Jongerenvakanties: populaire bestemmingen

Jongerenvakanties: dé populaire bestemmingen

Oh Oh Cherso,  Zon, Seks & Je Ouders in Shock, Red mijn vakantie tussen feestende jongeren: allemaal programma’s die jongerenvakanties in een negatief daglicht zetten vanwege de enorme vergrootglas die erop wordt gelegd. Jammer, want de eerste vakantie zonder je ouders is toch ook een ervaring om nooit meer te vergeten? Wij zetten de populaire bestemmingen voor jongeren op een rij. Dat is helemaal niet negatief!

Waar ga je heen, wat is er te beleven en bovenal; is het betaalbaar? Jongeren beginnen steeds eerder met werken, waardoor ook vakanties uit eigen portemonnee betaald moeten en kunnen worden. Om je op weg te helpen zetten we de meest populaire bestemmingen voor jongerenvakanties voor je op een rij.

Jongerenvakanties: populaire bestemmingen

Top 5 bestemmingen voor jongerenvakanties

Tig jaar geleden waren vakanties een echt luxe product en was dit alleen maar weggelegd voor de rijke jongeren. Jongeren ging vaak op vakantie in eigen land of ze pakten een tentje en reden maar doelloos ergens heen om toch het idee te hebben dat ze even weg van huis waren. In de loop van de jaren is het een en het ander veranderd. Vooral in de laatste tien jaar is er veel veranderd op het gebied van jongerenvakanties.

Waar men tien jaar geleden nog naar vakantieplekken als Renesse of Appelhof op Terschelling ging, gingen jongeren vijf jaar geleden met de bus of zelfs het vliegtuig naar Spaanse bestemmingen als Salou & Lloret de Mar. Maar Spanje is allang niet meer de enige populair vakantiebestemmingen voor jongerenvakanties. Kijk je mee naar de toppers van dit moment?

1. Star Beach

Sinds 2010 is Chersonissos the place to be. Dit komt o.a. doorhet populaire tv-programma Oh Oh Cherso. Daarnaast was Chersonissos vele malen goedkoper dan de Spaanse Costa’s. Inmiddels is ook Chersonissos een populaire jongerenvakantie geworden en verschillen de prijzen niet veel meer met een vakantie naar de Spaanse Costa’s.

Waarom een jongerenvakantie in Chersonissos zo leuk is? Het populaire strand Star Beach! Met met al haar watersportmogelijkheden, de beste feesten en heerlijke zandstranden. De lokale hapjes (geen paniek, Friet van Piet is ook aanwezig) en drankjes zijn nog redelijk betaalbaar, waardoor je aan het eind van de vakantie toch nog voordeliger uit bent dan acht dagen Lloret de Mar.

Wist je dat er in de zomermaanden ook diverse bekende dj’s optreden op Star Beach? Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om richting het Griekse Chersonissos te gaan. In Lloret de Mar rijzen de prijzen van de discotheken vaak de pan uit, terwijl je op Chersonissos vaak redelijk betaalbare schuimparty’s hebt in de openlucht met dj’s van hetzelfde kaliber!

2. Sunny Beach

Jongerenvakanties: populairste bestemmingen - NessebarMocht je toch liever op vakantie gaan met de bus en wil je inderdaad wat anders dan de Spaanse Costa’s? Het Bulgaarse Sunny Beach is dan een goed alternatief. Naast dat een biertje hier nog betaalbaar is, heb je hier een schitterend strand om overdag bij te komen. Langs het strand vind je tientallen strandtenten met de lekkerste cocktails. ’s Avonds kun je spreken van een bruisend nachtleven, zeker in en rond Flowerstreet, wat als de hoofdstraat van Sunny Beach wordt gezien.

Voor jongeren die niet alleen willen drinken en feesten is er ook genoeg cultuur te vinden nabij Sunny Beach. Bezoek bijvoorbeeld het op ca. vijf minuten verderop gelegen dorpje Nessebar. Het oude centrum Nessebar is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door de straatjes van dit dorpje om een beetje van de Bulgaarse cultuur mee te krijgen. In de omgeving vind je daarnaast diverse waterparken.

3. Albufeira

Op zoek naar een jongerenvakantie onder de Portugese zon? Dan is Albufeira de ideale plek. Deze zonnige badplaats in het zuiden van Portugal biedt alles wat je nodig hebt voor een geslaagde jongerenvakantie. De zon schijnt er praktisch altijd, de temperatuur is heerlijk, het zeewater is fijn en je kunt genieten van heerlijk Portugese delicatessen en goede Portugese wijnen in betaalbare eettentjes.

Uitgaan doe je op The Strip. Hier vind je ontelbaar veel barretjes, kroegen en discotheken. Ga voor de lekkerste cocktails naar Libertos Club, tot sluitingstijd dansen doe je in discotheek Kiss en stuntende barmannen vind je in Wild & Co. En als je het daar gezien hebt, kun je ook nog een kijkje namen in de Barstreet. Ook leuk: via je reisorganisatie kun je de leukste excursies boeken. Wat dacht je van een relaxte cruise op een catamaran of een jeepsafari?

4. Poreç

Poreç is eigenlijk de Kroatische equivalent van Sunny Beach: een en al betaalbare gezelligheid. In dit levendige havenstadje is het vooral in de zomermaanden gezellig druk. In het westen van Poreç vind je het oude gedeelte, terwijl je in het noorden het nieuwe gedeelte vindt. Beide gedeelten hebben zo hun eigen charmes. Daarnaast heeft Poreç een heerlijk strand waar je kunt genieten van het zonnetje of je kater uitslapen. Langs het strand en in het centrum vind je genoeg restaurants waar je voor weinig geld lekker kunt eten en drinken. Daarna kun je nog even over de lokale markt slenteren voor je los gaat in een van de Beach clubs, loungebars of discotheken.

5. Marmaris

Jongerenvakanties: populaire bestemmingen - Marmaris Turkije is een land voor vakantiegangers van alle leeftijden. Je vindt er adults only hotels voor stellen zonder kinderen, maar ook grote all inclusive hotels met veel faciliteiten voor gezinnen. Maar onderschat ook zeker niet de populariteit van Turkije onder jongeren. Door de vele all inclusive hotels hoeven jongeren nergens rekening mee te houden. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je een vakantie hebt met gratis drank. Tenzij je het resort verlaat, want in de kroegen en discotheken buiten de deur dien je natuurlijk wel gewoon je drankjes aan de bar te betalen. Daarbij is Turkije ook nog eens van de meest voordelige zonbestemmingen van het moment.

Volgens jongeren is de meest populaire bestemming in Turkije Marmaris. Je vindt hier o.a. alle ingrediënten voor een geslaagde stap-vakantie. Een heerlijk strand met zee, een gezellige haven en een levendige boulevard met leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes. En het belangrijkste onderdeel van een geslaagde jongerenvakantie: de vele uitgaansgelegenheden.

Wat is of was jouw favoriete bestemming voor je jongerenvakantie? 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

1 thoughts on “Jongerenvakanties: dé populaire bestemmingen

  1. Vroeger ging ik inderdaad ook op ‘feestvakantie’. Naar Zuid-Frankrijk 2x, maar ook naar Istrië (Kroatië) en het Balatonmeer (Hongarije). En ja, ik ben ook in Salou en Lloret geweest. In die laatste plaats zelfs nog niet zo lang geleden, met een ander doel overigens hoor. 😉 Lloret zelf is wat je denkt dat het is, maar de omgeving is mooier dan je denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *