Last minute Griekenland populair

Natte zomer maakt Griekenland tot last minute topper

We treffen het nog niet echt dit jaar; de zomerse dagen zijn op één hand te tellen en zelden hebben we zo’n natte eerste helft van het jaar gehad. Voor veel mensen een reden om een last minute vakantie naar zuidelijke en warme oorden te boeken. En dan met name naar Griekenland, dé last minute topper van 2016.

De natte zomer zorgt voor een ware run op last minute vakanties. Hoewel Spanje de absolute winnaar is voor de zomerboekingen en ook Turkije het lang niet slecht doet, is Griekenland dé winnaar als het gaat om last minute vakanties.

Einde vluchtelingenproblematiek?

In 2015 had Griekenland een zwaar jaar. De vluchtelingenproblematiek (die slechts voor een paar eilanden gold) zorgde ervoor dat het land door veel mensen in zijn geheel werd vermeden.

Inmiddels is de vluchtelingenproblematiek op orde, ook op de eilanden die vorig jaar overspoeld werden met toeristen. Er komt een handjevol vluchtelingen per week aan op specifieke eilanden en die worden direct en goed opgevangen in vluchtelingenkampen, die inmiddels goed georganiseerd zijn.

Nu er geen reden meer is om Griekenland te vermijden – want zeg nu zelf het heeft verder toch alles wat je je kan wensen voor een zomervakantie? – is het land back on track. En profiteert het dus ook nog eens van het slechte weer in Nederland.

Last minute Griekenland; waar ga jij heen dit jaar?

Last minute GriekenlandNaar welk Griekse eiland je ook een last minute boekt, je kunt rekenen op een mooie natuur, pittoreske dorpjes, cultuurrijke steden, lekker eten, mooie stranden, geweldige hotels en een flinke dosis zon natuurlijk. En dat laatste heb je nu net zo hard nodig!

De top 3 Griekse eilanden voor deze zomer zijn:

  • All time favourite Kreta. Voor een bruisende last minute ga je naar Chersonissos, voor een authentieke vakantie naar het westelijk gelegen Chania of de oostelijke regio Lasithi. Het meest populaire hotel, Vasia Hotel Zephyros Beach Boutique, vind je in Stalís. Met dank aan de all inclusive formule kun je je hier praktisch tonnetje rond eten.
  • Rhodos is de Griekse last minute bestemming voor vakantiegangers die dagen zon graag combineren met een dagje cultuur. Dit kan o.a. in Rhodos-Stad, waar je het populaire Dionysos Hotel vindt. Dit hotel, dat door Nederlandse reizigers is beoordeeld met een 8,7, ligt nabij het kiezelstrand en op slechts een paar kilometer van de oude binnenstad. De historische kern is een walhalla voor cultuurliefhebbers.
  • Kos heeft al jarenlang een grote aantrekkingskracht op Nederlandse reizigers. Niet heel verwonderlijk, want dit Griekse eiland is zeer gevarieerd. En heel kindvriendelijk! Dat bewijst het kinderwalhalla Kipriotis Village Resort in Psalidi, een van de bekendere badplaatsen van het eiland. Een vakantie om nooit te vergeten!

Ben jij de natte zomer ook zo zat en wil je nu wel eens gegarandeerd zijn van zonnig weer? Bekijk al onze last minutes naar Griekenland, óf neem een kijkje bij ons aanbod naar bijv. Turkije, Spanje, Portugal of Italië. Ook daar ontvlucht je de regen!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *