Weekendje weg met hond: vakantieparken in Nederland

Weekendje weg met de hond: 3x hondvriendelijke vakantieparken in Nederland

Het leven van een hondeneigenaar gaat niet altijd over rozen. In je zoektocht voor een geslaagd weekendje weg met de hond kom je genoeg leuke vakantieparken tegen, maar waarom zijn honden niet overal welkom? Tijd om je een flinke speurtocht te besparen en hondvriendelijke vakantieparken te selecteren.

Sinds 1,5 jaar ben ik trotse eigenaar van een onwijs eigenwijze golden retriever, die we graag meenemen op vakantie. Het liefst in een vakantiehuisje, want in een hotelkamer kun je met een grote hond niet echt je kont meer keren. Maar de zoektocht naar een vakantiepark voor een weekendje weg met de hond blijkt nog best een uitdaging…

Vakantie met hond in eigen land

Weekendje weg met de hond: vakantieparken in NederlandVoor een fijne vakantie met je hond ben je in Nederland aan het goede adres. Niet alleen heeft je hond dan geen inenting tegen rabiës nodig (wat over de grens wel verplicht is), ook hoef je in Nederland nooit ver te rijden om in een omgeving te komen waar je uitgebreid kunt wandelen met je hond.

Of dat nu een lange strandwandeling is in Zeeland, of een tripje in de duinen op de wadden. En ook de provincies Veluwe en Gelderland bieden genoeg mogelijkheden voor lange tochten met trouwe viervoeters. In Friesland kun je terecht voor een waterrijke vakantie in alle rust.

Weekendje weg met de hond: een uitdaging

Honden zijn in negen van de tien vakantieparken toegestaan, maar wel met beperkingen. Zo mogen ze in veel parken niet in het restaurant komen of zelfs maar in de gangen van het complex. En dat betekent dat je elke keer als je het huisje verlaat om elders op het park iets te gaan doen, je je hond alleen in het huisje moet laten. Daarvoor neem je je hond toch niet mee op vakantie…?

Ik zet mijn drie favoriete vakantieparken voor een weekendje weg met de hond op een rij: vakantieparken waar de huisjes meer dan geschikt zijn voor honden, waar je wel met je hond uit eten kunt en waar je ook genoeg mogelijkheden hebt voor lange wandelingen.

Meest hondvriendelijke vakantiepark: Hof van Saksen

Hof van Saksen werd eerder uitgeroepen tot meest hondvriendelijke vakantiepark van Nederland. Uiteraard wilde ik dat testen. En ze zijn geslaagd voor deze test! Bij aankomst kregen we een welkomstdrankje. Voor de hond lag er een zakje met lekkers klaar. Een ware traktatie.

Je hond is welkom in de gangen van het hoofdcomplex en als je uit eten wilt, is hij welkom in het sfeervolle en gemoedelijke Grand Café. Hoewel je hond op het park niet los mag lopen, kun je er wel zalig rond het meer wandelen. Overal staan palen met poepzakjes, zodat andere bezoekers geen last hebben van jouw hond. Buiten het park heb je trouwens wél genoeg mogelijkheden om met je hond los te lopen: Hof van Saksen ligt midden in de Drentse natuur.

Hondenbungalows in Overijssel: Landal Twenhaarsveld

Weekendje weg met de hond: vakantieparkenAls je speciale kinderbungalows kunt inrichten, waarom dan niet ook speciale hondenbungalows? Een geweldige zet van Landal GreenParks. Hoewel honden in praktisch alle parken van Landal GreenParks zijn toegestaan, kun je niet altijd overal met ze op het park terecht. In Landal Twenhaarsveld is dat wel anders.

De speciale hondenbungalows op dit park  zorgen voor een stuk minder gesleep voor je vakantie: in de bungalow vind je een kunststof hondenmand, een bench en voederbakken (in hoogte verstelbaar). Jouw hond kan zich uitleven in de volledig omheinde tuin.

Extra leuk: het restaurant biedt een speciaal hondenmenu. Afkoelen kunnen honden in de zomer in de speciale hondenzwemvijver. Wassen kun je ze daarna bij de warme hondendouche. En oh ja, mocht je een hele dag op pad willen en de hond onverhoopt niet mee kunnen, het park biedt ook een hondenuitlaatservice.

Midden in het Gelderse landschap: Landal Miggelenberg

Bij het selecteren van een volgende weekendje weg met de hond kijken we misschien nog wel meer naar de omgeving dan naar het vakantiepark. Natuurlijk willen we graag een huisje met een fijn bad om na een lange wandeling op te warmen en het is fijn als er eetgelegenheden zijn op het park (zoals Brasserie Timber’s in Miggelenberg, je bent welkom met hond).

Maar nog liever hebben we een omgeving waar we eindeloos kunnen wandelen. Bij een verblijf in Landal Miggelenberg (Gelderland) is dat geen probleem! In hondenbos het Leesten en hondenbos Julianapark kunnen ze hun energie zonder twijfel kwijt. Direct achter het park heb je trouwens ook een ideaal ‘duingebied’ om je hond uit te laten. Houd er alleen rekening mee dat ze hier niet los mogen lopen.

Naar welke vakantieparken in Nederland ga jij graag voor een weekendje weg met de hond?

P.S. Honden zijn op vakantieparken altijd op aanvraag én o.b.v. beschikbaarheid. Zorg dat je op tijd boekt om een ‘nee’ te voorkomen.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Weekendje weg met de hond: 3x hondvriendelijke vakantieparken in Nederland

  1. Hoi Laura,

    LEuk idee dit!
    heb je nog meer vakantiehuisje gevonden waar honden welkom zijn?
    want die jij gevonden hebt zijn helaas allemaal vol!

    gr madeline

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *