Leukste reisboeken

Inspiratie! 18x de leukste reisboeken

Nog geen idee waar jouw volgende vakantie naar toe gaat? Wat ons betreft is er dan niets fijner dan bladeren door reisboeken voor de nodige inspiratie. Geldt dit ook voor jou? Tijd om de leukste reisboeken op een rij te zetten.

De leukste reisboeken van Lonely Planet

Als ik één uitgever hoog in het vaandel hebben staan, is het wel Lonely Planet. Keer op keer weten ze de leukste reisboeken uit te brengen. Boeken met een hoog hebben-gehalte, waar ik het liefst een aparte sectie in mijn boekenkast voor maak.

Maar wat zijn nu de leukste reisboeken van de hand van Lonely Planet? Ik selecteerde mijn zes persoonlijke favorieten. Die ik leuk vind om zelf te lezen of om voor verjaardagen en tijdens feestdagen weg te geven.
Leukste reisboeken: Lonely Planet

1. Lonely Planet’s Ultimate Travelist stamt al uit 2015, maar blijft toch wel favoriet voor mij. In deze dikke encyclopedie zijn dé 500 must see’s ter wereld geselecteerd. En we waarschuwen je vast; grote kans dat jouw bucketlist na het lezen van dit reisboek opeens wel heel lang is.

2. Stap uit je comfortzone en boek de reis van je leven! De meer dan 70 spectaculaire reizen (klassiek en modern) in dit reisboek van Lonely Planet doen je haast wensen dat je je baan op zou kunnen zeggen om enkel nog over de wereld te reizen. Dromen mag toch? En om het reëel te houden; boek gewoon komend jaar één van de droomreizen uit Beroemde reizen. Dan is het begin er vast! Ga je voor de zijderoute en de Oriënt Express of toch liever de Route 66 in Amerika?

3. Waar ga je wanneer heen? In welk seizoen en waarom? Lonely Planet geeft je hier inzicht in met hun reisboek Where to go when. Het is een handige jaarplanner met inspiratie voor elke maand. Ze lichten 30 bestemmingen uit met foto’s om direct bij weg te dromen.
Leukste reisboeken: Lonely Planet

4. De encyclopedie der encyclopedieën is voor mij – in elk geval als het op reisboeken aankomt – The Travel Book. In dit boek worden maar liefst 230 (!) landen onder de loep genomen. Met meer dan 800 foto’s om bij weg te dromen. Dat betekent 448 pagina’s om inspiratie op te doen voor jouw volgende vakantie.

5. Dacht je dat je bekend was met de wereld? In Geheime Wereldwonderen laat Lonely Planet je kennismaken met 360 buitengewone plekken waarvan je het bestaan misschien nog niet kende.

6. Ben jij een strandliefhebber pur sang? Een van de leukste reisboeken is dan zonder twijfel 50 Beaches To Blow Your Mind. Met dit boek ontdek je – zoals ze zelf zeggen – de meest ongerepte, overweldigende en prachtige zandstranden op onze planeet.

Een greep uit mijn andere favoriete reisboeken

Als ik dan toch één nadeel moet noemen van Lonely Planet? Dan is het dat veel van hun reisboeken in het Engels zijn. Kan jij beter met Nederlandse boeken uit de voeten? Ik selecteerde de leukste reisboeken van eigen bodem.
Leukste reisboeken: Nederlands

1. 25 reizen die je gemaakt moet hebben? Marloes de Hooge zet ze op een rijtje in het boek Bucketlist reizen. Wat je kunt verwachten? O.a. het mysterieuze Marrakech en het steeds populairder wordende IJsland. Inclusief tips, praktische informatie en inspirerende foto’s.

2. Reizen door de ogen van een psycholoog? Ap Dijksterhuis vertelt in zijn reisboek Wie (niet) reist is gek niet alleen de allerleukste anekdotes, maar ook nog eens wat reizen met je doet. Wist je dat reizen bijvoorbeeld een positief effect heeft op jouw creativiteit?

3. Een chronisch tekort aan vakantiedagen om alle reizen die je wilt ook écht te maken? Johannes Keuning schreef een aantal jaar geleden De wereld in 27 vakantiedagen. Hij laat je zien dat verre reizen maken ook in een beperkte tijd kan. En dat 27 vakantiedagen hebben echt geen belemmering is om wat van de wereld te zien.
Leukste reisboeken: Nederlands

4. Dat Katja Schuurman van alle markten thuis is, blijkt uit Katja was hier. Haar reisboek is een bonte – en te leuke! – verzameling van persoonlijke verhalen en foto’s van gemaakte reizen. Ze voorziet je van tips per bestemmingen en verklapt je haar favoriete hotels, restaurants en to do’s. Het liefst pak je meteen jouw koffer!

5. Feed Your Wanderlust is het nieuwste boek van Anna de Buck. Waar haar eerste Wanderlust-boek draaide om hotspots in de stad, geeft ze je nu juist tips om te onthaasten. Ver en dichtbij, aan het strand of in de natuur. Op naar een bohemian lifestyle!

6. Vooral leuk om cadeau te geven aan de echte reisfanaat; Het bucketlist boek voor op reizen. Met 250 dingen die je gedaan moet hebben tijdens jouw vakantie. Afstrepen maar!

Op mijn persoonlijke wensenlijst

Al zoveel reisboeken in de kast en dan toch nog wensen…? Jazeker! Kijk maar mee welke boeken ik graag binnenkort zou aanschaffen.
Leukste reisboeken: wensenlijstje
1. Als er één reisboek is dat je eigenlijk elk jaar moet aanschaffen, dan is het wel Best in Travel. Elk jaar selecteert Lonely Planet (ja, daar hebben we ze weer!) de beste landen, steden en regio’s voor het nieuwe jaar. Welke bestemmingen helemaal hot worden in 2019? Koop Best in Travel 2019 en je weet het!

2. Het liefst zou ik elk jaar naar New York gaan. Niet haalbaar! Gelukkig zijn er dan boeken om bij weg te dromen. Zoals Hallo! New York. Dit boek is samengesteld door acht diehard New York-fans en bevat verborgen plekjes, hotspots en leuke tips.

3. Tijdens de research van dit artikel stuitte ik op een reisboek van Lonely Planet dat we nog niet kenden, Lonely Planet’s Ultieme Culi-bestemmingen. Het is een vervolg van de eerdergenoemde Ultimate Travelist en staat in zijn geheel in het teken van eten. Een must have voor reizende foodies!
Leukste reisboeken: wensenlijstje

4. Van Italië kun je nooit genoeg krijgen als je het mij vraagt. Mijn Italië van Saskia Balmaekers staat dan ook hoog op mijn wensenlijstje. Saskia deelt de beste bewaarde geheimen en haar persoonlijke favorieten van Italië. Van spookstadjes tot kerken en van zonnige eilanden tot aperitivo-adresjes.

5. Op Instagram zie ik ze veel voorkomen; kleurrijke plaatjes van street art over de hele wereld. Ge-wel-dig! Maar het blijkt dat je Instagram niet af hoeft te speuren voor de beste plekken om street art te spotten. Deze verzamelde Lonely Planet in de handige gids Street Art. Met 140 hotspots in meer dan 40 steden.

6. Ik sluit af met een praktische gids, wederom een pareltje van ‘s werelds beste uitgever van reisboeken. De allerbeste reistips van Lonely Planet is een handzame gids voor onderweg. Je krijgt antwoord op vragen als “Wat is de beste plek in het vliegtuig?”, “Welke gadgets mag je echt niet vergeten mee te nemen?” en “Hoe voorkom je insectenbeten?”. Een handige gids met tips van insiders!

Hoeveel van deze leukste reisboeken zijn meteen aan jouw wishlist toegevoegd?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *