Lycische-Kust-Turkije

De Lycische Kust in Turkije; zien, doen & overnachten

Denk jij bij Turkije al snel aan drukbezochte badplaatsen die volledig zijn ingesteld op toeristen? Die kant van Turkije vind je o.a. in Alanya, Side en Antalya. Maar wist jij dat het land ook een minder toeristische en relatief onbekende regio kent? De Lycische Kust. We nemen je mee langs de hoogtepunten van deze streek.

De Lycische Kust ligt in het zuidwesten van Turkije en o.a. de bekende badplaats Marmaris ligt hier. Naast deze mondaine stad beschikt de regio over meerdere relatief onbekende badplaatsen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van Dalyan, Icmeler, Ölüdeniz, Sarigerme of Fethiye? Na vandaag in ieder geval wel!

Een rondje langs de leukste badplaatsen

Lycische Kust TurkijeHierboven noemden we ze al kort, de badplaatsen aan de Lycische Kust. Waar wil jij verblijven tijdens een vakantie in de Turkse streek? Wij nemen je mee voor een rondje langs de leukste badplaatsen.

  • Marmaris is veruit de grootste en bekendste badplaats aan de Lycische Kust. Met dank aan de mondaine jachthaven wordt Marmaris ook wel het Monaco van Turkije genoemd. De badplaats telt veel luxe (all inclusive) resorts langs de kust die ook bijdragen aan deze bijnaam.
  • Icmeler en Marmaris zijn door een ca. 9 km lange boulevard met elkaar verbonden. Maar ten opzichte van zijn grote broer is Icmeler een stuk gemoedelijker te noemen. Sunsnackers zijn hier aan het juiste adres; de badplaats herbergt diverse prachtige stranden die ook nog eens heel kindvriendelijk zijn.
  • Dalyan is eigenlijk geen echte badplaats, omdat het niet aan het strand ligt. Veel hotels bieden echter een shuttleservice aan naar het strand, waardoor het ultieme vakantiegevoel toch binnen handbereik is. Het centrum van Dalyan is gemoedelijk en ademt nog steeds de sfeer van een authentiek vissersdorpje.
  • Misschien wel een van de mooiste stukjes van Turkije vind je bij de badplaats Ölüdeniz. De groene bergen, hagelwitte stranden en azuurblauwe zee zorgen onmiddellijk voor het ultieme vakantiegevoel. Rustzoekers en natuurliefhebbers komen hier dan ook volledig aan hun trekken.
  • Geen badplaats maar feitelijk een klein dorpje met prachtige (all inclusive) resorts; dat is Sarigerme. Het strand van Sarigerme is een geliefde plek onder locals en dat snappen wij heel goed. Hier wordt het echt relaxen!
  • Tot slot nog een relatief onontdekt pareltje aan de Lycische Kust: Fethiye. Deze badplaats ademt een typisch Turkse sfeer en beschikt over een lange moderne boulevard en volop leuke bezienswaardigheden. Het langgerekte strand nodigt uit tot ontspannen en het helderblauwe water zorgt voor de nodige verkoeling.

Zien & doen aan de Lycische Kust

Lycische Kust TurkijeNatuurlijk kun je aan de Lycische Kust ultiem ontspannen en genieten van het Turkse zonnetje. Maar eigenlijk is dat zonde, want er is zoveel te zien en doen in deze regio. Kijk je mee?

  • Ga op excursie in Dalyan. De prachtige heldergroene Dalyan-rivier is een plaatje op zich, maar als we je vertellen dat de immense Caretta Caretta schildpad hier rondzwemt, wil je toch meteen gaan? Stap op een rondvaartboot en vaar naar het langgerekte Iztuzu Beach, dat de broedplaats van deze schilpadden is. Tijdens de boottocht vaar je trouwens langs een hele bijzondere must-see; de koningsgraven van Kaunos. In deze graftombes – die in de bergen zijn uitgehouwen – werden zo’n 5.000 tot 2.500 jaar geleden welgestelde families begraven. Ook leuk; boek een compleet pakket en ga naar de thermale en modderbaden nabij Dalyan. Een glad en schoon huidje gegarandeerd!
  • Chill bij de Blue Lagoon bij Ölüdeniz. Het strand van Ölüdeniz wordt vaak bestempeld als een van de mooiste van Turkije. Met groene bergen, hagelwitte stranden en een helderblauwe lagune kunnen wij niet anders dan het hiermee eens zijn. Dat wordt relaxen geblazen! Voor wat meer actie – en een onvergetelijk uitzicht op de Blue Lagoon – kun je gaan paragliden. Echte durfals boeken gemakkelijk en snel via onze partner GetYourGuide.
  • Ontdek Fethiye. Verblijf je niet in deze badplaats? Dan raden we je zeker aan er een dagje (of meer) naartoe te gaan. In Fethiye maak je kennis met het echte Turkije. Ook deze badplaats beschikt over een grote jachthaven en langs de moderne boulevard liggen tal van boten klaar die jou naar eilandjes voor de kust brengen. Duik ook de smalle straatjes in en scoor een vers visje op de vismarkt.
  • Natuurliefhebbers & actievelingen opgelet. Tussen Kayaköy en Ölüdeniz loopt een prachtig wandelpad dat je door pijnboombossen en langs schitterende uitzichten leidt. Trek goede schoenen aan & neem voldoende water mee voor onderweg!
  • Stap op een boot en ontdek de Lycische Kust vanaf het water. Voor de kust liggen prachtige eilanden die erom vragen ontdekt te worden. Op Cleopatra Island – met haar turquoise water en witte zandstrand – waan je je hasst in de Caraïben.
  • Marmaris biedt tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Sla zeker een bezoekje aan het Kasteel van Marmaris niet over. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de haven. Struin langs de boulevard en bekijk de vele luxe jachten die hier aangemeerd liggen. Maak kennis met authentiek Turkije in de bazaar, waar talloze lokale producten worden verkocht. Een avondje stappen? Ga naar de Barstreet Haci Mustafa Sokagi. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen in Marmaris? Check onze blog!
  • Twee landen tijdens één vakantie bezoeken? Vanuit Marmaris (en andere badplaatsen) vertrekken boten naar het Griekse eiland Rhodos. Boek een excursie en duik in de geschiedenis van Rhodos-Stad of bezoek het witte stadje Lindos.

De leukste hotels aan de Lycische Kust

Lycische Kust Turkije - hotelsHeb jij zin gekregen in een vakantie aan de Lycische Kust? Om het je extra gemakkelijk te maken selecteerden wij de leukste hotels voor je. O ja, en boeken o.b.v. all inclusive is eerder regel dan uitzondering. Fijn!

  • Nabij Fethiye én direct aan het strand ligt Sensatori Resort Barut Fethiye. Dit luxe hotel is van alle gemakken voorzien en biedt o.a. comfortabele (swim-up)kamers, riante zwembaden en diverse faciliteiten voor jong en oud. Dat wordt een heerlijke vakantie!
  • Zin in een actieve vakantie? Misschien is TUI Blue Sarigerme Park dan wel iets voor jou. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen met dank aan het ruime aanbod. Wat dacht je bijv. van een personal trainer en diverse groepslessen? Ook relaxen is hier aan de orde dankzij het strand dat voor de deur ligt, het wellnesscentrum en de meerdere zwembaden.
  • We blijven nog even in Sarigerme voor TUI Blue Tropical. In dit hotel beleven kinderen dan vakantie van hun leven. Zij kunnen roetsjen van de glijbanen, spetteren in het kinderbad, meedoen met sport- en spelactiviteiten van het animatieteam, spelen in de speeltuin en naar de mini- en tienerclub.

Heb jij zin gekregen in een vakantie naar de Lycische Kust? Check snel ons volledige aanbod!

 

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *