Bezienswaardigheden Sardinië

Sardinië in een vogelvlucht

Hoewel de meeste Nederlanders het Italiaanse eiland Sicilië opzoeken, herbergt het land nog een mooie parel: Sardinië. Het eiland biedt een schat aan historie, maar heeft ook een mooie kustlijn om compleet tot rust te komen. Ga je mee naar Sardinië?

Met een oppervlakte van ruim 24.000 km² is Sardinië het een na grootste eiland in de Middellandse Zee, alleen broer Sicilië is groter. Dit oppervlakte zorgt ervoor dat, ondanks dat er steeds meer toeristen de schoonheid van het eiland ontdekken, je hier in alle rust kunt genieten van de bezienswaardigheden die Sardinië te bieden heeft.

Ken je Sardinië enkel van naam en heb je geen idee of dit wel een geschikte bestemming is voor jouw volgende vakantie? We nemen je in een vogelvlucht mee langs de mooie plekken die het eiland biedt.

Van relaxen aan de kust tot rust in de binnenlanden

Bezienswaardigheden Sardinië: strandElk type vakantieganger komt aan zijn trekken in Sardinië. Ben je op zoek naar zon, zee en strand dan kom je zonder twijfel uit aan de Costa Smeralda, ofwel de Smaragdkust. Je vindt dit 55 km lange gebied in het noordoosten van het eiland. Qua faciliteiten kom je hier niets tekort, dit gebied is helemaal ingespeeld op toeristen. Je vindt er dan ook tal van mooie resorts en de bijnaam Goudkust zal je al snel begrijpen!

Het kloppende hart van de Costa Smeralda is Porto Cervo, een van de meest luxe vakantiebestemmingen van Sardinië (met een van de meest luxe jachthavens ter wereld). Luxe hotels vind je hier in overvloed.

Collona Resort, SardiniëGenieten van de luxe van deze goudkust? Verblijf in Colonna Resortdat op een oppervlakte van maar liefst 60.000 m² o.a. een privéstrand, meerdere zwembaden, toprestaurants, luxe kamers en een wellnesscentrum biedt.

De bergen in

Best of both worlds? Verblijf aan de kust en trek er met een huurauto op uit om de binnenlanden te ontdekken. Sardinië is alles behalve een plat eiland, het is zelfs bergachtig. En naast de vele bergen zijn er ook nog eens uitgestrekte wijngaarden en tal van olijfbomen. Welkom vakantiegevoel!

Liever georganiseerd op pad gaan? Stap dan een dagje in Trenino Verde. Deze ouderwetse stoomlocatief voert je langs de mooiste berggebieden van het land.

Cultuur snuiven in Cagliari

Bezienswaardigheden Sardinië: CagliariNatuur, kust én cultuur: Sardinië is een veelzijdig eiland. Voor het laatste moet je met name in de hoofdstad Cagliari zijn. Een stad die overigens veel weg heeft van de Italiaanse hoofdstad Rome; beiden hoofdsteden zijn op zeven heuvels gebouwd.

Cagliari is al sinds de prehistorie bewoond en de vele overheersingen sinds die tijd maken dat je in de stad enorm veel bouwstijlen vindt. Een unieke mengelmoes, zeker in Castello. Castello is de drukst bezochte en tevens oudste wijk van Cagliari met genoeg historische bezienswaardigheden.

Maar sla ook zeker de wijk Marina niet over. Deze levendige wijk, vroeger de thuishaven van vissers en zeelieden, is een aaneenschakeling van smalle straatjes. Hier maak je kennis met de eilandbewoners in de traditionele Italiaanse trattoria’s. Ook zien: in de wijk Stampace vind je nog Romeinse overblijfselen. Meer lezen over Cagliari? Check onze blog!

Bezienswaardigheden Sardinië: La Maddalena, Cala di Lepre Park Hotel & SpaVanaf Cala di Lepre Park Hotel & Spa kun je de eilanden al zien liggen! En met o.a. een groot zwembad, animatieprogramma, diverse kinderfaciliteiten en wellnesscentrum heb je alles in huis voor een geslaagde (familie)vakantie.

Nog meer mooie plekken op Sardinië

  • Bekijk Sardinië eens onder water. Door de vele grotten en wrakken is Sardinië een goede duikspot. Bijvoorbeeld bij de Nereo’s Cave, de klif nabij Capo Caccia, vind je een grot met rood koraal, kreeften en een enorme Congeraal (een heel dikke palingsoort).
  • Ga op dolfijnen- en walvissenjacht. Je kunt deze spotten in het noordwesten van Sardinië, in de straat van Bonifacio.
  • Heb je geen auto tot je beschikking, maar wil je wel bijzonder excursies boeken? Maak een dagtrip naar de Grotta di Nettuno (de grotten van Neptunus, God van de zee). Je wordt tijdens een boottrip getrakteerd op stalactieten en stalagmieten in bijzondere vormen. Het is ook mogelijk om een tocht naar de grotten te voet te maken, je zult dan wel meer dan 650 treden langs een steile rots moeten trotseren.
  • Parelwitte stranden gecombineerd met wilde rotsformaties: je vindt ze nabij San Teodore. Breng bijvoorbeeld een bezoekjes aan Cala Girgolu.
  • Cagliari is niet de enige plaats met een hoop historie en cultuur, ook in de stad Oristano kan de gemiddelde cultuurliefhebber haar hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld het Piazza Rome, met de 13e eeuwse toren van St. Christoffel. Of bezoek de prachtige Duomo, wat slechts een van de vele kerken is van de stad.
  • In Arzachena vind je een grafkamer uit de bronstijd. De Tomba dei Gigante Coddu Vecchju stamt uit 1800-1600 voor Christus. In de directe omgeving vind je veel opgravingen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Sardinië? Bekijk ons voordelige aanbod of onze scherpe last minutes. Ben je al eerder op Sardinië geweest dan horen we graag wat voor jou de hoogtepunten waren.

Fotografie: Philip Bird LRPS CPAGB | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *