The Blue Lagoon Jamaica

The Blue Lagoon: Jamaica op zijn mooist

Mocht je een reisje hebben geboekt naar Jamaica, dan is het aan te raden om The Blue Lagoon te bezoeken. Dit is een van de mooiste plekken op Jamaica. Deze paradijselijke plaats, omringd door groen, trekt door het glinsterende, turquoise blauwe water elk jaar toeristen vanuit de hele wereld. En geef ze eens ongelijk, dit natuurwonder moet je gezien hebben!

Jamaica: het land van bos en water

The Blue Lagoon JamaicaHet eiland Jamaica ligt in Midden-Amerika en werd oorspronkelijk bewoond door de Arawak Indianen. Deze Indianen noemden Jamaica Xaymaca, wat in hun taal ‘het land van bos en water’ betekent. En dit is ook niet gek, want Jamaica bestaat voor een groot deel uit prachtige bossen, vele rivieren en adembenemende koraalstranden.

Een van die prachtige natuurverschijnselen op Jamaica is The Blue Lagoon. The Blue Lagoon is gelegen in de buurt van Port Antonio, een havenplaats aan de noordkust van Jamaica. Deze bestemming is niet alleen populair onder families, maar ook onder pasgetrouwde stellen.

De Blue Lagoon is een prachtige lagune gevormd door ondergrondse mineralen die worden gevoed door de Blue Mountains: een gebergte waarvan de top, de Blue Mountain Peak, met 2.256 meter het hoogste punt van Jamaica is. De lagune is via een smalle doorgang verbonden met de Caribische zee.

Soms lijkt er wel magie aan pas te komen in The Blue Lagoon. Gedurende de dag verandert de mystieke blauwe kleur, afhankelijk van hoe de zon staat. Wanneer je een dag doorbrengt in The Blue Lagoon, zal je zien dat de kleur verandert van turquoise, saffier tot diep blauw. Vroeger dacht men dat The Blue Lagoon deze blauwe kleur heeft omdat de lagune bodemloos is. Uit later onderzoek is echter gebleken dat de lagune ca. 56 m diep is.

Wat je allemaal kunt doen bij de Blue Lagoon

The Blue Lagoon JamaicaHet water van The Blue Lagoon is een ideale plek voor fotografen, natuurliefhebbers en iedereen die houdt van duiken, snorkelen, vissen en zwemmen. Het water voelt heerlijk vanwege de afwisseling tussen een koude en warme stroming. Het water in de lagune is daarnaast een mix van zoet en zout water, vanwege de open zee en de zoetwaterbronnen. Uiteraard kun je langs de lagune ook je handdoekje neerleggen en genieten van de prachtige omgeving en de zon.

The Blue Lagoon biedt nog meer mogelijkheden om haar toeristen te vermaken. Lokale aanbieders staan te dringen om je mee te nemen op een boottochtje, welke vaak plaatsvinden op een bamboevlot. Haal je afding-skills maar uit de kast, zo kun je nog wat van de prijs afsnoepen. Je vaart langs luxe witte villa’s waar beroemdheden vaak hun vakantie doorbrengen. Wie weet spot jij nog wel een celeb!

Praktische tips

Het is altijd fijn om goed voorbereid naar een prachtige bezienswaardigheid als The Blue Lagoon te gaan. De één wil graag zwemmen, terwijl de ander liever foto’s maakt van de prachtige omgeving. Welk type reiziger je ook bent, het is verstandig om in elk geval de volgende dingen mee te nemen:

 • Camera (of je smartphone)
 • Handdoek en badkleding
 • Wat los geld om daar eventueel eten en drinken te kopen of excursies te boeken
 • Anti-insecten spray

Een reis naar Jamaica is niet compleet zonder een bezoek aan The Blue Lagoon!

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “The Blue Lagoon: Jamaica op zijn mooist

 1. Even een reactie:
  Vandaag bij de blue lagoon geweest. Een paar conclusies en reacties over de informatie van Anouk.
  Het restaurant is inmiddels weggevaagd door een orkaan. Het staat niet vast dat er daadwerkelijk filmopnames zijn gebruikt in de film The blue lagoon. Dit volgens de research op internet.
  Vandaag tevens de film bekeken; geen enkele scene is gefilmd op deze locatie op Jamaica.
  Het blijft een prachtige plek die je gezien moet hebben!

  Nog een tip: ga NIET naar monkey eiland. Het stelt niets voor en is echt zonde van je geld.

  1. Beste Peter,

   Met ruim 1.000 artikelen in onze database zijn ze niet allemaal up to date, vandaar dat we veel waarde hechten aan de datum die er bovenop staat. Wel updaten we regelmatig oude artikelen. Ook deze is binnenkort aan de beurt. Dank voor de input!

   Groet
   Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *