pretparken in duitsland

Familiepret gegarandeerd! De leukste water- en pretparken in Duitsland

Geen budget of tijd (en de vakantiedagen!) om er lang op uit te gaan met de kinderen? Een goed alternatief is een weekendje weg. Naar onze oosterburen bijvoorbeeld. Er zijn namelijk heel wat pretparken in Duitsland. Familiepret gegarandeerd!

Tropical Islands, een weekendje in de tropen

Pretparken in Duitsland: Tropical Islands In een voormalige Zeppelin-hangar in de regio Brandenburg vind je Tropical Islands. Dit pretpark in Duitsland vol waterattracties is een recordbreker op meerdere fronten. Zo is het o.a. het grootste indoor regenwoud van de wereld. In de hal vind je namelijk alleen al 50.000 planten die daglicht ontvangen door een koepel van 20.000 m². En met 10.000 m² aan sauna-oppervlakte is Tropical Islands ook nog eens de grootste op het gebied van sauna’s.

Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken door de 27 meter hoge waterglijbaantoren en voor strandgevoel ga je naar Tropical Sea. Kom helemaal tot rust tussen de palmbomen op het helderwitte zand.

pretparken in Duitsland: Hotel Tropical IslandsJe kunt Tropical Islands werkelijk altijd bezoeken dankzij de openingstijden (365 dagen, 24 uur per dag). En dankzij het bijbehorende Tropical Islands kun je je na een dagje waterpret weer helemaal opladen.

Phantasialand, een onvergetelijk uitje voor het hele gezin

In Phantasialand kun je terecht voor een onvergetelijke dag met de hele familie. Zo kan jong én oud genieten van (spannende) attracties, lekker eten en leuke shows.

De allerkleinste zullen zich o.a. vermaken in de waterspeeltuin en de zweefmolen of bij de schminkdames. Oudere kinderen en volwassenen hebben de beschikking over spannendere attracties. Zo kun je kiezen voor de Mystery Castle waar je een vrije val van 65 meter hoogte maakt of een bezoek brengen aan de wildwaterbaan Chiapas. Deze heeft de steilste afdaling ter wereld! Sluit de dag af met het hele gezin door een prachtige show te bezoeken.

Pretparken in Duitsland: Phantasialand Hotel MatambaMaak van je onvergetelijke dag in Phantasialand een onvergetelijk weekend of (mid)week in Phantasialand Hotel Matamba. De familiekamers met aparte slaapkamer, de speeltuin en een apart kinderbuffet maken dit hotel ideaal voor gezinnen met kinderen.

Movie Park Germany, al 20 jaar een groot succes

Pretparken in Duitsland: Movie Park Germany: Spongebob SplashIn Duitsland vind je Europa’s grootste film- en entertainment pretpark, Movie Park Germany.Het is slechts een uurtje rijden vanaf Arnhem en dat maakt het park geschikt voor korte bezoeken.

De attracties in Movie Park Germany zijn leuk en spannend, maar daarnaast ook heel erg herkenbaar voor de meeste. De (water)attracties en gave achtbanen zijn gebaseerd op verschillende tv-figuren en filmpersonages. Barnyard, Spongebob en Dora & Diego kom je hier regelmatig in allerlei vormen tegen.

Dit jaar viert Movie Park Germany hun 20-jarige jubileum en dit zullen zij uitgebreid vieren met de gasten. Welke extra’s gasten kunnen verwachten, dat wil directeur Thorsten Backhaus nog niet verklappen. Maar wie jarig is, trakteert.. Wij wachten af!

Europapark, het grootste pretpark van Europa

Waar Movie Park dit jaar feest vierde, vierde Europapark dat vorig jaar. Ze bestonden 40 jaar én ze mochten ook nog eens de award voor beste attractiepark van Europa ontvangen. De diversiteit van de attracties, de grootte van het park (bijna 1,5 keer zo groot als Disneyland® Parijs) en de vele faciliteiten en attracties (ook voor volwassenen) dragen bij aan het succes.

De attracties zijn gaaf, maar ook de entourage is er eentje om in je op te slaan. Zo vind je heel Europa terug in het park, dankzij de Spaanse landhuizen, Portugese kloosters en Italiaanse villa’s. Een sensationele beleving ervaar je in de 73 meter hoge achtbaan Silver Star. Deze achtbaan bereikt een snelheid van 130 km/h en dankzij de combinatie met de gewichtsloosheid zal dit echt een aparte ervaring voor je zijn.

Pretparken in Duitsland: Hotel ColosseoOok dit park heeft, net als Phantasialand, zijn eigen hotels en overnachtingsmogelijkheden. Italië-liefhebbers kunnen bijvoorbeeld verblijven in Hotel Colosseo. Dit hotel heeft een Romeins wellnesscentrum en Italiaanse restaurants.

Legoland® Duitsland, het park voor Lego-liefhebbers

Pretparken in Duitsland: Legoland® DuitslandTegenwoordig spelen kinderen spelletjes op de tabloid of de smartphone, maar weet jij nog hoe leuk jij het spelen met Lego vond? Breng samen met je kinderen een bezoek aan Legoland® Duitsland in het Beierse Günzburg en laat het kind weer in je los.

Er zijn maar liefst acht avonturenparken vol met achtbanen en wildwaterbanen te midden van een landschap met miljoenen kleurrijke Lego-steentjes. In Miniland kun je o.a. de skyline van Frankfurt en het voetbalstadion van München, gebouwd uit Lego-steentjes, bewonderen.

Pretparken in Duitsland, Vienna House Easy GunzbergOp slechts vijf minuten rijden van Legoland® Duitsland ligt Vienna House Easy Gunzberg. Dit hotel, met ruime familiekamers en gratis WiFi, is ideaal voor als je wat langer van je verblijf wilt genieten. Zo kun je ook nog een bezoek brengen aan München.

Uiteraard beschikt Duitsland over veel meer pretparken, maar dit waren onze vijf favorieten. Van welke pretparken in Duitsland gaat jouw hart sneller kloppen? 

Fotografie:Movie Park Germany (Spongebob) | Irina Rogova | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

One thought on “Familiepret gegarandeerd! De leukste water- en pretparken in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *