Leukste reisdagboeken

Gespot! De leukste reisdagboeken

Gebruik jij jouw statusupdates van Facebook of Instagram-tijdlijn als dagboek tijdens vakantie? Of ga je liever voor een old school reisdagboek. In het geval van het laatste moet je vooral even verder lezen. We hebben de leukste reisdagboeken voor je op een rij gezet.

Leukste reisdagboeken

1. I was here, a travel journal for the curious minded biedt je niet alleen de mogelijkheid om jouw dagen, favoriete restaurants en places to go vast te leggen. Dit kleurrijke reisdagboek zorgt er ook nog eens voor dat je met heel andere ogen naar een stad zal kijken en anders niet opgevallen details opeens zichtbaar worden.

2. Of je nu naar Parijs, Londen of Berlijn gaat, de Do It Yourself City City Journals zijn een feestje! Deze reisdagboeken stellen je in staat jouw trip vast te leggen aan de hand van leuke lijstjes, weetjes én mooie illustraties. Er is ook nog ruimte voor je mooiste foto’s!

3. Wil je je reisbestemming eens met andere ogen bekijken dan een gemiddelde toerist? Koop dan dit geweldige reisdagboek van Keri Smith, de schrijfster van het bekende Wreck this journal. How to be an explorer of the world is misschien wel een van de meest creatieve reisboeken die we kennen. Door middel van opdrachten als ‘Teken het strand na’ en ‘Beschrijf je omgeving’ bekijk je jouw bestemming echt vanuit een ander perspectief.

Leukste reisdagboeken

4. Gaat er voor jou geen notitieblokje boven een Moleskine? Dan is Moleskine Voyageur Traveller’s Notebook echt iets voor jou! Het is de reisvariant van de alom geroemde notitieboekjes met o.a. een paklijst, een plan-deel voor elke dag van jouw reis, pagina’s om jouw reisbudget in het oog te houden en uiteraard ruimte om jouw ervaringen te delen met het papier.

5. Schrijven én krassen? Dat kan als je gaat voor Luckies Original Travelogue Reisdagboek. Als je dit reisdagboek aanschaft, heb je ruimte om al je reisverhalen neer te pennen. Maar… het dagboek beschikt ook over kraskaarten per continent. Lekker krassen waar je geweest bent!

6. Ben jij niet van de lange verhalen, maar wél van lijstje die je enkel hoeft aan te vullen? We spotten het stijlvolle Vakantie dagboek invulboek. Inclusief toffe quotes, ruimte om foto’s in te plakken en een eigen bucketlist.

Leukste reisdagboeken

7. Officieel valt het misschien niet echt onder de noemer reisdagboeken, maar het is wél een boek dat ervoor zorgt dat je écht alles uit jouw vakantie haalt. Het bucket list boek voor op reis is één lange lijst van 250 dingen die je gedaan moet hebben tijdens vakantie. Aan jou de taak om op de laatste dag alles voltooid te hebben… En nee, ook niet die lastige of gênante opdracht overslaan!

8. Last but not least; een reisboek dat je het hele jaar door kan aanvullen. Travel Listography is een verzameling van meer dan 70 toplijstjes waarin je al jouw reiswensen, -favorieten en meer in kwijt kunt. Een paar voorbeelden dan maar…? Welke roadtrips zou je graag willen maken, welke bestemmingen wil je écht niet bezoeken, wat zijn de beste wereldkeukens en welke leuke mensen heb je tijdens het reizen leren kennen?

9. Reis je met jouw kinderen af naar een zonnig oord? Zorg dat ook zij over hun eigen reisboek beschikken. Onze favoriet is Reisdagboek voor kids. Aan de hand van leuke plaatjes en korte praatjes leggen ze hun vakantie vanuit hun eigen beleving vast. Leuk voor later!

Nu moet je alleen nog even kiezen uit deze leukste reisdagboeken… Voor welke ga jij?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *