Dieren spotten op vakantie

Dieren spotten op vakantie: hier kan het!

Vandaag is hoog tijd om beestjes in het zonnetje te zetten, want het is Dierendag! Wil jij tijdens jouw vakantie graag jouw favoriete dier in het wild spotten, maar weet je niet waar je het best naartoe kunt gaan? Wij laten je zien waar je moet zijn!

Hier ga je heen om schildpadden te spotten

Dieren spotten op vakantie, schildpadSchildpadden spotten kan in veel verschillende landen. Onze favoriete plek om deze beestjes te bewonderen is het Griekse eiland Zakynthos, en dan met name de baai van Laganas.

Aan de kust vind je Marine Park, een beschermd natuurpark waar van mei tot en met augustus de bedreigde Caretta Caretta schildpadden aan land komen om hun eigen te leggen. In september komen de meeste eieren uit. Een goede maand om een kijkje te gaan nemen bij de baby-schildpadjes!

Een deel van het strand, maar liefst 5,5 (!) kilometer, is beschermd gebied voor deze schildpadden.
De baai van Laganas is dan ook wereldwijd het gebied met de meeste broedplaatsen van deze mediterrane schildpadsoort. Bijzonder!

Dieren spotten op vakantie, Mediterranean Beach ResortWil je direct aan de baai van Laganas verblijven? Dan is Mediterranean Beach Resort iets voor jou. Het hotel beschikt over een zwembad, wellnesscentrum en gratis WiFi. Dat wordt een heerlijke vakantie!

Dolfijnen & walvissen bewonderen

Van dolfijnen worden wij vrolijk! De vriendjes van Flipper zijn in heel wat wateren te bewonderen. Ons favoriete gebied om op zoek te gaan naar de beestjes, is rond Madeira.

Vanuit de haven van Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland, kun je op één van de vele boten stappen om dolfijnen te zien zwemen. Ga mee op een boottocht en vergeet je camera niet om de beestjes vast te leggen!

Ook komen er in dit gebied walvissen voor. Wanneer je dit imposante dier aan je voorbij ziet trekken, krijg je gegarandeerd een wow-gevoel. Wie weet heb je wel geluk en spuit een walvis wat water omhoog. Camera mee, verrekijker om & spotten maar!

Op zoek naar roze flamingo’s

Dieren spotten op vakantie, FlamingoBij het zien van flamingo’s krijgen wij direct een tropisch vakantiegevoel! Je kunt de roze beestjes in diverse landen spotten, maar de beste plekken zijn volgens ons de eilanden van de Nederlandse Antillen.

Bonaire is één van de weinige broedplaatsen van roze flamingo’s ter wereld. Dat is erg bijzonder, want vrijwel overal dringt de populatie van de beestjes terug. Het eilandbestuur doet er dan ook alles aan om de flamingo’s te beschermen.

Achter het Pekelmeer vind je een groot reservaat waar de beestjes te spotten zijn, maar ook langs de weg duiken ze regelmatig op. Huur een auto en trek erop uit! Kom echter niet te dichtbij, want de beestjes zijn zeer schuw.

En ook op reisgidsen over Aruba prijken vaak flamingo’s. Op dit eiland zijn ze echter maar op één plek te spotten, namelijk op het privéstrand van Renaissance Wind Creek Aruba Resort. Mijn collega Laura schreef eerder een uitgebreid artikel over dit bijzondere hotel.

Tussen de slingerende apen

Voor slingerende aapjes moet je op Bali zijn! In Monkey Forest, een bos in Ubud, wonen ca. 600 grijze makaken. Deze aapjes met lange staarten schieten aan je voorbij wanneer je door het bos loopt. En wees ook niet verrast als ze op je schouder klimmen!

Let zeker goed op je spullen wanneer je door Monkey Forest loopt, want hoewel de apen tam zijn, zijn ze ook erg brutaal. Het kan dus zomaar voorkomen dat ze er met jouw telefoon of portemonnee vandoor gaan. Berg alles dus goed op!

Pinguïns spotten

Dieren spotten vakantieOm Pinguïns te spotten, hoef je niet helemaal af te reizen naar de Zuidpool. Ook in het warmere Zuid-Afrika komen ze namelijk voor. Bijzonder!

Nabij het dorpje Simon’s Town, dat op ca. een uur rijden van Kaapstad ligt, springen de zwart/witte vriendjes rond op Boulders Beach. Deze zwartvoetpinguïns wonen tussen de rotsen van het strand en waggelen over het zand. Je krijgt gegarandeerd een lach op jouw gezicht!

Bewonder ze van een afstandje om mooie foto’s te maken óf kies er juist voor om het water in de duiken. Als je goed zoekt, is er echt een plek om bij het water te komen. Zwemmen tussen de pinguïns… Beter wordt het niet!

Dieren spotten op vakantie, Fountains HotelWil je in Kaapstad verblijven? Boek dan een vakantie naar Fountains Hotel. Na jouw dag zwemmen met pinguïns bestel je iets lekkers in het restaurant, maak je gebruik van gratis WiFi en kom je bij in jouw comfortabele kamer.

Welk van deze beestjes wil jij het liefst in het wild spotten?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *