Kindvriendelijke vakantieparken Nederland

De zoektocht naar kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

In Nederland zijn er heel veel vakantieparken, dat maakt kiezen soms best moeilijk. Hoe weet je nu wat een kindvriendelijk vakantiepark is? Verwacht nu geen top 5 lijstje van leukste bungalowparken met kinderen in Nederland, maar neem de volgende tips in je op. Dan wordt het vinden van een geschikt kindvriendelijk vakantiepark in Nederland een stuk makkelijker!

Let op de leeftijd van je kinderen

Kindvriendelijke vakantieparken NederlandDat een baby en een tiener verschillende wensen hebben tijdens een vakantie in een bungalowpark mag duidelijk zijn. Voor jonge ouders is een weekendje in een vakantiepark vaak de eerste vakantie met kind en gelijk hebben ze. Meestal zijn alle spullen die je nodig hebt aanwezig of kan je deze makkelijk zelf meenemen. Met tieners moet je wat meer zoeken en vaak per vakantiepark bekijken wat voor activiteitenaanbod zij hebben, maar ook voor deze doelgroep is er steeds vaker genoeg te doen.

Wat voor vakantiebungalow kies je met kinderen?

Een 4-persoonshuisje is niet meteen geschikt voor een gezin met een papa, mama en twee kinderen. Vaak hebben deze huisjes twee slaapkamers. Ik hoef de ouders niet uit te leggen wat voor een dolle boel dat kan worden op de kinderslaapkamer! Als je ‘s avonds wat rust wilt of kinderen hebt met een heel verschillend slaapritme dan kan het verstandig zijn om een groter huisje met meer slaapkamers te boeken. Het is vakantie hè? Ik word er zelf niet blij van als ze om 6 uur ‘s ochtends elkaar wakker gaan maken en de vakantiedag laten beginnen…

Check de voorzieningen op een kindvriendelijk vakantiepark

Een vakantie met kinderen op een bungalowpark is niet compleet zonder zwembad! Het is zó makkelijk als je onbeperkt gebruik kan maken van een mooi binnen zwembad. De verschillen tussen de vakantieparken zijn groot, let bij de keuze goed op wat jouw kinderen nodig hebben. Voor baby’s een babybadje, voor kinderen zonder zwemdiploma wil je overzicht kunnen houden en oudere kinderen worden blij van glijbanen.

Daarnaast verschilt het animatieprogramma per vakantiepark. Kleine parken organiseren niet of beperkt activiteiten, dat kan heerlijk zijn als je met elkaar van de natuur wilt genieten. De grote ketens als Roompot en Landal bieden meer activiteiten op het park en vaak bieden ze voor elke leeftijd iets leuks. Bedenk vooraf goed van welke voorzieningen je gebruik wilt maken en kies een park dat daarbij past.

Koos Konijn en de andere vakantiepark mascottes

Kindvriendelijke vakantieparken in Nederland: Koos KonijnDe grote vakantieparken hebben een eigen mascotte. Favoriet bij onze kinderen is Koos Konijn, de mascotte van Roompot. Koos Konijn komt gezellig meedoen bij de minidisco en natuurlijk mogen kinderen met hem op de foto. Nog leuker is het dat kinderen zich kunnen inschrijven voor de Koos Post. Regelmatig krijgen ze een mailtje thuis met leuke tips, kleurplaten en videoclips. Het vergroot voor ons de voor- en napret. Koos Konijn heeft zelfs een eigen website en als je op YouTube zoekt dan komt hij samen met het animatieteam voorbij met herkenbare liedjes van de minidisco. Ik geloof dat het zelfs de eerste zoekterm was die mijn kinderen zelf intypten…. Bedenk me nu, we moeten Koos Konijn echt weer eens opzoeken!

Heb jij ervaring met kindvriendelijke vakantieparken in Nederland? Laat gerust een reactie achter.

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

1 reactie op “De zoektocht naar kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

  1. Wij willen van de zomer ook weer op vakantie met ons gezin. Het liefste gaan we inderdaad naar een vakantiepark waarbij veel activiteiten worden georganiseerd. Vorig jaar zijn we naar Landal geweest, dat is ons erg goed bevallen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *