Reisfotografie Dominicaanse Republiek

In beeld! Zo mooi is de Dominicaanse Republiek

Je kan een bestemming uitvoerig beschrijven in woorden, maar je kan ook de foto’s laten spreken. Een bestemming die daar uitermate geschikt voor is, is de tropische Dominicaanse Republiek. Check deze foto’s en je wilt het liefst direct op het vliegtuig stappen!

Een paar jaar terug mocht ik op studiereis naar de Dominicaanse Republiek. Wat zo’n reis inhoudt? In een zo korte tijd zoveel mogelijk van een bestemming te zien om vervolgens klanten zo goed mogelijk voor te kunnen lichten. Dit doen we bij dé VakantieDiscounter in de vorm van uitgebreide informatie over de hotels die bezocht zijn en blogs met tips over de bestemming. Maar wat is er nu nog mooier? Wegdromen bij tropische foto’s!

En dus verzamelde ik mijn favoriete foto’s die ik die week maakte. Ga je virtueel mee op reis naar de Dominicaanse Republiek?

Reisfotografie Dominicaanse Republiek
Op de eerste dag kwamen we ‘s avonds aan. Het was donker en een eerste indruk was er daarmee niet. Dus startte ik de volgende ochtend niet op met een uitgebreid ontbijt, maar met een wandeling op het strand. Wat een zonsopgang! Kokosnoten bleken die week nog vaak terug te komen. Vooral om uit te drinken. En dat is geen straf. Als je tegen rum kan tenminste, want dat gooien de Dominicanen er maar al te graag in!

Reisfotografie Dominicaanse Republiek
Punta Cana, waar ik verbleef, kent diverse stranden. Bávaro is zonder twijfel mijn favoriet. Waarom? Dit immens lange strand wordt gekenmerkt door palmbomen die kris kras in het zand verspreid staan. Geen rechte lijnen, maar fijne chaos met een flinke dosis schaduw voor aks het te warm is.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

De hotels leren kennen, was een van de hoofddoelen van de reis. Deze reis maakten we vooral kennis met de RIU hotels op de Dominicaanse Republiek. We bezochten er vijf én verbleven in het zesde hotel, Riu Republica. Dit adults only hotel beschikt over prachtige zwembaden én over een waterpark voor volwassenen.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Tussen de vijf RIU hotels aan het Bávaro-strand vind je een allerschattigst Caribische straatje. Je vindt er leuke winkeltjes met souvenirs, badkleding, handdoeken en lokale kunst. Én de discotheek die voor alle gasten van RIU toegankelijk is, is hier gevestigd.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Droom jij van een onbewoond eiland? Boek dan zeker een excursie naar Saona. En dan het liefst per speedboot, omdat je dan naar het verste en meest rustige strand kunt. Dit strand hierboven dus. Tijd om te zonnen én snorkelen! Of in mijn geval heel veel foto’s maken…

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

En daar heb je de geliefde kokosnoten. Er staat een lokaal mannetje klaar om de verse kokosnoten van hun topje te ontdoen (met een loeischerp kapmes) en jou te voorzien. Heaven!

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Na chill-tijd op het meest paradijselijke strand waar ik ooit ben geweest, is het tijd om op de boot te stappen voor een volgende stap. De schipper zet ons af bij Mano Juan, een van de twee dorpjes die het eiland kent. Hier woont het gros van de 300 inwoners van Saona. Ze wonen in houten huisjes en proberen hun inkomsten te genereren met kleine winkeltjes en restaurant gevestigd in deze kleurrijke hutjes. Daar moet je toch wel verliefd op worden!

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Ondanks het geringe aantal inwoners herbergt Mano Juan o.a. een kerk, schooltje en discotheek. En dit is dus (echt waar!) de discotheek. We waren er overdag, maar ik had best wel willen zien hoe het daar op de weekendavonden los gaat. Zal het daar echt los gaan?

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Aan de waterkant vind je niet alleen kleurrijke huisjes, de discotheek en kraampjes waar (ja weer!) kokosnoten worden verkocht… Er liggen ook tal van bootjes klaar om mee te vertrekken.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Achter de kleurrijke huisjes vind je de ‘woonwijk’ van Saona. Eén blik daar en je ziet hoe primitief ze leven. Houten constructies afgedekt met golfplaten vormen samen huisjes. En daar nemen ze genoegen mee zo op het oog. Ze leven relaxed en waar het bij ons haasten, haasten, haasten is, nemen zij de tijd om op een willekeurige woensdagochtend een potje domino te spelen.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Het meest relaxed en vrolijk zijn nog wel de kindjes op het eiland. Spelen ze niet met vis (zoals hier) dan is het wel met plastic flessen. Of met de vele hondjes die kris kras door het dorpje rondlopen. Onbekommerd!

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Tijd om naar onze laatste stop te gaan, de Blue Lagoon. Je zou je haast afvragen welk land geen eigen Blue Lagoon heeft? We schreven eerder al over die van Jamaica, IJsland en Malta. Deze Blue Lagoon, een prachtig natuurlijk zwembad, wordt zo genoemd omdat het als achtergrond diende voor de gelijknamige film. We springen uit de boot en sluiten de dag in stijl af; met een glas cola rum in ons hand.

Reisfotografie Dominicaanse Republiek

Bij aankomst in de haven maken we weer even kennis met het lokale leven; fruitstalletjes op straat. Altijd even gekleurd. Mocht je net als ik van fotografie houden, dan kan je helemaal losgaan.

Betrap jij jezelf op de gedachte dat je het liefst morgen wilt vertrekken naar dit zonovergoten paradijsje? Bekijk onze scherpe last minutes naar de Dominicaanse Republiek. Oh, en mocht je dan net zulke toffe foto’s willen maken; ik schreef een serie vol fotografietips.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *