verrassend weg kerstvakantie

4x verrassend weg tijdens de kerstvakantie

Heerlijk! De kerstvakantie komt er weer aan; twee weken vrij. Natuurlijk kun jij je helemaal vol eten tijdens het kerstdiner. Maar daarnaast kun je de twee weken ook besteden om er lekker even tussenuit te gaan. Winterzon op de Canarische Eilanden kennen we nu wel… Daarom zetten wij vier verrassende bestemmingen voor je op een rijtje voor de kerstvakantie.

IJsland

Verrassend weg in de kerstvakantie: IJslandPak een dikke winterjas, handschoenen, sjaal en muts in en ga deze kerstvakantie naar IJsland. Die warme kleding ga je zeker weten nodig hebben, want in december komen de temperaturen over het algemeen niet boven het vriespunt uit. Maar laat je dat alsjeblieft niet tegenhouden om naar IJsland te gaan, want je zult er je ogen uitkijken.

Ook tijdens een 4-daagse reis kun je al veel van het land zien. Ideeën opdoen? Lees onze eerdere blog met een 4-daagse planning. Wat zeker niet mag ontbreken is een rondje langs de Golden Circle, waar je oog in oog komt te staan met de bijzondere IJslandse natuur. Ga ook voor een noorderlicht-excursie. Dit is met recht een once in a lifetime-ervaring.

Verrassend weg met in de kerstvakantie: IJsland, Hotel IslandHotel Island ligt op loopafstand van het centrum van Reykjavik. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en je maakt gratis gebruik van WiFi. Extra fijn; je kunt jouw huurauto gratis parkeren.

Jamaica

Verrassend weg in de kerstvakantie: JamaicaGa jij liever voor een zonovergoten kerstvakantie? Wat dacht je van bounty-eiland Jamaica? Dit Caribische eiland, dat ten zuiden van Cuba ligt, biedt in december temperaturen van ca. 28 °C. Dat wordt heerlijk relaxen op een van de hagelwitte stranden. Waar je moet verblijven? Check onze blog met de leukste badplaatsen.

Vind jij negen dagen luieren een beetje te veel van het goede? Ga er dan ook een paar dagen op uit. Echte must-do’s op Jamaica zijn o.a. een bezoekje aan de Blue Lagoon, Blue Mountains National Park en de hoofdstad Kingston. Sla in deze plaats zeker het Bob Marley-museum niet over. Nog tijd over? Ga naar de havenplaats Port Antonio en bezoek een lokale rumstokerij.

Verrassend weg met in de kerstvakantie: Jamaica, Riu Ocho RiosIn Riu Ocho Rios kun je genieten van een hoge kwaliteit service, 24-uurs all inclusive formule, veel faciliteiten en een fantastische ligging in de schitterende baai van het Jamaicaanse Ocho Rios.

Porto

Verrassend weg in de kerstvakantie: PortoDe kerstvakantie is de perfecte periode om er een paar dagen tussenuit te gaan voor een stedentrip. Wil jij een keer wat anders dan good old Londen, Parijs of Berlijn? Kies voor het Portugese Porto, de stad van de port-wijn én nog veel meer.

Regent het tijdens jouw stedentrip in Porto? Niet getreurd, stap op een van de vele hop-on-hop-off-bussen om in korte tijd toch veel van de stad te kunnen zien. Stap in ieder geval uit bij de authentieke wijk Ribeira, waar je door smalle straatjes met gekleurde huizen kunt slenteren. Duik daarna een van de vele port-kelders in om de lekkerste wijn te proeven. Wat je nog meer kunt doen in Porto? Lees onze blog.

Verrassend weg met in de kerstvakantie: Porto, Hotel da BolsaGunstig gelegen in het historische centrum van Porto vind je het kleine, maar gezellige Hotel Da Bolsa. Dit hotel is gevestigd in een mooi historisch gebouw en heeft alle faciliteiten die je van een stadshotel mag verwachten.

Zanzibar

Verrassend weg in de kerstvakantie: ZanzibarWil jij een relaxte strandvakantie afwisselen met leuke uitstapjes en bijzondere natuur? Kies dan voor het Afrikaanse eiland Zanzibar, dat voor de kust van Tanzania ligt. Hier wissel je een dagje strandhangen in een handomdraai af met een leuke excursie.

De stranden van Zanzibar zijn zo hagelwit dat het bijna pijn doet aan je ogen. Spreid je handdoekje uit en neem ter verkoeling een duik in het helderblauwe water. Iets meer actie tijdens een stranddagje? Ga duiken bij het kleine eilandje Mnemba voor de kust. Wie weet spot jij wel een ballonvis?

Bang dat jij je zult vervelen hoef je niet te zijn. Zanzibar heeft namelijk genoeg te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Stone Town, waar je met gemak kunt verdwalen in de smalle straatjes met huizen in Arabische stijl. Natuurliefhebbers zitten goed in het enige nationale park op Zanzibar, waar je oog in oog kunt komen te staan met aapjes en reuzenschildpadden.

Verrassend weg met in de kerstvakantie: Zanzibar, Paradise Beach ResortParadise Beach Resort ligt direct aan het strand. Het resort is de ideale plek om tot rust te komen en dankzij de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven hoef je je ook om eten en drinken geen zorgen meer te maken.

Waar ga jij heen tijdens de kerstvakantie?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *