Kleurrijke bestemmingen

Kleur in overvloed! De mooiste kleurrijke bestemmingen ter wereld

Ben je dol op fotograferen tijdens vakantie? Kies een van deze kleurrijke bestemmingen en je kunt los gaan. Neem je wel genoeg geheugenkaartjes mee?

Cinque Terre (Italië)

Kleurrijke bestemmingen: Cinque TerreCinque Terre – feitelijk een verzameling van vijf dorpjes, om precies te zijn Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore – prijkt op praktisch elke reisgids van Italië. De plaatjes zien eruit alsof het gephotoshopt is. Maar dat is het niet… Cinque Terre is zonder twijfel de meest kleurrijke plek van Europa en misschien wel van de wereld.

De kleine plaatsjes kun je allemaal in een paar dagen bezoeken, eenvoudig vanuit bijvoorbeeld Pisa of Florence met de trein. Je kunt de dorpjes ook per ferry aandoen vanaf het water. De auto is niet verstandig; in de charmante smalle straatjes is het lastig parkeren.

Willemstad (Curaçao)

Het meest kleurrijke plekje van de Antillen? Willemstad. De hoofdstad van het Caribische eiland Curaçao herbergt prachtige grachtenpanden met een Nederlands tintje in alle kleuren van de regenboog.

Met name een wandeling door de wijken Otrabanda en Punda is een lust voor het oog. Dit zijn overigens ook de wijken waar je de meeste bezienswaardigheden van de stad kunt vinden. Sla zeker de drijvende markt niet over!

Kleurrijke bestemmingen: Willemstad, Academy Hotel CuracaoVoordelig verblijven in Punda? Kies voor Academy Hotel Curacao. Dit kleinschalig stadshotel aan de rand van de wijk wordt gerund door ambitieuze leerlingen van de hotelschool.

Menton (Frankrijk)

Kleurrijke bestemmingen: MentonOp ca. een half uur rijden van het zuidelijk gelegen Nice vind je Menton. Dit Franse badplaatsje wordt niet zonder reden ook wel de Parel van Frankrijk genoemd. Waarom? Dat ontdek je als je door de kleurrijke stad loopt…

Le Vieux Menton is het historische centrum van de stad. De smalle straatjes bieden uitzicht op de zee en herbergen bijzondere gebouwen zoals de kerk Eglise St Michel en de Chapel de Pénitents Blancs.

Aan de promenade aan de kust vind je de jachthaven, een breed aanbod aan restaurants en terrassen en het strand. Vanaf hier zie je het best hoe kleurrijk de stad is; de veelal oranje en okergele gebouwen lijken haast op elkaar te zijn gestapeld.

Kleurrijke bestemmingen: Menton, Hotel Le VendomeHotel Le Vendome ligt praktisch aan de gezellige promenade en op loopafstand van Le Vieux Menton. De ideale ligging om in een korte tijd veel van deze stad te ontdekken.

Venetië (Italië)

Denk je bij Venetië aan gondeliers in Canal Grande, aan een overvol San Marco plein en een drukke Rialtobrug en vooral niet aan kleurrijk? Mis! Kijk vanuit de Rialtobrug eens uit over de Canal Grande en je zal je verbazen over de kleurschakeringen van de prachtig gebouwen.

Plus: reis met de vaporetto (waterbus) af naar Burano, een eiland in de lagune van Venetië. Kleurrijke huizen, smalle kanalen en kleine bruggen vormen samen een soort klein-Venetië. Minder commercieel en een lust voor het oog.

Havana (Cuba)

Kleurrijke bestemmingen: HavanaDe Cubaanse hoofdstad staat bij veel Nederlanders hoog op het wensenlijstje; de kleurrijke straatjes en gebouwen lonken. Wacht niet te lang! Nu Amerikaanse toeristen weer zijn toegestaan op Cuba wordt het er met de dag drukker.

Wat je kunt verwachten tijdens een middagje slenteren door de stad? Op elke hoek een andere kleurrijke oldtimer, kinderen die een balletje trappen, oude Cubanen met een sigaar in hun mond in een parkje… Het echte leven!

Havana kent daarnaast enkele bijzondere bezienswaardigheden, waaronder Plaza de la Catedral, de boulevard Malecón en Plaza de la Revolución. Volg ook zeker de Ernest Hemingway route. Je bezoekt dan niet alleen zijn huis, maar ook zijn favoriete plekken in de stad.

Kleurrijke bestemmingen: Cuba, Hotel Nacional de Cuba )Hotel Nacional de Cuba is een hotel met een authentiek karakter aan de rand van Havana. In het hotel, waar vele beroemdheden je voorgingen, vind je meerdere restaurants, twee zwembaden en diverse sportfaciliteiten.

Welk van deze kleurrijke bestemmingen zou jij nog graag een keer willen bezoeken?

Fotografie: Hang Dinh | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *