Favoriete Franse vakantiebestemmingen

Franse vakantiebestemmingen waar ons hart sneller van gaat kloppen

Kun je ooit genoeg krijgen van Frankrijk? Als je het ons vraagt niet! Met een ruime keuze aan bestemmingen en bezienswaardigheden ontdek je elke keer weer een nieuw stukje Frankrijk. Welk nieuw stukje wordt het voor jou?

Voor ons was kiezen uit zoveel Franse vakantiebestemmingen overigens nog een lastige opgave. Met eindeloos veel mooie dorpjes, bijzondere steden en verrassende bezienswaardigheden moesten we flink strepen in ons favorietenlijstje. Maar dan houd je uiteindelijk wel een geweldige verzameling over! Kijk je mee?

Parijs

Favoriete Franse vakantiebestemmingen: ParijsWhat else? Als er één stad is in Frankrijk waar je keer op keer verliefd op kan worden dan is het wel Parijs.

Slenter over de Champs-Élysées, eet een baguette op een van de grasvelden aan de Seine, laat jezelf vereeuwigen op papier in Montmartre, beklim de Eiffeltoren, koop verse macarons bij een van de vele patisserieën en ga shoppen in Galeries Lafayette. En dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden!

Verblijven doe je in een van de ca. 150 hotels en appartementen die we in de Franse hoofdstad aanbieden. Ga je voor extreem luxe in een vijfsterren hotel of heb je liever een budgethotel met vooral een goede locatie? De keuze is aan jou!

Franse vakantiebestemmingen: Parijs, Hotel Residence EuropeAls we je dan toch op weg mogen helpen; Hotel Residence Europe is een verzorgd hotel net buiten het centrum van Parijs. Het hotel biedt o.a. comfortabele kamers met een klassiek decor, een zwembad, fitnessruimte en jacuzzi.

Nice

Favoriete vakantiebestemmingen Frankrijk: NiceReis je af naar Zuid-Frankrijk? Zorg dan dat je in Nice verblijft! Met dank aan de mix van de moderne boulevard en het historische centrum is dit één van onze favoriete Franse vakantiebestemmingen.

Laten we bij de boulevard beginnen: de 7 kilometer lange Promenade de Anglais biedt aan de ene kant het openbare strand en aan de andere kant winkels, restaurants en hotels. Het is dus niet zo gek dat dit het meest bruisende deel van Nice is. Wat overigens niet altijd zo was. Ooit was het de hangplek van bedelaars. Nu zie je er joggers, strandliefhebbers en in het weekend de locals. Want ook voor hen is dit een favoriete plek!

Vieux Nice is van een heel andere orde. Via diverse zijstraten van de boulevard kom je uit in het oude stadsdeel, dat wordt gekenmerkt door pittoreske straatjes met barokke gebouwen. In deze gebouwen zijn lokale restaurants, ateliers, boetiekjes en antiekwinkels gevestigd. Je vindt er ook een dagelijkse markt en diverse bezienswaardigheden.

Franse vakantiebstemmingen: Nice, Hotel Aston la ScalaHotel Aston la Scala heeft een centrale ligging, beschikt over veel allure en biedt een prachtig uitzicht vanaf het dakterras met zwembad. Verblijf in stijl tijdens jouw tijd in veelzijdig Nice!

Lille

Favoriete Franse vakantiebestemmingen; LilleDe meeste mensen kennen deze Franse stad van de borden wanneer ze op weg zijn naar Zuid-Frankrijk, maar stoppen doet men er nauwelijks. Zonde, want Lille is een prachtige stad!

Lille wordt ook wel het kleine zusje van Parijs genoemd en dat is niet zonder reden. Je vindt er net zulke lieflijke straatjes vol kinderkopjes die in Parijs o.a. Montmartre sieren. Net als in Parijs vind je er prachtige kerken, afgewisseld met groene oases. En winkeltjes zijn er ook in overvloed. Maar dan alles net wat gemoedelijker dan in Parijs! Ontdek de stad per fiets en je kunt veel zien in een korte tijd.

Franse vakantiebestemmingen: Couvent des Minimes Alliance Lille, LilleHet luxe Couvent des Minimes Alliance Lille is gevestigd in een gerestaureerd klooster uit de 17e eeuw en bevindt zich in het hartje van de stad nabij de Grote Markt. Dineren kan in het uitstekende hotelrestaurant.

Normandië & Mont Saint-Michel

Favoriete vakantiebestemmingen: Mont Saint MichelNatuurlijk mag Normandië niet ontbreken op onze lijst van favoriete Franse vakantiebestemmingen. Want hier vind je een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk: Mont Saint-Michel.

Dit rotsachtige Franse eiland met een bijzonder mooie abdij – welke samen met de omliggende baai sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – kan elk jaar rekenen op miljoenen bezoekers.

De fraai vormgeven abdij, die tussen de 11e en 16e eeuw op het eiland werd gebouwd, was oorspronkelijk alleen te voet te bezoeken als het eb was. Inmiddels is er een smalle verhoogde weg, waardoor de abdij ook bij vloed te bezoeken is.

Camping O2, NormandiëOp ca. 20 km van Mont Saint-Michel vind je Camping O2 is een plek waar je je niet hoeft te vervelen! De camping ligt middenin de natuur en biedt talloze faciliteiten voor jong & oud.

Menton

Favoriete Franse vakantiebestemmingen: MentonOp ca. 30 minuten rijden van het zuidelijk gelegen Nice vind je Menton. Dit Franse badplaatsje wordt niet zonder reden ook wel de Parel van Frankrijk genoemd. Waarom? Dat ontdek je als je door de kleurrijke stad loopt…

Le Vieux Menton is het historische centrum van de stad. De smalle straatjes bieden uitzicht op de zee en herbergen bijzondere gebouwen zoals de kerk Eglise St Michel en de Chapel de Pénitents Blancs.

Aan de promenade aan de kust vind je de jachthaven, een breed aanbod aan restaurants en terrassen en het strand. Vanaf hier zie je het best hoe kleurrijk de stad is; de veelal oranje en okergele gebouwen lijken haast op elkaar te zijn gestapeld.

Franse vakantiebestemmingen: Menton, Hotel Le VendomeHotel Le Vendome ligt praktisch aan de gezellige promenade en op loopafstand van Le Vieux Menton. De ideale ligging om in een korte tijd veel van deze stad te ontdekken.

Straatsburg

Straatsburg, ook wel bekend als Strasbourg, is een uniek dorpje voor Franse begrippen. Het ligt nabij de grens met Duitsland en je vindt er dan ook Duitse én Franse invloeden.

De stad kent een rijk verleden en het historische centrum (ook wel La Grande Île genoemd) staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt hier o.a. een magisch mooie astronomische klok, het voormalige paleis van de bisschoppen van Straatsburg (Palais Rohan) en de bijzondere wijk La Petite France. In het Museé de Beaux Arts kun je werken bewonderen van o.a. Rubens en El Greco. Ook leuk: maak een boottocht langs de mooiste plekken van Straatsburg.

Franse vakantiebestemmingen: Adonis Hotel Strasbourg, StraatsburgOns favoriete hotel in Straatsburg is Adonis Hotel Strasbourg. Door de centrale ligging is de charmante wijk La Petite France binnen handbereik en maak je binnen no time kennis met de bijzondere architectuur van het dorp.

Wat is (of zijn) jouw favoriete Franse vakantiebestemming(en)? We horen het graag van je!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Franse vakantiebestemmingen waar ons hart sneller van gaat kloppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *