Carvoeiro, vissersplaatsje Algarve

Carvoeiro, een niet te missen vissersdorpje in de Algarve

Carvoeiro is slechts één van de vele kustplaatsen in de Algarve. Maar wel een heel bijzondere! Niet alleen zie je het strand en de vele gekleurde bootjes terug in het gros van de reisgidsen, er heerst ook nog een fijne gemoedelijke sfeer. Ondanks dat het voormalig vissersdorpje zonder meer toeristisch is te noemen.

De Portugese Algarve, de meest zuidelijke streek die het land kent, is gezegend met een meer dan 200 km lange kustlijn. Verspreid over deze afstand vind je talloze kustplaatsen. Waar je verse vis kunt eten als de beste, het centrum uitnodigt om prachtige azulejos te bewonderen en het strand dé plek is om even te relaxen. Dit geldt ook zeker voor Carvoeiro.

Een kijkje in Carvoeiro

Carvoeiro vissersplaatsje Algarve; centrumWe noemden het hierboven al; de kleurrijke bootjes die Carvoeiro zo typeren komen terug in elke reisgids. En ja, ook bovenaan dit artikel pronken ze! Je vindt de bootjes op het strand van het vissersdorpje, afgeschermd door rotsen rondom.

Achter het strand begint direct het charmante centrum van Carvoeiro. Want ja, ondanks dat het en toeristisch dorpje is, heeft het dus wél haar charme behouden. Dit komt o.a. doordat je er nauwelijks hoogbouw vindt. Wat je er wel vindt? Leuke restaurants met menukaarten waarop vis en feijoada domineren. Dit laatste is een typisch streekgerecht met bonen en veelal varkensvlees.

Het is vooral een fijn plaatsje om tot rust te komen en te genieten van zon, zee & vis. Wie toch wat wil ondernemen in het kuststadje kan bovenop de klif de overblijfselen van de muren van het fort Nossa Senhora da Conceição bewonderen. Vanaf hier heb je overigens direct een prachtig uitzicht over de oceaan en de kliffen van Cabo Carvoeiro, ook wel Kaap Carvoeiro genoemd.

Net buiten het dorpje vind je Algar Seco, rotsformaties die door het water zijn gevormd. Via een 134 treden tellende trap kun je de bijbehorende grotten bereiken. Althans, in het juiste seizoen… In de zomer liggen ze half onder water en zijn de grotten alleen bereikbaar per boot.

Strandhoppen in de omgeving

Carvoeiro, vissersplaatjes Algarve; strandMet 200 km aan kustlijn is er niet alleen ruimte voor kustplaatsen, maar ook zeker voor verborgen baaitjes, prachtige langgerekte stranden en rotsstrandjes. Eén van de meest bekende, Praia de Marinha, vind je nabij Carvoeiro.

Voor de kust vind je prachtige rotsformaties, die je het best kunt fotograferen vanaf de lange houten trap die je naar het strand leidt. Het goudgele strand nodigt daarna uit om een dagje he-le-maal niets te doen. Het is een ideale plek voor families, doordat het strand langzaam in zee afloopt. En snorkelen is er een populaire bezigheid!

Meer van dit soort strandjes bewonderen? In ons artikel Prachtige Praias zetten we de pareltjes van de Algarve op een rij. Mis in elk geval Praia Dona niet én neem ook een kijkje bij Praia de Benagil.

De Algarve ontdekken vanuit Carvoeiro

Carvoeiro, vissersplaatsje Algarve; Lagos bezoekenDe ligging van Carvoeiro is perfect; precies tussen Lagos en Albufeira. En dat zijn twee plekken die je echt niet mag missen tijdens een vakantie in de Algarve.

Lagos is net als Carvoeiro een niet te missen kustplaatsje, of eerder kuststad. Het gezellige oude centrum – waar aan winkeltjes, restaurants en bars geen gebrek is – wordt gekenmerkt door prachtige gebouwen. De 12e-eeuwse kerk is zonder meer de belangrijkste highlight; het is de oudste kerk van de hele Algarve.

Albufeira heeft weer een totaal ander karakter. Het is de meest populaire badplaats aan de Algarve, wat te danken is aan de levendigheid. In het oude centrum vind je gezellige terrasjes en veel winkeltjes. Via een tunnel kom je uit op het strand. Dé plek om een fancy cocktail te bestellen. Dit kan in de avond vooral aan de Strip, dé uitgaansstraat van de badplaats.

Heb je een huurauto en wil je meer mooie plaatsjes ontdekken tijdens jouw vakantie in Carvoeiro? We hebben een handige lijst met kustplaatsen voor je gemaakt. Ook excursies worden er volop aangeboden.

Onze favoriete hotels in Carvoeiro

  • Qua locatie is Hotel Carvoeiro Plaza zonder twijfel ons favoriet! Het ligt aan het centrale plein en op slechts een steenworp afstand van het strand. Aan het zwembad, in het restaurant en in de binnentuin heerst een gemoedelijke sfeer.
  • Wie luxe zoekt, gaat voor Villas Carvoeiro Club. Dit vakantiedorpje ligt op loopafstand van het centrum en biedt ruim 100 ruime villa’s met privézwembad. Een verkoelende duik nemen was nog nooit zo leuk!
  • Luxe vind je ook in Tivoli Carvoeiro. Vanaf het riante zwembad heb je uitzicht over de prachtige rotsformaties waar de Algarve zo bekend om staat. Je hebt daarnaast de keuze uit meerdere restaurants en bars en kunt genieten van de wellnessfaciliteiten. En voor kinderen is er ook genoeg vermaak!

Benieuwd welke hotels we nog meer voor je in petto hebben? Bekijk ons volledige aanbod naar Carvoeiro.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *