Leukste boeken vakantie

Vakantie-leesvoer! De leukste boeken voor in je koffer

Breng jij je tijd aan het strand het liefst door met in je ene hand een cocktail en in je andere hand een boek? Zorg dan voor wat extra ruimte in je koffer of handbagage. We hebben de leukste boeken van dit moment voor je op een rij gezet.

Leukste boeken voor op vakantie: thrillers

De leukste thrillers

1. Tijdens een blind date probeert undercoveragente Patricia Rodiers een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar eenmaal aan tafel blijkt dat dit toch niet de gezochte wreedaard is. De korpsleiding is niet tevreden en ze wordt buitenspel gezet. Patricia besluit zelfstandig een klopjacht te beginnen en begeeft zich daarmee in een wespennest. Levend aas is een echte pageturner!

2. Tot de dood ons scheidt is hét boek voor liefhebbers van Karen Rose en Karin Slaughter. Verraad, spanning en romantiek komen samen in deze spannende thriller van Allison Brennan met Lucy Kincaid in de hoofdrol. Lucy is in het verleden aangevallen en bijna vermoord door iemand die ze via internet heeft leren kennen. Nu wil ze zich inzetten voor het cybercrime-team van de FBI. Maar dan lijkt haar verleden haar in te halen…

3. “Zal de weduwe gaan praten?”, dat is de vraag die politie en media zichzelf stellen nadat vermoedelijk kinderontvoerder en -moordenaar Glen om het leven komt. Zijn vrouw Jean heeft hem altijd gesteund en haar mond gehouden. Maar zal ze dit nu ook volhouden? De weduwe is een boek om in één adem uit te lezen.

De leukste boeken voor je vakantie: romans

De leukste romans

1. De koningin van de chicklit, Jill Mansell, is terug! In Lang leve de liefde kruip je in het leven van de 25e jarige Lily. Zij valt als een blok voor de acteur Eddie, maar geniet ondertussen óók van het gezelschap van haar grappige en charmante beste vriend Dan. En dan is daar nog die brief van haar overleden moeder…

2. Onweerstaanbaar en grappig, dat is het boek Scoop! van Irix Houx. Hoofdpersoon in het boek is Esmée die verhuist naar de grote stad en haar vriendinnen vertelt dat ze redactiechef is. Feitelijk is ze redactieassistente en die leugen dreigt uit te komen wanneer een van haar vriendinnen plotseling haar baas wordt. Hoe redt ze zich hieruit?

3. Wist je dat dé VakantieDiscounter aan de Herengracht in Amsterdam is gevestigd? Extra punten dus dat Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) zich juist hier afspeelt. Ook de humor en de fijne schrijfstijl dragen bij aan dit boek van Astrid Harrewijn dat – zoals de naam al zegt – draait om drie vrienden die samen in één huis wonen.

Leukste boeken voor vakantie: overig

Andere boeken voor in jouw koffer

1. Is reizen jouw grootste hobby? Ben je altijd op zoek naar de nieuwste hotspots? En vind je het leuk om een kijkje te nemen in het leven van een andere reiziger? Lifestyle blogger Anne de Buck, bekend van Your Little Black Book, heeft onlangs twee boeken uitgegeven, waaronder het geweldige #wanderlust. Lees al haar tips vanaf het strand en jouw volgende vakantie wordt nóg leuker!

2. Na het succes van Taal is zeg maar echt mijn ding is Paulien Cornelisse terug. In De verwarde cavia duik je in het leven van kantoormedewerkers middels een fictief persoon, Cavia. Relaties met koffiezetapparaten, lief en leed tussen collega’s, agressieve mails; het boek is volledig herkenbaar voor iedereen die op kantoor werkt of heeft gewerkt. Met veel humor en hier en daar een ontroerend randje.

3. Oké, dit boek – of eigenlijk meer een encyclopedie – kun je alleen meenemen als je echt kilo’s over hebt. Aan de hand van meer dan 500 reisfoto’s gemaakt in 25 landen geeft Laura Vink je handige tips om meer uit je reisfoto’s te halen. Reisfotografie. Explore, discover, capture hoort thuis op de boekenplank van elke reiziger.

Welk boeken gaan er bij jou mee in de koffer?

P.S. Toch geen ruimte meer in je koffer? Een deel van deze boeken is ook als e-book verkrijgbaar.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *