STEDENTRIPS

Valencia stoot Barcelona van de troon als populairste stedentripbestemming

Waar Barcelona vorig jaar de meest favoriete stedentripbestemming was, lijkt Valencia er nu met de winst vandoor te gaan. Zo blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter, die daarvoor alle stedentripboekingen onder de loep nam.

“Het jaar is nog maar twee maanden oud, dus er kan nog veel gebeuren, maar voor nu is Valencia de populairste stedentripbestemming. Hiermee stoot het Barcelona van de troon, die nu genoegen moet nemen met de tweede positie”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Er zijn meer verschuivingen in de top 10. Het Marokkaanse Marrakech, die vorig jaar op nummer 8 stond, neemt nu een derde positie in ten koste van Dubai. Londen is de grootste daler. De hoofdstad van Groot-Brittannië stond vorig jaar op positie 4 en haalt nu nipt de top 10 met een 9e positie.

“Vorig jaar was Londen vooral populair in de kerstperiode. Hier wordt nu nog weinig voor geboekt. Het kan zo zijn dat de Engelse hoofdstad later in het jaar weer omhoogklimt in de top 10 stedentripbestemmingen”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

  2023 2024
1 Barcelona Valencia
2 Valencia Barcelona
3 Dubai Marrakech
4 Londen Lissabon
5 Praag Dubai
6 Rome Rome
7 Lissabon Praag
8 Marrakech New York
9 Sevilla Londen
10 New York Sevilla
11 Parijs Athene
12 Istanbul Istanbul
13 Milaan Edinburgh
14 Athene Boedapest
15 Venetië Milaan

Voordelige stedentrips

De populairste steden zijn niet per definitie ook de goedkoopste, beter kun je dan een underdog kiezen. Dé VakantieDiscounter dook in alle prijzen en stelt vast dat een stedentrip naar Praag op dit moment het meest voordelig is. Berlijn en Pisa volgen op de voet.

“Prijzen zijn afhankelijk van de vraag; als Valencia populair is, stijgen de prijzen snel. Onbekendere – of minder populaire – steden zijn daarom vaak portemonneevriendelijkere keuzes”, aldus Vlaanderen. “Neem bijvoorbeeld Tbilisi. De hoofdstad van Georgië is op dit moment nog maar onder weinig mensen bekend. Dit zie je terug in de gemiddelde prijs. De stad is wel upcoming, dus over een paar jaar kan dit zomaar anders zijn.”

Top 10 goedkope steden

Stad Prijs
Berlijn € 248
Pisa € 249
Kopenhagen € 269
Tbilisi € 282
Stockholm € 284
Napels € 286
Nice € 289
Boedapest € 291
Krakau € 293

* Gebaseerd op een 4-daagse stedentrip met vlucht vanaf Schiphol (prijs per persoon, boeking o.b.v. twee personen)