Romantisch Mauritius

6 gouden tips voor een romantische vakantie op Mauritius

Mauritius had geduchte concurrenten als de Malediven, de Seychellen en Jamaica en toch is het het eiland gelukt; ze zijn tijdens de 25e editie van de World Travel Awards uitgeroepen tot meest romantische bestemming ter wereld. Terecht? Ja!

In september 2018 reisde ik – samen met mijn partner – af naar het Afrikaanse eiland. Wie eerdere artikelen van mijn hand heeft gelezen, weet al hoe enthousiast ik terugkwam. De bevolking is er enorm gastvrij, naast prachtige stranden biedt het eiland een geweldige natuur en cultuur snuiven is er ook geen probleem. En qua romantiek kan ik de jury van de World Travel Awards alleen maar gelijk geven.

Mauritius in een vogelvlucht

Romantisch MauritiusMauritius is een relatief klein eilandje (met een oppervlakte van nog geen 200 km² kleiner dan de provincie Limburg) in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar. Doordat je in veel reisgidsen en websites alleen de tropische stranden ziet, zou je denken dat dat alles is wat het eiland biedt.

Niets is minder waar! Door het regenseizoen – dat gelijk loopt aan onze winter – kent Mauritius een enorm groen landschap met in het binnenland prachtige nationale parken vol watervallen en andere natuurfenomenen. En de rijke geschiedenis – Nederlanders, Fransen en Engelsen waren hier aan de macht en ook de Indiërs zijn van grote invloed geweest – zorgt voor een flinke dosis cultuur tijdens jullie vakantie.

Mauritius is hiermee ook direct een stuk veelzijdiger dan bijvoorbeeld de Seychellen en Malediven en dat heeft vermoedelijk ook een rol gespeeld bij het juryrapport van de World Travel Awards.

Wil jij het optimale halen uit jouw romantische vakantie op Mauritius? Ik geef je hieronder een aantal persoonlijke tips.

1. Bezoek de Seven Coloured Earth

Romantisch Mauritius: Seven Coloured EarthDe meest bekende bezienswaardigheid van Mauritius is zonder twijfel The Seven Coloured Earth. Dit kleurrijke natuurfenomeen staat op ieders lijstje en voelt daarom misschien wat cliché, maar laat je hier niet door weerhouden.

Wij besloten ’s ochtends vroeg – het natuurpark waar het in ligt gaat om 08.30 uur open – te gaan en hadden deze unieke plek bijna voor onszelf. En dan blijf je toch elke keer zeggen tegen elkaar hoe bijzonder het is dat je hier staat.

Extra leuk is het als je niet alleen een bezoek aan The Seven Coloured Earth brengt, maar ook aan de Chamarel Waterfall. Deze bevindt zich in hetzelfde natuurpark. Voor vooral heel veel lol met zijn tweeën combineer je het ook nog eens met een bezoek aan Curious Corner of Chamarel, een museum over optische illusies.

2. Stap op een boot

Romantisch Mauritius: bootEén van onze mooiste belevenissen op Mauritius? De catamarantocht die we aan de oostkant van het eiland maakten.

Niets fijner dan een bestemming vanaf het water ontdekken én samen – als Jack en Rose in Titanic – op de punt van de catamaran staan en de wind in je haren voelen. Ja, soms is cliché best leuk!

Onze dagtrip – die kun je hier boeken! – was inclusief een barbecuelunch aan boord, een snorkelsessie in helderblauw water en een bezoek aan het paradijselijke Île aux Cerfs.

Île aux Cerfs wordt door de poederwitte stranden en het glasheldere water gezien als het mooiste eiland rondom Mauritius. Een titel die net zo terecht is als de World Travel Award voor meest romantische bestemming ter wereld.

3. Overnacht in Lagoon Attitude

Romantisch Mauritius: hotelTijdens onze vakantie kon ik het niet laten om meerdere hotels te testen uit ons aanbod. Eén van deze hotels was Lagoon Attitude, in het noorden van het eiland. En ja, dit hotel staat garant voor romantiek!

Waarom? Tussen de palmbomen hangen duo-hangmatten om samen in te chillen, de setting in het à la carte restaurant is romantisch, ze hebben er superlekkere (roze!) cocktails en als je een deluxe kamer boekt zit je helemaal goed. Je hebt dan een open air bad in je tuin!

Ook fijn: het hotel beschikt over een ge-wel-dig wellnesscentrum met een ruim aanbod aan duomassages. Favoriet bij ons was de hotstone massage.

4. Ontdek Mauritius van boven

Romantisch Mauritius: onderwater watervalMauritius vanaf het land is geweldig, maar vanuit de lucht al helemaal. Zeker als je je bedenkt dat Mauritius over nóg een heel bijzonder natuurfenomeen beschikt; de onderwater-waterval.

Je vindt deze optische illusie in het water rondom Le Morne en je hebt diverse opties om deze te bewonderen. Maak de flinke en uitdagende klim naar de top van de berg Le Morne of – minder pittig, maar wel duurder – stap in een watervliegtuigje of helikopter.

Ook leuk: ga bij het eerder besproken Île aux Cerfs samen parasailen. Dat is een ervaring en uitzicht waar jullie het nog lang over zullen hebben!

5. Ga sunsnacken bij Trou aux Biches

Romantisch Mauritius: strandMauritius is een verzameling van paradijselijke stranden. Als ik er eentje moet noemen die mijn hart echt heeft veroverd, dan is het die Trou aux Biches.

Dit strand aan de westkust is ruim 2 km lang en wordt gekenmerkt door fijn, wit zand. Het wordt omgeven door palmbomen en het water is zo helder dat het uitnodigt voor een snorkeltrip. Er ligt een koraalrif direct voor de kust.

Je kunt ervoor kiezen om een hotel aan dit strand te boeken – ik geef je zo nog een persoonlijke tip – of je bezoekt het strand als dagtrip. In dat laatste geval raad ik je aan op tijd te vertrekken. De parkeerplaats is niet enorm groot en tegen de middag is de kans op een plekje wel verkeken.

Romantisch Mauritius Mauritius, Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & SpaDe moeite van het zoeken van een parkeerplek besparen? Verblijf in het luxe Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Dit eco-vriendelijke resort beschikt over een tropische tuin met zwembad en ligt direct aan het prachtige strand.

6. Snuif een dosis cultuur in Port Louis

Romantisch Mauritius: Port LouisRomantiek zit hem niet alleen in samen lang dineren bij kaarslicht of lange wandelingen door de branding, dat zit hem ook zeker in herinneringen maken. Als ik kijk naar dierbare herinneringen van onze tijd op Mauritius, komt daar zeker ons bezoek aan Port Louis in voor.

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. En zoals elke Afrikaanse stad is het er chaotisch en druk. Je weet niet waar te beginnen! Wat was ik blij dat ik vooraf een gids van My Moris had ingeschakeld.

Met vier andere reizigers werden we meegenomen in de historie van de stad en konden daarnaast proeven van de lokale keuken. Een erg leuke combinatie!

Zie jij zo’n romantische vakantie op Mauritius wel zitten en wil je kiezen uit meer hotels dan de tips hierboven? Bekijk ons volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *