Badplaatsen Jamaica

Where to stay? De leukste badplaatsen op Jamaica

“Ik wil naar Jamaica, maar ik ken de badplaatsen helemaal niet? Welke is er écht leuk?”. Ja, die vraag komt regelmatig binnen op onze klantenservice. Tijd om op een rij te zetten welke drie badplaatsen op Jamaica er het populairst zijn en wat ze te bieden hebben. Dan kun jij mooi weloverwogen jouw keuze maken!

Negril

Badplaatsen Jamaica: NegrilEen knappe prestatie; de populairste badplaats van Jamaica zijn en toch authentiek weten te blijven. Het is de inwoners van Negril gelukt!

Ooit was Negril, een badplaats in het meest westelijke puntje van Jamaica, het domein van hippies en kunstenaars. Zij leefden er een vrij leven en de relaxte vibe van toen is nooit weggegaan. Zelfs niet toen er opeens veel hotels werden gebouwd. Dit is met name te danken aan één belangrijk regel; nieuwbouw mag niet hoger zijn dan de hoogste palmboom.

Geen hoogbouw dus. Maar wel 11 km aan hagelwit zandstrand, luxe resorts en relaxte budgethotels, bijzondere zonsondergangen en mogelijkheden tot talloze activiteiten. Want luieren aan het strand is hier echt niet het enige wat je kan doen. Je kan ook gaan klifduiken, snorkelen, op een glasbodemboot stappen of bijzondere watervallen bezoeken.

Badplaatsen Jamaica: Negril, Riu Palace Tropical BayRiu Palace Tropical Bay maakt het mogelijk om optimaal te genieten van het goede leven in Negril. Het resort ligt direct aan een hagelwit strand en je kunt er o.b.v. all inclusive verblijven.

Montego Bay

Badplaatsen Jamaica, Montego BayIn Montego Bay komen hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, een relaxte sfeer, een flinke dosis natuur en cultuur samen.

Tijdens een vakantie in MoBay, zoals de Jamaicanen de badplaats in het noorden noemen, geldt één motto: Every little thing is gonna be alright. Het waren de woorden van de Jamaicaanse zanger Bob Marley. En hoewel hij ons al even geleden in de steek liet, geldt dit anno 2017 nog steeds voor Montego Bay.

Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de bountystranden die de badplaats kenmerken. Als je hier op een ligbedje geniet van het uitzicht én een overheerlijke cocktail, moet je wel een glimlach op je gezicht krijgen. Maar er is meer…

Zo vind je in het centrum prachtige pleinen met rondom dito herenhuizen. Ook de St. James Parish Church is een must see. In het museum Rose Hall kom je daarnaast meer te weten over de slavernijgeschiedenis in het Caribische land. Liever een actieve dan culturele vakantie? In het Montego Bay Marine Park kun je kajakken langs prachtige mangrovebussen en spot je zomaar flamingo’s en zeekoeien. Veelzijdigheid alom!

Badplaatsen Jamaica: Montego Bay, Riu ReggaeRiu Reggae is één van de nieuwste Riu-hotels in ons aanbod. Klasse en kwaliteit gaan hier samen met Jamaicaanse gastvrijheid en een uitgebreide all inclusive mogelijkheid. En de tropische cocktails gaan goed samen met een avondje dansen.

Runaway Bay

Badplaatsen Jamaica: Runaway BayAi, hoe kan je een naam verkeerd kiezen?!? Van Runaway Bay wil je namelijk echt niet wegrennen. Deze Jamaicaanse badplaats is een tropisch paradijs waar je het liefst meer dan slechts één of twee weken wilt doorbrengen. Zorgen zijn hier namelijk niet aan de orde!

Oké, nog even terugkomen op die naam; deze is natuurlijk niet gewoon verkeerd gekozen. Waar deze precies vandaan komt, daar zijn de meningen echter over verveeld. De een zegt dat het ooit de plek was waar Afrikaanse slaven vanaf suikerplantages naar Cuba vluchtten. Anderen geloven dat het niet de Afrikaanse slaven waren die op de vlucht sloegen, maar de Spaanse soldaten die zich terugtrokken uit de Engelse troepen rond 1600.

Beide geen vrolijke gedachte, maar daar merk je nu niets meer van. Nadat in de jaren ’60 het oude Cardif Hall Estate werd omgebouwd tot een gebied met luxe hotels, golfbanen en privévilla’s kwamen langzaam maar zeker meer toeristen naar de badplaats. Het leven lachten de Jamaicanen toe en nog steeds ontvangen ze je met open armen.

Runaway Bay wordt vooral geroemd om de prachtige stranden, die je eigenlijk door heel Jamaica vindt. Ontspanning is daarnaast te vinden op één van de golfbanen in en rondom de badplaats. Natuurliefhebbers dragen de Green Grotto Caves een warm hart toe. De grotten ten westen van Runaway Bay herbergen stalagmieten en stalactieten en zelfs een bijzonder labyrint. Duikliefhebber? Je hebt o.a. de mogelijkheid om naar het oude schip Hedonism 3 te duiken.

Badplaatsen Jamaica: Royal Decameron Club CaribbeanRoyal Decameron Club Caribbean is met dank aan de ligging, de vele faciliteiten en een all inclusive formule een van de meest populaire hotels aan de noordkust van Jamaica. Zeer geschikt voor families.

Weet jij al in welk van deze badplaatsen op Jamaica je graag wilt verblijven?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *