lekker eten. Over de inwoners gesproken; Mauritianen zijn enorm gastvrij en extra dol op kinderen.

Wilde dolfijnen spotten

Mauritius met kinderen: dolfijnenAls je met je voeten in het zand staat op een van de vele stranden denk je dat het echt niet mooier kan worden. Mis! Mauritius vanaf het water is nóg mooier. Stap daarom tijdens jullie familievakantie zeker op een boot.

Populair zijn de catamarantochten in het oosten, waarbij je naar het paradijselijke eiland Île aux Cerfs (met ook een prachtig strand overigens!) vaart en onderweg stopt om te snorkelen. Met kinderen raden we echter een boottocht langs de westkust aan. Hier heb je namelijk de grootste kans om wilde dolfijnen en zelfs walvissen te spotten!

Via onze partner GetYourGuide is het mogelijk een volledig verzorgde boottocht te boeken om dolfijnen te spotten. Bij deze variant mag je zelfs het water in om ze van wel heel dichtbij te bekijken.

Bezoek Pamplemousse Botanical Garden

Mauritius met kinderen: natuurVerblijf jij in het noorden van het eiland? Breng dan zeker een bezoek aan de botanische tuinen van Mauritius. Huur ter plaatse een gids die je kan rondleiden en vraag aan hem of haar om de aandacht op de kinderen te leggen. Ze vertellen dan leuke weetjes over de bijzondere bloemen en kunnen eraan ruiken.

Bijzonder zijn de enorme leliebladeren die je er vindt. Sommige zijn qua diameter groot genoeg om jouw kind – bij wijze van – op te laten drijven. Dikke kans dat ze het daar op de terugweg naar het hotel nog steeds over hebben. Evenals over de schildpadden en andere dieren die er te zien zijn in het park.

Laat je betoveren door The Seven Coloured Earth

Mauritius met kinderen: Seven Coloured EarthNog zo’n plek waar kinderen het nog vaak over zullen hebben; The Seven Coloured Earth. Dit landschap met – zoals de naam al doet vermoeden – een rijk kleurenpalet kan zo uit hun eigen kleurboek zijn weggelopen.

Je vindt hier enorme zandbergen. En niet zomaar zandbergen. Door erosie, oxidatie en temperatuurverschillen wisselen kleuren als oranje, paars, blauw en roodbruin elkaar hier af. Een patroon is er niet in te vinden. Je zou er haast door gehypnotiseerd worden.

Door het beperkte oppervlakte van het gebied kunnen de kleine beentjes een wandeling om de bergen met gemak aan. Van elke kant ziet het er weer anders uit. En onderweg kom je ook nog reuzenschildpadden tegen. Leuk!

Combineer The Seven Coloured Earth met de Chamaral Waterfall. Dit unieke stukje natuurgeweld vind je in hetzelfde park. Voor het park wordt een toegangsprijs van ca. € 7,50 p.p. gevraagd.

Ga het avontuur aan in één van de outdoor parken

Heb jij actieve koters die graag een uitdaging aangaan? Voor oudere kinderen is La Vallee de Couleurs een aanrader. Net als The Seven Coloured Earth is dit park vernoemd naar de vele kleuren zand. Maar daarvoor alleen noemen we het niet!

Het park biedt tal van sportieve activiteiten. Ontdek bijv. per quad (samen met een Engelstalige gids) de natuur in het park. Het park van boven bekijken? Je vindt er de op twee na langste zipline ter wereld. En als je dan toch geen hoogtevrees hebt; steek de 350 meter lange hangbrug over voor een geweldig uitzicht over Zuid-Mauritius.

Ook doen met kinderen op Mauritius!

Alsof al het bovenstaande nog niet genoeg is, hebben we nog een paar suggesties voor je. Zo wordt een vakantie op Mauritius met kinderen nog leuker!

  • Breng een bezoek aan La Vanille Nature Park. Alleen de weg er naartoe is al geweldig; de kleine dierentuin ligt namelijk verstopt tussen de suikerrietplantages. Het hoogtepunt van het park? De reuzenschildpadden die kinderen zelf mogen voeren.
  • Zijn schildpadden niet spannend genoeg voor jouw kinderen? In Casela World of Adventures vind je naast reuzenschildpadden ook o.a. Bengaalse tijgers, cheeta’s, witte leeuwen, hyena’s, nijlpaarden en giraffen.
  • De hoofdstad Port Louis is een typische Afrikaanse hoofdstad; één en al chaos. Maar als je met een gids op pad gaat, is het wél heel erg leuk. Zijn jouw kinderen lekkerbekken? Ga dan voor een food & culture toer met My Moris. Wat is er leuker dan smullen van lokale gerechten?

Familievriendelijke hotels om blij van te worden

Mauritius met kinderen: hotelsMauritius heeft enorm veel prachtige resorts die zich prima lenen voor een romantische strandvakantie. Maar hoe zit het met familiehotels? Ook geen probleem! We maakten een selectie uit ons aanbod:

Riu Creole is onder onze vakantiegangers het meest favoriete hotel voor een familievriendelijke vakantie op Mauritius. Het hotel ligt in het zonnige zuiden, direct aan het strand. De kamers zijn ruim en verzorgd en je kunt er rekenen op flink wat faciliteiten. Niet alleen voor het grut, maar ook voor jezelf! Ook handig: het hotel hanteert een all inclusive formule.

Ook Laguna Beach Hotel & Spa heeft alles in huis voor een ontspannen familievakantie. Het kleinschalige hotel ligt direct aan het strand en beschikt over een ruim zwembad met apart kinderbad. Naast de nodige waterpret biedt het hotel een miniclub voor de jongste vakantiegangers. En jij? Jij kunt gebruikmaken van o.a. de wellnessfaciliteiten. Een geslaagde vakantie voor iedereen!

Last but not least: huur een auto

Er worden tal van excursies aangeboden op Mauritius. Met kinderen raden we je echter aan om een auto te huren. Waarom? Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Dat betekent dat je met kleine kinderen rekening kunt houden met de middagslaapjes. En dat je met grotere kinderen een de-tour kunt nemen langs mooie uitzichtpunten. Daar waar de excursiebussen minder snel komen. Het is daarnaast dé manier om in een korte tijd veel te zien van het eiland.

Meer over het verkeer op Mauritius vertelden we eerder in onze uitgebreide blog met praktische tips voor een vakantie op het zonovergoten eiland. Check ook zeker ter voorbereiding onze andere tips in dit artikel.

Mauritius met kinderen; zie jij het na het lezen van dit artikel wel zitten? Bekijk snel ons volledige aanbod & maak jouw keuze!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *