Scooter huren Corfu

Ontdek Corfu per scooter

Je kunt bij ons direct bij boeking van jouw vakantie naar Corfu een auto huren, maar er is ook een andere mogelijkheid: door een scooter te huren op Corfu. Parkeren gaat eenvoudiger en in een paar dagen kan je een groot deel van het eiland verkennen. Sjees jij – met gepaste snelheid – van het ene prachtige strand naar het andere? We geven je wat handige tips!

Verblijf centraal

Corfu heeft een oppervlakte van ca. 600 km² en is hiermee één van de grotere Griekse eilanden. Als je veel wilt zien met slechts een paar dagen scooterverhuur raden we je aan om centraal te verblijven. Bijv. in Corfu-Stad of Agios Gordios, die beiden halverwege het eiland liggen. Vanaf hier zijn veel bezienswaardigheden binnen handbereik.

Bezoek hét paradijs van Corfu

Het meest paradijselijke stukje van Corfu is Paleokastritsa. De badplaats kent twee baaien die gescheiden worden door een schiereiland met klooster. Ga vooral het water op, want je zal je erover verbazen hoe kraakhelder dit is! Huur hiervoor bij voorkeur een waterfiets, zo kun je enkele strandjes bereiken die niet via land bereikbaar zijn.
Afstand vanaf Corfu-Stad ca. 21 km. Afstand vanaf Agios Gordios ca. 41 km.

Bestel een verfrissend drankje bij de bar La Grotta, waar ze keuze hebben uit ruim 50 cocktails. Dorst gelest? Waag je aan een sprong vanaf de duikplank bij de bar. Echte diehards kunnen omhoog klimmen en aan cliffdiving doen. In het hoogseizoen kan het er druk zijn.

Beklim de Pantokrator

Scooter huren Corfu: PantokratorVoor een uitdagend tochtje reis je af naar de hoogste berg van Corfu, Pantokrator. De berg in het noordoosten van het eiland is maar liefst 900 m hoog. Onderweg kom je met jouw scootertje door verschillende dorpjes. Op de top ligt een bijzonder klooster uit de 14e eeuw op je te wachten. Je kunt daarnaast een verfrissend drankje bestellen bij het lokale cafeetje. Bijzonder: bij helder weer kun je vanaf hier Albanië zien liggen.

Let wel op dat je er ruim de tijd voor neemt én zorgt dat jouw tank goedgevuld is. De ‘beklimming’ van de berg duurt ca. een uur en je scooter slurpt benzine. En er zijn geen tankstations onderweg te vinden.
Afstand vanaf Corfu-Stad ca. 23 km. Afstand vanaf Agios Gordios ca. 25 km.

Bewonder het Vlacherna klooster

Op zoek naar de meest gefotografeerde hotspot van Corfu? Het Vlacherna klooster it is! Het minuscule eilandje ten zuiden van Corfu-Stad is via een stenen pad over het water bereikbaar. Het klooster zelf is niet enorm bijzonder, maar als je er de omgeving en het uitzicht bij optelt, is het fenomenaal!
Afstand vanaf Corfu-Stad ca. 6 km. Afstand vanaf Agios Gordios ca. 18 km.

Ontdek Corfu-Stad

Scooter huren Corfu: KerkyraMocht je in Corfu-Stad verblijven, dan kun je de scooter ook een dagje laten staan. Verblijf je in Agios Gordios dan hoef je slechts 15 km af te leggen.

Corfu-Stad, door de inwoners Kerkyra genoemd, is de hoofdstad van het eiland. Het is – door o.a. de aanwezigheid van de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, de oude vesting Palaio Frourio, de St. Sossipatroskerk en het Platitera-klooster, een aanrader voor cultuurliefhebbers. De straten worden overigens niet alleen gevuld met bijzondere gebouwen, maar ook met winkeltjes, tavernes, marktjes, bars en restaurants. Een sfeervol geheel!

Praktische tips

En dan hebben we nog wat praktische tips voor je wanneer je besluit een scooter te huren op Corfu:

  • Je zal op Corfu niet snel verdwalen; de meeste plaatsen staan redelijk goed aangegeven. We raden je wél aan altijd een kaart op zak te hebben, al dan niet digitaal. Je weet maar nooit!
  • De grote wegen zijn lang niet slecht, houd er wel rekening mee dat je hier en daar een gat in de weg kan tegen komen. Bergweggetjes kunnen soms scherpe en onverwachte bochten bevatten. Wees hier alert op en rijd zeker niet te hard.
  • De politie van Corfu is extra alert op toeristen. Zo strooien ze graag met bonnen voor het niet dragen van een helm, deze kunnen oplopen tot € 350,-. Draag dus altijd een helm. Overigens niet alleen vanwege een eventuele bekeuring, maar ook voor je eigen veiligheid. Dan maar geen wind in je haren!
  • Zorg dat je ter plaatse een goede verzekering afsluit, dit valt veelal niet onder de dekking van je reisverzekering.
  • Goedkoop kan zomaar duurkoop zijn, dus zorg dat je jouw scooter op een goede plek huurt. De reisleiding of het personeel van jouw verblijf kan hier advies in geven. Waar je op moet letten? Vooral of de scooters goed onderhouden zijn en of er een all risk-verzekering mogelijk is.
  • Om een scooter (tot 50cc) te huren op Corfu dien je een geldig bromfietscertificaat of een Nederlands rijbewijs te hebben. Voor een scooter met meer dan 50cc heb je een geldig B-rijbewijs nodig.

Ben jij er klaar voor om per scooter Corfu te ontdekken?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *