Reisgidsen voor kinderen

Inspiratie: de leukste reisgidsen voor kinderen

Een leuk cadeautje tijdens de feestdagen of voor een verjaardag: een eigen reisgids voor de kinderen. Er zijn verschillende reisgidsen die allemaal net even anders zijn. Het ene boekje heeft veel plaatjes, terwijl de andere gids uitnodigt om zelf te tekenen. Alle reisgidsen zijn geschikt voor kinderen die al zelf kunnen lezen, een enkele reisgids is ook te gebruiken als voorleesboek.

Wat & Hoe: Jippie naar…!

Reisgidsen voor kinderen, JippieAlle informatie over de verschillende gebieden van een land bij elkaar, gecombineerd met een stukje geschiedenis en handige vertaalzinnen. De reisboeken voor kinderen in de Wat & Hoe Jippie-serie bevatten heel veel informatie over je vakantiebestemming. Zoveel dat je er zelf nog iets van op steekt!

De boekjes zijn kleurrijk vormgegeven en wisselen serieuze informatie af met grappige wetenswaardigheden. Bij de vertaalzinnen is ook de fonetische versie opgeschreven, dus met dit boekje in de hand maken kinderen snel vriendjes en leren ze spelenderwijs iets van een vreemde taal. Het boekje leent zich ook om uit voor te lezen.

De Wat & Hoe Jippie-boeken zijn er voor Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Engeland.

DrawYourMap

Een reis-doe-boek voor kinderen en ouders staat er op de kaft. Dat klopt als een bus, want in de DrawYourMap-reisgidsen maken kinderen zelf hun plattegrond en leren zo spelenderwijs meer over kaarten lezen. Aan de hand van ca. 10 bekende bezienswaardigheden maken kinderen kennis met diverse Europese steden en de geschiedenis.

De DrawYourMap reisgidsen zijn er over Amsterdam, Rotterdam, Londen, Barcelona en Parijs.

reisgidsen voor kinderen, verboden voor oudersLonely Planet reisgidsen voor kinderen: verboden voor ouders

Ook Lonely Planet heeft een serie reisgidsen voor kinderen uitgebracht. Hoewel reisgids? In het voorwoord wordt direct gezegd dat het boekje geen reisgids is en al helemaal niet voor ouders.

De Lonely Planet boekjes staan vol met verhalen, anekdotes en weetjes van de bestemming waar je heen gaat. Stiekem leren de kinderen op deze manier veel over de geschiedenis.

Lonely Planet Verboden voor ouders is er over Berlijn, Barcelona, Londen, Parijs, Rome, New York, USA, Groot-Brittannië, Australië, China, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Kidskompas

De reisgidsen voor kinderen die het meest op reisgidsen voor volwassenen lijken, is de KidsKompas. Het begint met praktische reisinformatie voor ouders en gaat daarna in op de geschiedenis. Tussendoor worden er een paar wetenswaardigheden uitgelicht en het boekje eindigt met de toeristische bezienswaardigheden per wijk. Deze gids is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10 omdat er minder gebruik wordt gemaakt van beeld.

De Kidkompas gidsen zijn verschenen over Parijs, Barcelona en Londen. Daarnaast zijn er ook speciale kinderlandkaarten.

Met welke van deze reisgidsen voor kinderen zou je jouw zoon of dochter het meest een plezier doen?

 

Over de auteur

Saskia

Saskia is altijd op zoek naar de leukste vakanties en uitjes met kinderen. Met haar gezin verkent ze Europa en treedt ze net buiten de gebaande paden: van citytrip tot kanotocht en van wandeling tot grote mensen museum. Met haar ervaringen inspireert ze andere ouders op haar blog KidsErOpUit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *