Waarom je deze zomer écht naar Marbella moet

Marbella wordt gezien als dé plek waar de Spaanse (en internationale) jetset graag samenkomt. Maar kijk je voorbij dit luxe gehalte (wat overigens geweldig is!) biedt de badplaats aan de Costa del Sol veel meer. Grote kans dat je na het lezen van dit artikel direct wilt vertrekken!

Welkom in het leven van de jetsets

Reden vakantie Marballa; Puerto BanusZeg je Marbella dan zeg je luxe, jetset en een hoog Ibiza-gehalte. Althans, als je rondloopt in en rondom de moderne jachthaven Puerto Banùs. Of je nu links of rechts in de haven kijkt, overal schitteren indrukwekkende jachten je tegemoet.

En als je dan 180 graden draait, kijk je recht in de etalages van luxe merken als Gucci en Chanel. Bij de beachclubs worden chique cocktails geserveerd en ’s avonds wordt er bijna met champagneflessen gesmeten. Om nog maar niet te spreken over de vele extreem dure auto’s die de revue passeren. De bijnaam Saint-Tropez van Spanje is er niet zomaar gekomen…

Een kijkje in Cascao Antiquo

Redenen vakantie Marbella: oude centrumToch kent Marbella – en dat is één van de hoofdredenen dat wij verliefd zijn op de Spaanse badplaats – ook een heel andere kant. Enkele kilometers van Puerto Banùs vind je namelijk het charmante oude centrum, ofwel Cascao Antiquo. En het zijn zeker luxe jachten en jetsetters die hier het straatbeeld kenmerken.

Het oude centrum is een aaneenschakeling van nauwe straatjes en kleine pleintjes vol witte huisjes, oude kerkjes én sinaasappelbomen. Dé highlight is Plaza de Los Naranjas. Aan dit sinaasappelplein werden de eerste bomen in 1941 geplant. Geniet in de schaduw van Spaanse tapas én de beste sangria.

Wat je nog niet meer mag missen in Cascao Antiquo? Wandel over de Arabische stadsmuur, bewonder het 17e-eeuwse Casa de Corregidor, bezoek het 16e-eeuwse raadhuis en woon een dienst bij in de 17e-eeuwse Iglesia de la Encarnacion. Op de Mercado Municipal begeef je je tussen de locals.

Shop till you drop!

Redenen vakantie Marbella: winkelenAls je denkt dat je per se een goedgevulde portemonnee moet meenemen als je wilt winkelen in Marbella, dan heb je het mis. Ja, voor een middagje winkelen in Puerto Banùs mag je jouw creditcardlimiet wel even verhogen. Maar… je kunt beter gaan shoppen in het oude centrum.

In de smalle straatjes vind je op elke hoek wel weer een nieuwe verrassing. Bij het ene winkeltje doe je je tegoed aan verse worstjes, bij de andere koop je de perfecte souvenir voor het thuisfront. Nog niet gesproken over de kleine boetiekjes met unieke kleding.

Ontdek de Costa del Sol

Hoewel Marbella niet groot is, kun je – mede door de afwisseling van het nieuwe en oude gedeelte – jouw vakantie prima vullen met strandhangen, het oude centrum ontdekken, winkelen en cocktails drinken. We kunnen ons echter voorstellen dat je ook graag op pad gaat om de omgeving te ontdekken.

Redenen vakantie Marbella: omgevingDan zit je in Marbella sowieso goed. Het is de ideale uitvalsbasis om de Costa del Sol te ontdekken. We zetten de leukste opties voor je op een rij:

  • Combineer je graag stad en strand? Ga een dagje naar Málaga, waar je met dank aan het compacte stadscentrum veel in een korte tijd kunt zien. Verdwaal in het Alcazaba, maak de klim naar het Gibralfaro kasteel, ga street art spotten in Lagunillas of pak een terrasje op de moderne boulevard Muelle Uno.
  • Een andere must-see die binnen handbereik is als je in Marbella vakantie viert, is Ronda. Het is één van de meest bezochte steden in het binnenland en dat is niet zonder reden. Het stadje wordt namelijk door een immense kloof in tweeën gesplitst!
  • Foto’s van de Costa del Sol worden veelal gekenmerkt door de witte huisjes met blauwe details. Deze foto’s zijn veelal gemaakt in Mijas en Frigiliana. Beide dorpjes kun je eenvoudig bezoeken als je in Marbella verblijft. Mijas ligt bijv. op nog geen half uur rijden.

Lees meer over MijasLees meer over Frigiliana

De Costa del Sol kent een goed busnetwerk, waardoor de meeste hoogtepunten goed te bereiken zijn. Voor meer vrijheid én als je veel in een korte tijd wilt zien, raden we je aan een auto te huren. Dit kan direct bij boeking via ons, wel zo handig!

Je bent er zo!

Als je alleen benieuwd bent naar Marbella dan is er nog een heel ander fijn pluspunt; de korte reistijd. In een kleine drie uur vlieg je van Amsterdam naar Málaga. Vanaf daar reis je in een uurtje af naar de badplaats.

Dit heeft als voordeel dat je niet per se een week of twee weken zon hoeft te boeken; je kan ook voor een dag of vier/vijf gaan. Niets fijner dan even bijtanken bij een van de vele beachclubs of onbeperkt sangria drinken onder de Spaanse zon.

Over Spaanse zon gesproken; in mei en september kun je er rekenen op temperaturen van max. 27 °C. In de tussenliggende maanden passeert het kwik makkelijk de 30 °C. Je kunt er dan zelfs rekenen op zo’n 11 (!) zonuren per dag!

Prachtige hotels om uit te kiezen

Redenen vakantie Marbella: hotelsDecadent doen, wij houden ervan! Zeker voor een kort tripje is het fijn om je eens he-le-maal in de watten te laten leggen. Dat kan zonder meer in de volgende hotels:

  • Niet alleen luxe staat centraal bij Amare Marbella Beach Hotel, dat geldt ook voor rust en ontspanning. Het hotel hanteert namelijk een adults only-formule. Je kunt er rekenen op o.a. een zwembad met zonneterras, wellness- en fitnesscentrum, diverse restaurants en rooftopbar.
  • Iberostar Selection Marbella Coral Beach is een relaxt boutique hotel met een ligging direct aan het strand van Marbella. Via het strand loop je naar de levendige jachthaven Puerto Banús. Gratis WiFi is aanwezig en je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.
  • Exclusiviteit, een hoog servicegehalte en 15.000 m² aan tuinen waar je kunt genieten van de Spaanse zon en kunt afkoelen in het riante zwembad. Strijk neer op een van de ligbedjes van Vincci Selection Estrella del Mar en het ultieme vakantiegevoel is direct aanwezig. Beloofd!
Suneo Cortijo Blanco, MarbellaLaat jouw portemonnee zoveel luxe niet toe? Dan is Suneo Cortijo Blanco een goed alternatief. Het gemoedelijke complex beschikt over meerdere zwembaden, animatie voor alle leeftijden en de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar Marbella. Nog even boeken & dan vooral genieten!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *