Leukste badplaatsen Algarve

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in de Algarve

Als de Portugese Algarve ergens om bekend staat dan is het om haar vele strandjes, baaitjes, vissersdorpjes en badplaatsen. Dit maakt dat de zuidelijke streek onder Nederlandse vakantiegangers een populaire bestemming is. Maar waar verblijf je? We zetten de leukste badplaatsen in de Algarve voor je op een rij.

Albufeira

Met stip op 1: Albufeira. Het is niet alleen het populairste vakantieoord van de streek, maar zelfs van het hele land. Het is daarnaast de grootste badplaats van de Algarve. Je vindt er lange zandstranden en in de omgeving de mooiste baaitjes. Zomers is het gezellig druk door de vele toeristen.

Welk strand je niet mag missen tijdens een vakantie in deze populairste badplaats van de Algarve? Bezoek in elk geval Praia de Oura, ook wel Albufeira’s gouden strand genoemd. Het strand is breed en uitgestrekt. Heb je honger of dorst gekregen dan ben je zo bij diverse restaurants en cafés.

Ook voor een bruisend nachtleven moet je in deze badplaats zijn. In Bar Street (het oude Albufeira) en aan de Strip (het nieuwe Albufeira) vind je cafés, bars en clubs waar je bijna klokje rond kunt feesten.

Meer over de badplaats Albufeira

Clube Albufeira Garden Village, AlgarveClube Albufeira Garden Village is een gezellig vakantiedorp. Het complex beschikt over ruime appartementen en meerdere zwembaden. Daarnaast is er voor kinderen volop vermaak in de vorm van een kinderbad en minigolf.

Leukste badplaatsen Algarve: Albufeira

Olhos de Água

Wil je genieten van alles wat Albufeira biedt, maar in alle rust verblijven? Olhos de Água is een badplaatsje vijf kilometer ten oosten van Albufeira.

Via houten trappen bereik je vanaf de klif de strandjes onderaan diezelfde klif. Ook vind je er een haventje en enkele winkeltjes. Een taxi naar het nieuwe deel van Albufeira kost je nog geen € 7,-.

De naam dankt het plaatsje overigens aan de zoetwaterbronnen die zich aan de kust onder het strand bevinden en die bij eb zichtbaar worden. Je ziet dan ronde plekken in het strand waaruit het water naar boven komt. Met een beetje fantasie zie je, net als de inwoners van de Algarve, ogen van water in dit fenomeen.

Porto Bay Falesia, AlgarveZoek je een hotel naast het strand, met een prachtige tuin, royaal zwembad, heerlijk eten, diverse soorten vermaak en wellnessmogelijkheden? Porto Bay Falesia voldoet aan al deze eisen. Fijne vakantie!

Leukste badplaatsen Algarve: Olhos de Áqua

Lagos

De badplaats Lagos doet in eerste instantie qua straatjes enorm aan Albufeira denken, maar als je er een uurtje of twee hebt rondgewandeld, zul je merken dat het een stuk kleinschaliger en minder toeristisch is.

Geniet van de kleurrijke gebouwen en bewonder de oude stadsmuren in de wijken Santa Maria en São Sebastião. Ook mag een mooie haven niet ontbreken in deze oude maritieme stad. Bij deze haven vind je Forta da Ponta da Bandeira. Waar dit fort vroeger bestemd was om de haven te beschermen, kun je er vandaag de dag een kijkje in de geschiedenis van Lagos nemen.

En strand? Ga een dagje naar Meia Praia aan de overkant van de rivier Ribeira de Bensafrim. Via een voetgangersbrug bereik je in ca. 20 minuten het goudgele strand.

Lees meer over de bezienswaardigheden in Lagos

Hotel Dom Manuel I Residence, Lagos (Algarve)Het kleinschalige Hotel Dom Manuel I Residence is geheel in Portugese stijl gebouwd en bevindt zich op een steenworp afstand van zowel het oude stadscentrum als de stranden. Vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht over Lagos.

Leukste badplaatsen Algarve: Olhos de Áqua

Carvoeiro

Herinner je je de kleurrijke bootjes die je vaak op reisgidsen van de Algarve ziet (en die ook op de foto boven dit artikel prijken)? Deze bootjes vind je op het strand en in de baai van het vissersdorpje Carvoeiro. Het dorpje – waar je nog geen hoogbouw vindt overigens – ligt tegen en tussen de rotsen.

Het is een fijn plaatsje om tot rust te komen, maar biedt ook genoeg mogelijkheden voor sightseeing. Zo vind je bovenop de klif de overblijfselen van de muren van het fort Nossa Senhora da Conceição (Onze Moeder van de Ontvangenis). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oceaan en de kliffen van Cabo Carvoeiro, ook wel Kaap Carvoeiro genoemd. In de zomer kun je tevens diverse boottochtjes maken naar de grotten en spelonken in de omgeving.

Lees alles over Carvoeiro

Badplaatsen Algarve: Carvoeiro, Quinta do ParaisoQuinta do Paraiso is een van onze meest populaire familiecomplexen in de Algarve. Er is gedacht aan faciliteiten voor kinderen, tieners én volwassenen. En – ideaal! – je kunt met een shuttlebus naar Carvoeiro.

Leukste badplaatsen Algarve: Carvoeiro

Nog meer leuke badplaatsen in de Algarve

Je kunt in de Algarve niet alleen verblijven in de plaatsen die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check ook nog even deze badplaatsen in de Algarve:

  • Vilamoura is net als Lagos een stuk kleinschaliger dan Albufeira. Daarbovenop is het een tikkeltje decadent. Het is een van de meest luxe badplaatsen van de Algarve. Alles speelt zich hier in en rondom de chique jachthaven af, waar je tal van luxe jachten vindt. Aan beide kanten van de haven vind je een breed zandstrand. In het centrum vind je terrasjes, winkelstraten en diverse uitgaansgelegenheden. En voor the rich and famous is er een casino aanwezig. Golfers zijn hier ook aan het juiste adres: er is een 18-holes golfbaan.
  • Voor een rustige zonvakantie zit je zeker goed in Monte Gordo. Je hebt 15 km aaneengesloten strand tot je beschikking en de terrasjes op de boulevard nodigen uit voor een fijne lunch of diner bij zonsondergang. Actief aangelegd? Ook hier vind je een 18-holes golfbaan. Ook leuk: je kunt vanaf hier de hoofdstad van de Algarve bezoeken, Faro. Cultuur!
  • Portimão, de sardientjeshoofdstad van de Algarve, is een fijne badplaats voor vakantiegangers die houden van de sfeer van havenstadjes. Maar dan wél met strand, gezellige terrasjes en een historisch centrum. Best of all world!

In welk van deze badplaatsen in de Algarve wil jij graag verblijven?

In een van deze badplaatsen in de Algarve verblijven?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *