Fiets huren vakantie

10 redenen om een fiets te huren op vakantie

Per auto of openbaar vervoer kun je vaak gemakkelijk jouw vakantiebestemming verkennen. Maar een sportievere en misschien nog wel leukere manier om erop uit te trekken, is door een fiets te huren. Wat de voordelen zijn van een tweewieler huren op vakantie, vertellen wij je graag!

1. Je bereikt gemakkelijk de leukste hotspots

Redenen fietsen huren op vakantieJe zult het vast wel eens hebben meegemaakt: je zit in een (tour)bus of auto en rijdt langs een mooi kerkje of levendig terras. Je wilt er naartoe, maar door het drukke verkeer om je heen of het schema van de tour wordt het lastig om uit te stappen.

Zonde! Wanneer je jouw bestemming al fietsend verkent, kun je dat ene kerkje en terrasje wél bezoeken. Je kunt dus nog meer uit jouw vakantie halen!

2. Je ziet andere dingen

Wanneer je over een plein of door een straat fietst, zal je andere dingen opvallen dan wanneer je er met een auto of (tour)bus langs rijdt. Etalages en de bijbehorende winkels, lekkernijen op marktjes, de kaart van een restaurant… Al deze zaken bekijk je niet zo gemakkelijk vanuit een ander vervoersmiddel. Wie weet ontdek je wel een geweldige plek!

3. Je blijft fit tijdens jouw vakantie

Als wij op vakantie gaan, willen wij het liefst alle lokale specialiteiten van onze bestemming proeven. Zo krijg je namelijk veel mee van de cultuur van jouw vakantieland. Enne… Het is ook gewoon heel lekker! Die extra vakantie-calorieën train je er gemakkelijk af door een flink stuk te fietsen. Ook blijft jouw conditie op peil. Dat scheelt weer een rondje sportschool bij thuiskomst!

4. Ideaal voor gezinnen

Redenen fietsen huren op vakantieWanneer je op vakantie gaat met kinderen, is het een flinke puzzel om activiteiten te verzinnen die leuk zijn voor het hele gezin. Fietsen is zo’n activiteit die iedereen leuk zal vinden!

Zoek een rustige plek op, zoals bijvoorbeeld een ruim stadspark, en jouw kinderen kunnen veilig scheuren en racen. En wanneer het weer goed is, kun je hier ook neerstrijken om uitgebreid te picknicken. Twee vliegen in één klap!

5. Ultiem gevoel van vrijheid

Snel van A naar B fietsen met het zonnetje dat schijnt op jouw schouders. Klinkt goed, toch? Er zijn zoveel voordelen aan een fiets huren op jouw vakantiebestemming, maar één heel belangrijke is dat je een heerlijk vrij gevoel krijgt van een fietstocht. De wind die door je haren wappert maakt het helemaal af. Vergeet je alleen niet in te smeren!

Een fietsverhuurder waar wij erg goede ervaring mee hebben, is Baja Bikes. Met vestigingen in 70 steden zal je Baja Bikes ongetwijfeld tegenkomen op jouw vakantiebestemming. Wil je zelf op pad of juist mee met een georganiseerde tour? Het kan allemaal!

6. Je slaapt beter

Vakantie is er niet alleen om veel te luieren of juist alle bezienswaardigheden van jouw bestemming af te gaan. Je wilt ook lekker uitslapen! Uit onderzoek is gebleken dat 20 tot 30 minuten fietsen per dag ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt en ook nog eens een uur langer op één oor ligt. Je komt dus gegarandeerd uitgeslapen weer thuis.

7. Het is voordelig

Een auto huren of in een (tour)bus stappen is een makkelijke manier om bezienswaardigheden te bereiken, maar het kan aardig wat geld kosten. Om een fiets te huren hoef je minder geld uit jouw portemonnee te halen! In veel steden betaal je een bepaald bedrag per dag voor jouw fiets. Afhankelijk van het land en de aanbieder kost dit gemiddeld zo’n € 3,- tot € 5,- per dag. Eén ding is zeker: voor die prijs huur je geen auto!

8. Bijna overal parkeren

Redenen fietsen huren op vakantieWe hebben allemaal wel eens de volgende situatie meegemaakt: je rijdt met een (huur)auto naar een hotspot of strandboulevard, maar nergens is een vrije parkeerplaats te bekennen. Vervolgens moet je verder rijden om een plekje te zoeken en dat kan lang duren. Zonde van jouw kostbare tijd! Met een fiets zal je dit niet snel meemaken. Je spot namelijk al gauw een plek waar jij jouw tweewieler kunt parkeren. En dat scheelt weer onnodige frustraties.

9. Contact met lokale bevolking

Zit je op de fiets en weet je even niet waar die ene trekpleister precies ligt? Geen probleem: stap de stoep op om even snel een local aan te spreken. Hij of zij wil je ongetwijfeld helpen om die ene bezienswaardigheid te bereiken. En wie weet krijg je nog wel wat extra tips mee over jouw bestemming.

10. Gegarandeerd veel lol

Redenen fietsen huren op vakantieOok al fietsen wij in Nederland heel erg veel, in het buitenland (of een vreemde stad in eigen land) gelden er andere, soms ongeschreven, regels die wij niet kennen. Verkeersdeelnemers reageren anders op elkaar, de drukte of juist rust voelt anders aan en ook staan er soms borden langs de weg waarvan de betekenis totaal onduidelijk is. En mag je nu wel op de stoep fietsen of juist niet? Eén ding is zeker: je zal gegarandeerd veel lol beleven aan jouw fietstocht.

Heb jij wel eens een fiets gehuurd op vakantie? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Over de auteur

Emma

Emma heeft een passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met haar blogartikelen wil ze jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

5 reacties op “10 redenen om een fiets te huren op vakantie

  1. Een gewone fiets huren in de algarve is een flop daar is het veel te heuvelachtige omgeving voor en niet te doen kan je beter de bus nemen of taxi is heel goedkoop.

  2. Ik zou zooooo graag een city fiets willen huren op gran kanarie maar ik zie daar veel mountainbikes etc. voor de bergen. Weet u of je fietstochtjes, vlak, kunt maken daar?? Want dan wil ik er wel heen want de hele dag wandelen/zitten vind ik ook niets.

    graag uw reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *