Puerto del Carmen Lanzarote

Puerto del Carmen, het kloppende hart van Lanzarote

Wie afreist naar Lanzarote heeft de keuze uit tal van badplaatsen. Playa Blanca, Costa Teguise en Puerto del Carmen zijn veruit de populairste. En met name deze laatste wordt gezien als het kloppende hart van het Canarische eiland.

Puerto del Carmen in een vogelvlucht

Puerto del Carmen, LanzaroteJe vindt Puerto del Carmen in het zuidoosten van Lanzarote, zo’n 15 km ten zuidwesten van de hoofdstad Arrecife. Het van oudsher vissersdorpje bestaat uit verschillende delen, waarvan de 6,5 km lange boulevard het drukst bezocht is. Waarom? Aan de ene kant vind je het langgerekte zandstrand en aan de andere kant talloze hotels, restaurants, winkeltjes en barretjes.

Hoewel er de afgelopen decennia flink is bijgebouwd in Puerto del Carmen, is er een ding niet: hoogbouw. In het verleden heeft de kunstenaar/architect voor planologische beperkingen gezorgd, waardoor gebouwen van meer dan drie of vier verdiepingen niet zijn toegestaan. Alleen in de hoofdstad vind je enkele hogere gebouwen.

Dit maakt dat Puerto del Carmen ondanks haar drukte kleinschaliger lijkt dan het feitelijk is. En er heerst een gemoedelijke, gezellige sfeer in de badplaats!

Wat is er allemaal te doen in Puerto del Carmen?

Puerto del Carmen, LanzaroteHeel eerlijk: in Puerto del Carmen kom je vooral voor de gezelligheid én zonnen aan het kilometerslange zandstrand. Sterker nog: geen een badplaats op het eiland telt zoveel vierkante meters aan strand. Relaxen onder de Spaanse zon kan hier zeker comfortabel door verhuur van ligbedden en parasols. Er worden daarnaast tal van watersporten aangeboden, waaronder jetskiën, parasailen en waterfietsen. Of kan jij jezelf lang genoeg vasthouden op de beruchte bananenboot?

Wat veel mensen echter niet weten, is dat je in Puerto del Carmen ook prima kunt duiken. Voor de kust ligt een kilometerslang rif, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Langs de boulevard en aan het strand zijn meerdere duikscholen gevestigd.

En neem zeker even een kijkje bij het oudste centrum van de stad, nabij de oude haven met vissersschepen. Hier wordt een deel van het straatbeeld bepaald door kleine, soms hellende straatjes. En er is nog een visafslag, waar de dagelijks binnengevaren vis wordt verhandeld. Raad eens waar je de lekkerste vis van Puerto del Carmen kunt eten?

Ontdek Lanzarote vanuit Puerto del Carmen

De must sees tijdens een vakantie in Puerto del Carmen, LanzaroteDe meeste vakantiegangers kiezen voor een 8- of 15-daagse vakantie in Puerto del Carmen. Je kunt dan de badplaats én de rest van Lanzarote ontdekken. Ter plaatse worden tal van excursies aangeboden, naar belangrijke bezienswaardigheden rijden bussen of je kunt – en dat is onze persoonlijke favoriet – een auto huren om zelfstandig op pad te gaan.

Wat je niet mag missen?

  • Op ca. 20 km van Puerto del Carmen vind je een verzameling stranden, samen bekend onder de naam Playas de Papagayo. Dit strandgebied loopt van El Papagayo tot de badplaats Playa Blanca. Naast dat de stranden prachtig zijn, zijn er ook nog een aantal stranden niet per auto te bereiken. Rust gegarandeerd, zeker buiten het hoogseizoen!
  • Reis vanaf Puerto del Carmen in bijna een rechte lijn naar het westen en je komt uit bij de bekendste bezienswaardigheid van het eiland; Nationaal Park Timanfaya. Hier maak je kennis met de vulkanische oorsprong van Lanzarote. Het lijkt haast een maanlandschap!
  • Wijn verbouwen op een vulkanische bodem? De inwoners van Lanzarote bewijzen dat dit wel degelijk kan. Bezoek het wijngebied La Geria en ontdek hoe ze op een inventieve manier de grond en wind inzetten voor geslaagde flessen wijn.
Meer weten over deze en andere must sees op Lanzarote? We schreven er een uitgebreid artikel over. Maak o.a. ook nog kennis met de werken van César Manrique.

Deze hotels raden we je aan in Puerto del Carmen

Hotels Puerto del Carmen, LanzaroteJe hebt bij ons een ruime keuze aan hotels in Puerto del Carmen; we bieden meer dan 65 hotels aan. Best lastig om daar de toppertjes uit te pikken. En dus deden wij dat voor je!

  • Het moderne Blue Sea Lanzarote Palm beschikt over nette appartementen, een ligging op loopafstand van het strand, een fijn zwembad en meerdere faciliteiten voor de jongste vakantiegangers. Ook een buffetrestaurant staat tot jouw beschikking.
  • Het stijl- en sfeervolle Hotel Seaside Los Jameos Playa is dé keus voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een hotel aan de boulevard en met een all inclusive mogelijkheid. Wat je er nog meer bij krijgt? O.a. twee zwembaden, kinderfaciliteiten, sportmogelijkheden en een wellnesscentrum.
  • Kinderbaden en miniclubs voor de ukkies, een apart relaxterras en zwembad voor enkel volwassenen; met welk reisgezelschap je ook afreist naar Lanzarote, bij Sentido Aequora Lanzarote Suites zit je altijd goed qua faciliteiten. En dan verblijf je ook nog eens dichtbij het strand én kun je rekenen op mediterrane gastvrijheid.

Toch graag de keuze uit meer hotels nu je overtuigd bent dat Puerto del Carmen jouw volgende bestemming wordt? Bekijk snel ons volledige & voordelige aanbod. En daarna? We wensen je vooral een relaxte vakantie. Dat komt hier wel goed!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *