Marbella. Saint Tropez, Spanje

Marbella, het Saint-Tropez van Spanje

Zijn de belangrijkste ingrediënten voor jouw volgende vakantie zon, strand, een relaxte sfeer, luxe én een sfeervolle omgeving? Vlieg naar de Costa del Sol en breng jouw vakantie door in het hippe Marbella.

John Travolta heeft er een huis gekocht en de internationale jetset komt graag samen in de luxe haven; Marbella – ook wel het Saint-Tropez van Spanje genoemd – is zonder twijfel een van de meest mondaine badplaatsen van Spanje. Logeer in een van onze hippe of luxe hotels én maak kennis met de vele bezienswaardigheden die de langgerekte badplaats biedt. We zetten ze voor je op een rij!

Puerto Banús: wentel je in luxe

Dé trekpleister van Marbella is Puerto Banús. De haven wordt gezien als een van de meest prestigieuze havens aan de Middellandse Zee. In de witte gebouwen in Arabische-Andalusische stijl aan de kade zijn luxe winkels, excellente restaurants en gezellige bars gevestigd.

Ontdek het historische centrum in Marbella

Marbella, Saint Tropez van SpanjeHet historische centrum – ook wel Cascao Antiquo genoemd – wordt gekenmerkt door witte huisjes met sinaasappelbomen en oude kerkjes en pleintjes. Bezoek zeker het Plaza de Los Naranjas, ofwel het Sinaasappelbomenplein. De bomen die je hier vindt (en die voor een verkoelende schaduw zorgen!) werden al in 1941 geplant. Geniet in de schaduw van echte Spaanse tapas én sangria.

Bezoek ook de musea die Marbella rijk is en neem een kijkje bij de bronzen beelden van Salvador Dalí aan de Avenida Del Mar. Deze promenade is sowieso één en al gezelligheid. Een dagje relaxen? Bezoek het mooie Almeda Park, waar keramieken banken voor je klaar staan. Andere bezienswaardigheden zijn de Arabische stadsmuur, het 17e eeuwse Casa de Corregidor, het 16e eeuwse raadhuis en het 17e eeuwse Iglesia de la Encarnacion.

Jezelf tussen de locals begeven? Kijk hoe inwoners hun verswaren onderhandelen op de Mercado Municipal of ga einde middag naar Puero Pesquero waar de vissersboten met verse vis aankomen.

Een middagje winkelen

Decadentie zit hem niet alleen in de haven en de hippe zandstranden, maar ook in het aanbod aan winkels. De kronkelstraatjes in het historische centrum herbergen kleine boetiekjes met te gekke kleding en bij de haven vind je het grote warenhuis El Corte Inglés. Je vindt er daarnaast veel designerwinkels.

Een dagje zonnen in Marbella

Marbella, Saint Tropez: strandHoe leuk het ook is om te slenteren door het historische centrum van Marbella, of om te winkelen, een zonvakantie in Spanje is niet compleet zonder één of meerdere dagen aan het strand.

Aan de haven vind je het levendige Playa Puerto Banús. Andere mooie stranden zijn Playa de Fontanilla en Playa de la Bajadilla. Waar leg jij je handdoek straks neer?

Fancyheid ten top; dat is Nikki Beach! In dit misschien wel meest exclusieve strandtent van de Costa del Sol is het elke dag feest. Zorg wel voor een goedgevulde portemonnee, want goedkoop is het allerminst.

Waar in Marbella ga jij overnachten?

Marbella, Saint Tropez van SpanjeMarbella biedt onderdak aan een flink aantal hotels, met name vier- en vijfsterren. Hotels die je zeker op je wensenlijstje moet plaatsen zijn de volgende:

  • Genieten in alle rust? Amare Marbella Beach Hotel is een trendy adults only hotel nabij het strand. Het beschikt over een zwembad met zonneterras, wellness- en fitnesscentrum, diverse restaurants én een rooftopbar.
  • Verblijven nabij het luxe Puerto Banús? Op slechts een steenworp afstand vind je Hard Rock Hotel Marbella. Dit moderne complex met WiFi is, net als Amare Marbella Beach Hotel, enkel toegankelijk voor volwassenen.
  • Een weekje Marbella met het hele gezin? BlueBay Banus beschikt over een speeltuin, miniclub, kinderbad én animatieprogramma. Terwijl de kinderen zich prima vermaken ontspan jij aan het zwembad, haal je een drankje aan de beachbar of geniet je van een welverdiende massage.
  • Marbella in optima forma, dat is Hotel Don Pepe Gran Meliá. Luxe faciliteiten (waaronder een wellnesscentrum en meerdere restaurants), een persoonlijke service en een haast tropische omgeving komen hier samen.

Alle mogelijkheden bekijken? Bekijk ons volledige (luxe!) aanbod naar Marbella en scherpe last minutes. Wie weet lig jij binnenkort decadent aan een van de stranden van de mondaine badplaats.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *