Wat is all inclusive?

Wat betekent all inclusive? Alle ins en outs op een rij

All inclusive vakanties; 20 jaar geleden kenden nog maar weinig mensen deze vorm van vakantie vieren, nu is het enorm populair. Verrassend? Nee, all inclusive vakanties hebben flink wat voordelen. Maar wat is all inclusive precies? We vertellen je alle ins en outs aan de hand van de meest gestelde vragen.

Betekent all inclusive ook echt dat alles all inclusive is?

All inclusive betekent feitelijk dat eten & drinken is inbegrepen, maar dit betekent niet dat letterlijk álles is inbegrepen. Ook niet als je kijkt naar bijv. de faciliteiten los van eten & drinken.

Bij all inclusive hotels & resorts zijn standaard buffetmaaltijden en geselecteerde lokale (non)alcoholische drankjes. In sommige gevallen zijn ook snacks en ijsjes inbegrepen, of bijvoorbeeld à la carte maaltijden en premium drankjes (denk hierbij aan cocktails bijvoorbeeld).

In de beschrijving van de door jou geselecteerde vakantie kun je terugzien wat in jouw geval is inbegrepen. Hierin is het goed om rekening te houden met het volgende:

  • De accommodatie bepaalt zelf de openingstijden van bars en restaurants. Buiten sluitingstijd zijn er dan geen maaltijden of drankjes te verkrijgen. Ook kan de all inclusive formule tot bijv. 23.00 uur gelden. Drankjes daarbuiten zijn dan – als er nog bars geopend zijn – altijd tegen betaling.
  • All inclusive betekent niet dat de faciliteiten ook allemaal kosteloos zijn. Lees de beschrijving van jouw vakantie goed door om te zien wat er bijv. geldt voor sportfaciliteiten, WiFi, wellnessmogelijkheden en airco.
  • In principe vervalt jouw all inclusive formule op het moment van uitchecken. Het is altijd mogelijk om bij de receptie te vragen om een verlenging wanneer je een late vlucht hebt. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.
Waar je op een héél uitgebreide all inclusive formule kunt rekenen? Bij RIU-hotels. Deze hotels bieden praktisch allemaal een 24-uurs all inclusive formule en ze bieden je ook vaak de mogelijkheid om à la carte te dineren.
Wat betekent all inclusive - buffet
Bij all inclusive hotels kan je vaak rekenen op uitgebreide buffetten

Wat is ultra all inclusive?

Ultra all inclusive wordt vaak gezien als het luxere en meer uitgebreidere broertje van all inclusive. In veel gevallen klopt dat ook, maar houd er rekening mee dat er geen vaste regels zijn wanneer iets (ultra) all inclusive is. Feitelijk is het aan de hotels om dit zelf te bepalen en daarmee is het ook een marketingkreet geworden.

We raden je daarom aan altijd de uitgebreide accommodatie-omschrijving te lezen. Zo weet je precies wat er bij jouw (ultra) all inclusive vakantie inbegrepen is.

Welke all inclusive bestemmingen zijn populair?

Naar verluidt zou de all inclusive formule het eerst zijn gebruikt bij Club Med. Daar werd het al in 1950 bedacht door de eigenaren Gilbert Trigano en Gérard Blitz. Een chique hotel in Jamaica volgde een paar jaar later. Maar er was weinig animo voor, mede doordat het enkel voor de rijke der rijken was. Pas later – toen het ook meer voor Jan Modaal geschikt was – werd all inclusive een succes.

Het grootste succesland op dat gebied is Turkije. In dit land worden voor een relatief lage prijs all inclusive vakanties in de meest luxe hotels aangeboden. Waarbij je kunt rekenen op heel veel inclusief!

Maar niet alleen Turkse hoteliers zijn goed in all inclusive vakanties. Welke bestemmingen nog meer populair zijn onder onze vakantiegangers? Binnen Europa zijn dit met name Griekenland en Spanje en buiten Europa scoort Egypte hoge ogen. In Egypte is het zelfs bijna alleen maar all inclusive wat er wordt aangeboden.

Jaz Solaya, EgypteEen van de best beoordeelde all inclusive hotels in ons aanbod is Jaz Solaya in Egypte. Je kunt er rekenen op een privéstrand, comfortabele kamers, meerdere à la carte restaurants en genoeg vermaak voor kinderen (waaronder een aquapark).
Wat betekent all inclusive
Aan zwembaden vaak geen gebrek bij all inclusive hotels

Waar moet je op letten bij een all inclusive vakantie?

Zoals gezegd; als we kijken naar de definitie van wat all inclusive is, is dit niet dat standaard alles inbegrepen is. Het is daarom raadzaam altijd goed op de beschrijving van de vakantie te letten. Zo kom je nooit voor verrassingen ter plaatse te staan.

En hoewel een all inclusive vakantie uitnodigt om vooral bij het hotel te blijven, raden we je ook aan om goed te kijken naar wat het hotel biedt qua ligging. Heb je een leuk centrum in de omgeving? Worden er excursies aangeboden? Mocht je het willen, is het fijn dat er een mogelijkheid is om op pad te gaan.

Is all inclusive niet massaal?

De reden dat veel vakantiegangers voor een all inclusive vakantie kiezen, is zodat ze naar niets hoeven om te kijken. Niet naar het eten & drinken, maar ook niet naar bijv. hun kinderen. Die vermaken zich prima met dank aan miniclubs, speeltuinen, waterparken en aparte kinderbaden. Sportfaciliteiten zijn vaak ook in overdaad aanwezig. En dat betekent dat een dergelijk all inclusive hotel snel het stempel ‘massaal’ krijgt.

Toch betekent dit niet, dat all inclusive altijd massaal is; er zijn ook kleinschaligere hotels die een all inclusive formule aanbieden. Neem nu bijvoorbeeld Mare Boutique op het Griekse eiland Kreta. Slechts 40 kamers, maar wel een all inclusive formule en tal van faciliteiten. Je geniet hier van extra rust met dank aan de adults only formule.

Bekijk meer kleinschalige all inclusive hotels in Griekenland

We hebben al onze kleinschalige all inclusive vakanties voor je op een rij gezet. Maak jouw keuze uit (op dit moment) meer dan 100 hotels.

Wat is het grootste voordeel van een all inclusive?

Eén voordeel springt er wat ons betreft echt uit; een all inclusive is weten waar je aan toe bent qua vakantiebudget. Eten & drinken is inbegrepen en je kunt – als je je tijd in het hotel doorbrengt – jouw portemonnee vaak in het kluisje laten. Ideaal!

Wat all inclusive is? We hopen je daar met dit artikel een duidelijk antwoord op te hebben gegeven. Zo niet; de medewerkers van onze klantenservice staan klaar om jou verder op weg te helpen.

Bekijk alle all inclusive vakanties

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *