Phantasialand: een onvergetelijke dag

Phantasialand, voor een onvergetelijke dag met de hele familie

Phantasialand, gelegen in Brühl in Duitsland, is een pretpark voor jong en oud. Bezoek dit park gezellig met de hele familie en geniet van spannende attracties, lekker eten en leuke shows. In Phantasialand zal iedereen zich vermaken, beloofd!

Phantasialand: voor jong…

Phantasialand DuitslandAls jonge bezoeker aan Phantasialand mag je misschien nog niet in alle attracties doordat er een minimale lengte is vastgesteld, maar dat betekent niet dat je geen leuke dag kunt hebben. De allerkleinste parkgasten zullen zich echt niet snel vervelen in Phantasialand!

Naast een tiental attracties – zoals waterspeeltuin de Octowuzy, Bolles Riesenrad (zweefmolen) en Wolke’s Luftpost – worden er diverse shows opgevoerd, kun je je laten schminken en zijn er door het hele park kraampjes te vinden met lekkere traktaties.

… en oud!

Phantasialand is niet alleen geschikt voor kinderen, het pretpark is net zo leuk voor volwassenen! Zo zijn er zes attracties waar je echt wel een beetje stalen zenuwen voor nodig hebt. Stort bijvoorbeeld de diepte in met een vrije val van 65 meter hoogte bij het Mystery Castle of geniet van een avontuur op het water bij de River Quest. Ben jij een echte durfal, bezoek dan de Chiapas. Deze wildwaterbaan heeft de steilste afdaling ter wereld!

De meest uiteenlopende shows

Phantasialand Duitsland: showsHeb je even genoeg van alle attracties? Dan is het aan te raden om één van de shows te bezoeken die er in Phantasialand opgevoerd worden. Je kunt een 4D-film over piraten bekijken, Een nacht in het museum aanschouwen waarbij de museumstukken ’s nachts tot leven komen en de bewakers geen moment rust meer hebben. En tijdens de voorstelling Relight my fire zetten de kunstenaars hun beste beentje voor om op het ritme van pittige muzieknummers hun kunsten aan je te laten zien. Wat er verder nog voor gave voorstellingen zijn in Phantasialand mag je zelf ontdekken. Het moet natuurlijk wel een spannend avontuur blijven!

Phantasialand in de sneeuw

Ga je in de wintermaanden naar Phantasialand toe, dan is het er waar mogelijk nóg leuker. De sprookjesachtige sneeuwlandschappen zullen een ritje in een achtbaan, een bezoek aan een spannende show of een vrije val van meters hoogte nog bijzonderder maken. Ga je schaatsen op de ijsbaan, een wintershow bezoeken of bewaar je al je energie voor de grote show die ’s avonds wordt gegeven? Er zal in ieder geval een knallend einde aan je dag zitten, want de avond wordt afgesloten met vuurwerk!

Ben je bang dat het weer je dagje Phantasialand zal verpesten? Geen zorgen, want 70% van de attracties in dit pretpark is overdekt. Zo kun je zelfs op de meest druilerige momenten optimaal genieten van de gaafste attracties.

Eten & drinken in Phantasialand

Phantasialand biedt onderdak aan meer dan dertig eet- en drinkgelegenheden. De Dinnershow Fantissima is echter een bijzondere vermelding waard. Terwijl je geniet van een goede maaltijd, voeren diverse artiesten een haast sprookjesachtige show voor je op. Een unieke ervaring!

Overnachten in Phantasialand

Hoewel Phantasialand vanaf Utrecht nog geen 250 km reizen is, kan het na een lange dag in het attractiepark wel net even te ver weg zijn. Gelukkig biedt Phantasialand ook twee mooie hotels waar je kunt overnachten:

  • Phantasialand Hotel Ling Bao, onderdeel van het pretpark, is een viersterren hotel met Chinees thema. Loop na een lange dag in het park het hotel binnen om je bed op te zoeken. Vergeet onderweg niet de Chinese bouwkunsten te bewonderen die je hier aantreft!
  • Ook Phantasialand Hotel Matamba ligt op het park zelf. Waar Ling Bao een Chinees thema heeft, is dit hotel helemaal in Afrikaanse stijl ingericht. Bij het ontbijt worden er zelfs Afrikaanse specialiteiten geserveerd.

En het mooiste is: door de geringe afstand hoef je Phantasialand niet te combineren met een schoolvakantie. Je kunt ook prima een weekendje naar Duitsland afreizen. Wie wil er nu niet ‘zomaar’ een dagje naar een pretpark?

Fotografie: Hung Chung Chih | Shutterstock.com

 

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *