Bestemmingen bierliefhebbers

Cheers! De beste bestemmingen voor bierliefhebbers

Is vakantie voor jou even op de pauzeknop drukken onder het genot van een drankje? Check deze steden. Aan gezelligheid én bier geen gebrek. Oh, en je krijgt er ook nog een dosis cultuur bij.

Dublin (Ierland)

Bestemmingen voor bierliefhebbers: DublinDat de Ieren dol zijn op bier is een understatement! Het brouwen van bier kent een lange geschiedenis en er wordt jaarlijks 8 miljoen hectoliter bier gebrouwen. En bier is maar liefst 47% van de totale alcoholconsumptie van het land.

There’s poetry in a pint of Guinness

Dublin is niet alleen de hoofdstad van Ierland, maar ook de bierhoofdstad. O.a. door de aanwezigheid van de beroemdste brouwerij van Ierland. Breng een bezoekje aan de Guinness Storehouse en leer alles over het brouwproces van het bekende Guinness-bier. Proeven kan ook. Ondertussen geniet je van een waanzinnig uitzicht over de bruisende stad; de brouwerij telt maar liefst zeven etages. Meteen een rondleiding, proeven én niet wachten? Bekijk deze tour.

Nog meer bier kun je ’s avonds nuttigen in Temple-Bar, een uitgaansgebied dat zich voornamelijk in het oude middeleeuwse centrum bevindt. Je hebt hier de keuze uit een flink aantal pubs met elk hun eigen merken (Ierse) bier.

Leonardo Hotel Dublin Christchurch Best of both worlds; boek een verblijf in Leonardo Hotel Dublin Christchurch en je bevindt je precies tussen Temple-Bar en de Guinness Storehouse. Je kunt daarnaast rekenen op comfortabele kamers, gratis WiFi en vriendelijk personeel.

München (Duitsland)

Bestemmingen voor bierliefhebbers: MünchenJe hebt vast nog geen plannen voor september…? Mooi! Zet dan nu een groot kruis in jouw agenda tussen 16 september en 2 oktober. Dan vindt namelijk het Oktoberfest in München plaats. Een echt walhalla voor de diehard bierliefhebbers!

Maar liefst 6 miljoen mensen zijn elk jaar van de partij op dit grootste drinkfestijn ter wereld. Een speciaal festiviteitenterrein is gevuld met biertenten. In de speciale biergarten mag je alleen maar bier uit literglazen drinken en ook worden hier alleen lokaal gebrouwen bieren aangeboden.

Schuif aan aan lange tafels tussen locals die zich kleden in traditionele Lederhose en dirndls, aangesnoerde jurken die de taille smaller en de boezem groter laten lijken. Aan eten ook geen gebrek; er worden ca. 91 ossen, 383.000 worsten en 630.000 kippen gegeten. Ook kaasnoedels en zuurkool zijn populair. En bier? Reken op ca. zes miljoen liter goud vocht, jaar na jaar.

Pilsen (Tsjechië)

Bestemmingen voor bierliefhebbers: PilsenEigenlijk is er maar één reden dat Pilsen nog enigszins op de kaart staat bij toeristen; de brouwerij Pilsner Urquell. De oorsprong van het voor ons nu zo bekende ‘pilsje’ ligt namelijk in deze Tsjechische stad.

Volgens verhalen gaat de brouwerijgeschiedenis in Pilsen terug tot 1295, toen het als alternatief werd gebruikt voor het slechte water. Niet dat het bier nu meteen zo fantastisch was; regelmatig werden er hele vaten weggegooid vanwege de slechte kwaliteit. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een andere manier van brouwen (ondergisting) bij een lage temperatuur en zo is pils ontstaan. Een naam die we tegenwoordig veel breder gebruiken, maar die dus echt hier zijn oorsprong vindt.

Anno 2017 kan je in Pilsen de brouwerij (verborgen achter een prachtige toegangspoort) nog steeds bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven in meerdere talen (waaronder Engels). Je bezoekt dan de inpakhal, de oude brouwerij en de nieuwe brouwerij én leert alles over hoe pils gemaakt worden. Je kan daarbij de ingrediënten proeven, voelen en ruiken. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de kelders van de brouwerij, waar de gisting plaatsvindt. En wat dacht je van een pils uit een houten vat drinken? Dit is nog ongefilterd en daardoor verser dan vers. Wel iets bitterder overigens.

Bestemmingen bierliefhebbers: Pilsen, Occidental Praha Ideaal: Pilsen ligt op slechts een uur reizen met de auto of het openbaar vervoer van Praag. Je kunt het dus eenvoudig combineren! Kies snel een van de hotels uit ons ruimte Praag-aanbod. Onze favoriet? Het moderne Occidental Praha.

Waar drink jij binnenkort een biertje?

Fotografie: Anton_Ivanov | Shutterstock.com, Kaprik | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Cheers! De beste bestemmingen voor bierliefhebbers

  1. Of een biertje in universiteitsstad met vele museums oa naturalis, corpus, oudheden rijksm, volkenkunde rijksm met japan cool tentoonst vanaf 14 4 van 2017, lakenhal met oa rembrandt en gelegen dichtbij noordwijk en katwijk op fietsafstand en bus en gle4gen dichtbij bollenvelden denk ook aan keukenhof nu open m speciale buscombi
    En ook heeft leiden eigen marathon op20 en 21 mei 2017, er is ook kids run en5km in the evening op zaterdag verlicht
    Groeten
    Mr masters civiel recht univ leiden Ron Middelkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *