Uitgaan in Turkije doe je hier!

In Turkije is meer te beleven dan slechts een vakantie aan het strand. Het land is de place to be voor een fantastische stapvakantie. In de badplaatsen Marmaris, Alanya en Bodrum ontdek je de leukste discotheken en bars voor een geweldige zomer met vrienden!

Marmaris, Alanya en Bodrum hebben alle drie een bruisend uitgaansleven. Je kunt dansen boven het water, loungen in de stijl van James Dean en het dichtbij huis zoeken met een Hollands feestje. Ook foam party’s, laser shows en optredens van bekende DJ’s behoren tot de mogelijkheden. Turkije heeft alle ingrediënten in huis voor een perfecte nacht.

Marmaris

Uitgaan Turkije, MarmarisMarmaris is al jarenlang populair bij jongeren en dat is niet zonder reden! Uitgaan doe je hier in Barstreet. De naam zegt het al; hier vind je de leukste bars en discotheken van Marmaris. Er zijn gezellige Nederlandse kroegjes, maar ook grote discotheken.

Wat maakt het uitgaansleven in deze badplaats zo bijzonder? De meeste uitgaansgelegenheden hebben geen dak, waardoor je de hele nacht door in de buitenlucht feest!

  • Brandende shotjes op de bar en bijzondere themafeesten. Stappen doe je bij discotheek Greenhouse goed! Iedere zomer heeft Greenhouse een leuk programma vol toffe DJ’s voor je klaarstaan.
  • Club Areena is de grootste openluchtdiscotheek van Marmaris. Er kunnen meer dan 4.000 feestgangers in deze club, waar regelmatig schuimparty’s en lasershows worden gehouden.
  • Joy Club richt zich speciaal op Nederlandse toeristen. Deze club middenin de Barstreet heeft confettikanonnen, gogogirls én een fantastische sfeer!
Uitgaan Turkije, Appartementen KarkarasMaak je stapvakantie compleet met een verblijf in Appartementen Karakas. Het strand en centrum liggen op loopafstand. In het hotel beschik je over je eigen appartement met kitchenette; ideaal om na het uitgaan een midnight snack te maken.

Alanya

Uitgaan Turkije, AlanyaUitgaan in Alanya is portemonneevriendelijk, want de meeste discotheken zijn gratis toegankelijk. De haven en omgeving is een waar uitgaansparadijs en in diverse openluchtdiscotheken kun je feesten tot in de vroege ochstend. In de haven feest je tot drie uur ’s ochtends. Verder feesten doe je in een discotheek buiten het centrum.

  • Discotheek Robin Hood moet je gezien hebben! Deze tent heeft maar liefst vier verdiepingen en is daarmee de grootste discotheek van Alanya. Op iedere verdieping vind je een andere club met verschillende muziekstijlen; voor ieder dus wat wils.
  • Liever een wat kleinere discotheek? Ga dan naar Murphy’s Disco & Bar. Hier moet je zijn als je van een goed Hollands feestje houdt!
  • James Dean Bar ademt – je raadt het al – James Dean. Er hangt een fijne internationale sfeer en overal hangen posters van de bekende acteur. Je kunt hier goed feesten of juist ontspannen met rustige loungemuziek.
Uitgaan Turkije, Kaptan Hotel Verblijf in Kaptan Hotel en je hoeft slechts twee keer te rollen om in één van de beste clubs van Alanya te staan. Dit hotel heeft een ruim zwembad, fijn restaurant én is verrassend betaalbaar.

Bodrum

Uitgaan Turkije, BodrumHet gerucht gaat dat Bodrum de meeste barretjes per vierkante meter heeft in Turkije. Waar of niet waar: de sfeer in deze Turkse havenplaats is uitstekend! Veel kroegjes zijn overdag al open en gaan tot ’s avonds laat door. Uitgaan doe je in de Long Street.

In het nabijgelegen Gümbet kan je ook feesten in het kwadraat! Door de grote concurrentie betaal je in deze badplaats niet de hoofdprijs voor een drankje.

  • Net even anders dan anders. Marine Club Catamaran is een drijvend schip met een glazen vloer. Je danst dus boven het water! Na middernacht vaart de club het water op. Shuttleboten brengen je na twaalven van en naar het schip.
  • Iets meer aan de prijs, maar wel erg bijzonder. De populaire discotheek Halikarnas ligt in een Grieks-Ottomaans herenhuis en heeft allerlei thema-avonden waaronder een Free Wodka Party (ja, je leest het goed!).
  • White House in het centrum van Bodrum is een combinatie van een discotheek en bar en juist om die reden net iets rustiger. Met live optredens en fantastische R&B-muziek komen de grootste muurbloempjes hier zelfs de dansvloer op.
  • Uitgaan in Gümbet doe je in Club X Bar. Deze bestaat uit twee verdiepingen met een balkon. Er wordt een grote variatie aan drank geschonken en er treden regelmatig DJ’s op.
Uitgaan Turkije, Mandarin ResortBoek je reis naar Mandarin Resort en je bent verzekerd van een fijne ligging. Het is vanaf hier slechts enkele minuten lopen naar de grootste discotheken van Bodrum. Uitkateren doe je aan zee, want het strand ligt om de hoek!

Zin gekregen om eens goed te stappen in Turkije? Bekijk ons volledige aanbod en boek die reis!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

1 thoughts on “Uitgaan in Turkije doe je hier!

  1. Ik ben zelf ook in Marmaris geweest, en ik kan beamen dat het nachtleven er fantastisch is! Leuk artikel!
    Groetjes,
    Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *