Kaapverdië, Helemaal het einde

Waarom wij Kaapverdië helemaal het einde vinden

Het afgelopen jaar ging het hier op dinsdagmorgen op de werkvloer maar over één ding; het reilen en zeilen van de Posjes, de Yogi-Yogi familie en hyperactieve Addy. Drie gezinnen die alles achter zich lieten en naar Chili vertrokken om mee te doen met Helemaal het einde. Het tv-programma deed haar naam overigens eer aan; dit leek echt helemaal het einde van de wereld.

Wij waren overigens niet de enige fans van het tv-programma; door de hoeveelheid kijkers besloot RTL een nieuw seizoen te starten. Op Kaapverdië! En dat vinden wij dan weer helemaal het einde. Het is namelijk een van onze populairste winterzonbestemmingen van dit moment. En… er zijn meer redenen waarom wij blij worden van Kaapverdië!

Kaapverdië in een vogelvlucht

Kaapverdië, helemaal het eindeOm goed beslagen ten ijs te komen als je de eerste aflevering gaat bekijken, is het misschien handig eerst wat meer te weten te komen over het land.

Kaapverdië – dat ook wel bekend staat als Cape Verde of Cabo Verde – is een eilandengroep op zo’n 300 km van de westkust van Afrika. Deze ligging heeft gezorgd voor een warm woestijnklimaat.

Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden, waarvan er negen zijn bewoond. Samen zijn ze goed voor een oppervlakte van zo’n 4.000 km. Een gebied dat nog relatief onontdekt was onder buitenlanders totdat hier eind jaren ’60 een Duits vliegtuig een tussenstop maakte onderweg naar Afrika toe. Dat was het begin van het huidige toerisme, dat feitelijk dus nog in de kinderschoenen staat.

De bekendste en populairste Kaapverdische eilanden zijn Boa Vista en Sal. Minder bekend, maar zeker wel in opkomst (en ja, wij bieden ook reizen naar deze eilanden aan) zijn Sao Vicente en Santiago.

Kaapverdië is helemaal het einde omdat…

  • … je hier van de zon kan genieten terwijl vrienden en familie blauwbekken in ons eigen kikkerlandje. Om je een idee te geven van het klimaat; in januari en februari is het hier nog 24 °C. En dat zijn dan de koudste maanden… Pak die bikini of zwembroek maar in!
  • … je er lange stranden in overvloed vindt. Boa Vista beschikt bijv. over ca. 55 km aan strand. En in het Santa Maria, het toeristische hart van het populaire eiland Sal, vind je een strand van maar liefst 8 km lang.
  • … je op de Kaapverdische eilanden kunt baden in luxe. Je hebt een ruim aanbod aan hotels, voor elk budget. Maar wij zijn toch wel het meest verliefd op de vier- en vijfsterren hotels die je er vindt. Een groot deel biedt je ook nog eens de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in Riu Funana?
  • … omdat je aan het strand of zwembad relaxen eenvoudig kunt afwisselen met toffe dagtripjes. Op Sal en Boa Vista is het mogelijk om een eilandtour te maken, eventueel per quad. Ook boottochtjes worden er veelvuldig aangeboden. Je kunt o.a. walvisspotten, zeevissen of duiken. Er bevinden zich diverse scheepswrakken voor de kust.
  • … je er schildpadden kunt spotten. Kaapverdië – om precies te zijn Boa Vista en Sal – is namelijk het leefgebied van de Caretta Caretta schildpad. Ze zijn wel beschermd, maar je kunt op pad met een gids om ze te spotten zonder hun leefomgeving aan te passen.
  • … het een eilandengroep is. Eilanden betekenen wind en wind staat garant voor wind- en kitesurfen. Die mogelijkheden zijn er volop! De wind is overigens ook erg fijn als verkoeling in de warmste maanden.
  • … de reistijd slechts zes uur bedraagt. Waar je voor de meeste zonbestemmingen richting de Caraïben of Azië vliegt en een stuk langer onderweg bent, ligt Kaapverdië aanzienlijk dichterbij. Fijn voor kinderen! Houd er wel rekening dat sommige luchtvaartmaatschappijen de eilanden combineren, hierdoor kan de reistijd iets oplopen.

Zit jij er al klaar voor?

Kaapverdië helemaal het eindeAl deze pluspunten van Kaapverdië gelden natuurlijk vooral als je er op vakantie gaat. Er wonen en voor inkomen zorgen is een andere uitdaging. En we zijn veel benieuwd hoe dat uit gaat pakken voor drie nieuwe gezinnen in Helemaal het einde.

En vooral; waar gaat dat gebeuren? Worden ze in een toeristisch gebied neergezet of wordt het ver weg van de beschaafde wereld? En gaan ze misschien wel een hotelletje neerzetten waar onze klanten uiteindelijk heen kunnen?

Wij zitten al klaar voor de eerste aflevering van Helemaal het einde op Kaapverdië. Jij ook?

PS. Ga tijdens de reclames nu eens niet naar de wc. Wie weet zie je onze toffe commercials wel voorbijkomen. Die vinden we overigens zelf helemaal het einde!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *