Vriendinnenweekend

Have fun! De leukste bestemmingen voor een vriendinnenweekend

Wist je dat het eind maart Nationale Vriendinnendag is? Deze dag, elk jaar op de derde zaterdag van maart, werd ooit bedacht door de medewerkers van het tijdschrift Flair om vriendschappen te vieren. En hoe vier je dat beter dan met een vriendinnenweekend in net over de grens of verder weg.

Eigenlijk heb je geen reden nodig om een vriendinnenweekend te boeken met die ene speciale vriendin, maar als je dan toch een zetje nodig hebt; gebruik Nationale Vriendinnendag als excuus.

Boek vandaag nog een tof vriendinnenweekend naar een van onderstaande bestemming óf boek – als er al andere plannen zijn voor het derde weekend van maart – een tripje later in het jaar. Die je natuurlijk wel cadeau geeft op Nationale Vriendinnendag. Kun je een vriendin nog blijer maken?

Vriendinnenweekend net over de grens

Wil je niet te lang weg óf heb je een beperkt budget? België kent gezellige steden voor een geslaagd vriendinnenweekend. Wat dacht je van Brugge? Deze stad, op ca. 3 uur rijden vanaf Amsterdam, herbergt een middeleeuws centrum met smalle straatjes en meer dan 60 (!) bruggen.

De stad wordt door de vele kanalen en bruggetjes ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een gondeltocht zit er niet in hier, maar een rondvaart over de Brugse reien bij aankomst zorgt wel voor een goede eerste indruk van de stad. Wat een prachtige gebouwen!

Naast de vele historische bezienswaardigheden (de binnenstad staat niet voor niets in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst) vind je in de stad een breed aanbod aan boetiekjes, gezellige terrasjes (bij koud weer veelal met terrasverwarmers) én (leuk!) een chocolade- en een biermuseum.

Dat wordt een veelzijdig weekendje weg met je vriendinnen!

Martin's BruggeSlapen in het historische centrum van de stad? Ga voor Martin’s Brugge. Bij mooi weer relaxen jullie in het binnenhofje met tuin, in de koudere maanden knispert de open haard in de lounge. Drankje van de bar erbij en jullie kunnen uren kletsen!
Vriendinnenweekend in Brugge

Vriendinnenweekend in Duitsland

Onze oosterburen hebben ook genoeg opties voor een leuk vriendinnenweekend. Een van onze favoriete Duitse steden is Hamburg. Een beetje buiten de gebaande maar verrassend leuk!

Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en is de belangrijkste havenstad van het land. Ondanks de grootte – het is na Berlijn de grootste stad – voelt het centrum toch compact aan. Je kan gezellig samen te voet op pad of rondcrossen op een huurfiets of -step.

Neem zeker een kijkje bij de grote haven waar moderne architectuur wordt afgewisseld met oude pakhuizen en grachten. Andere aanraders zijn de gezellige vismarkt, het stadhuis, de St. Michaeliskirche en de Binnenalster. Shopliefhebbers kunnen tijdens een vriendinnenweekend in Hamburg ook hun hart ophalen. Grote winkels en warenhuizen worden afgewisseld met leuke boetiekjes.

De avonden zijn allesbehalve saai in Hamburg. Er zijn tal van goede restaurants en – voor wie nog energie over heeft – meer dan genoeg leuke uitgaansgelegenheden. Vooral in de Reeperbahn is het een en al gezelligheid. Vergeet je dansschoenen niet!

Fraser Suites Hamburg, DuitslandSightseeën combineren met ultiem relaxen? Verblijf tijdens je vriendinnenweekend in Fraser Suites Hamburg. In een historisch pand biedt het hotel o.a. fijne loungehoekjes, een sauna en mooi restaurant.
Vriendinnenweekend Hamburg

Een weekendje met vriendinnen naar de zon?

De verrassing is pas echt compleet als je een vriendinnenweekend naar de zon boekt. Wat dacht je van een weekendje Sevilla?

De Spaanse stad beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde Spaanse stedentrip; een aangenaam klimaat, mooie bezienswaardigheden, sfeervolle wijken (met stip op één de Joodse wijk) en kleine boetiekjes.

Breng een bezoek aan de klokkentoren Giralda, het Real Alcázar van Sevilla, de kathedraal Maria de la Sede, het kleurrijke Plaza de España en de Joodse wijk Santa Cruz. Houd ook een avond vrij om een traditionele flamenco show bij te wonen.

Hotel Itaca Sevilla is populair onder Nederlandse stedentrippers met dank aan de centrale ligging én het zwembad op het dakterras. Bestel een drankje aan de bar & proost met je voeten in het water op jullie vriendschap!
Vriendinnenweekend in Sevilla

Nog meer opties voor een vriendinnenweekend?

Heb je graag meer keuze voor jouw weekendje weg met vriendinnen? Ook deze bestemmingen lenen zich – als je het ons vraagt – voor een ultiem vriendinnenweekend:

  • Wist je dat je voor een zonvakantie op Ibiza echt niet 8 dagen hoeft uit te trekken? Doordat de vluchttijd kort is en het eiland compact kun je – zeker wanneer je een auto huurt – in een lang weekend enorm veel doen. Een paar tips: verblijf in de hoofdstad en slenter door de straatjes van Dalt Vila, ga shoppen op de hippiemarkt Las Dalias en plan een dagje strandhoppen in het noorden.
  • Je start de ochtend met een vers croissantje op een grasveld langs de Seine, terwijl je door de straten van Montmartre slentert koop je de lekkerste macarons bij een kleine patisserie en tussendoor kom je ook op cultureel gebied niets tekort. Parijs is niet enkel de stad voor verliefde stelletjes, ook vriendinnen beleven hier een geweldige tijd.
  • Stad & strand combineren? In ruim 2 uur vlieg je naar Palma de Mallorca, de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca. ’s Ochtends slenter je door de charmante straatjes, ’s middags lig je op het strand en ’s avonds eet je eindeloos tapas onder het genot van een goed glas sangria. Het goede leven!

Waar proost jij – tijdens een geslaagd vriendinnenweekend – graag op jullie vriendschap?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *