Staking

Staking Schiphol & openbaar vervoer op 18 maart

Vertrek jij aankomende maandag vanaf Schiphol op weg naar jouw vakantie? Of reis je per openbaar vervoer naar een van de andere luchthavens? Met deze informatie hopen we vakantiestress en eventuele gemiste vluchten te voorkomen. Lees dus snel verder!

Vertrekt jouw vlucht maandag vanaf Schiphol? We adviseren je om tijdig op Schiphol aanwezig te zijn en een marge in te bouwen vanwege aangekondigde stakingen. De beveiliging en douane van Schiphol zullen aankomende maandag, 18 maart, een staking van 66 minuten houden. Zij zullen tussen 12.30 en 13.36 uur hun werk neerleggen. Er blijft wel een minimale bezetting aanwezig, maar het kan tot gevolg hebben dat er langere wachtrijen ontstaan.

Reis je met het openbaar vervoer naar Schiphol? Ook NS en Connexxion hebben een 66-minuten durende staking aangekondigd, tussen 06.00 en 07.06 uur. Dit betekent dat vanaf een groot aantal steden de eerste treinen en bussen pas om 07.06 uur vertrekken. Daarna zullen de treinen aanzienlijk drukker zijn en kan het schema afwijken. We raden je aan rekening te houden met een langere reistijd en de reisplanner in de gaten te houden.