Onbekendere Duitse kerstmarkten

Merry Christmas! De leukste onbekendere kerstmarkten van Duitsland

Hoe je ultiem in de kerststemming komt? Door een bezoek te brengen aan een kerstmarkt in Duitsland! Nu vind je in elke stad wel een populaire markt die heel veel bezoekers trekt. Maar er zijn ook genoeg opties voor wie onbekendere kerstmarkten wil bezoeken in Duitsland. Wij nemen je mee langs een paar bijzondere.

Ravenna Gorge in het Zwarte Woud

Een wel heel bijzondere kerstmarkt in Duitsland om te bezoeken is Ravenna Gorge. Deze kerstmarkt vind je middenin het Zwarte Woud. Door de sprookjesachtige ligging in het bos, onder een 40 meter hoog spoorwegviaduct, is dit een geweldige markt om jouw geliefde mee naartoe te nemen. Het is hier namelijk op-en-top romantisch!

Tussen de bomen in vind je prachtig uitgelichte houten hutjes, waar o.a. lokale producten worden verkocht. Geniet van gezellige kerstmuziek, bestel iets lekkers te eten of drinken en dompel je helemaal onder in de magische kerstsfeer die er heerst. Een bijzondere ervaring!

Ravenna Gorge is de eerste drie weekenden van december geopend. Entree is mogelijk tegen betaling.

Onbekendere kerstmarkten Duitsland, Best Western Hotel Hofgut SternenVanuit Best Western Hotel Hofgut Sternen rijd je in ca. 10 minuten naar Ravenna Gorge. Naast struinen over de kerstmarkt kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken. Het hotel beschikt over o.a. een sauna en overdekt zwembad. Ideaal!

HafenCity in Hamburg

Onbekendere Duitse kerstmarkten, kraampjeIn het gebied rond de haven van Hamburg, dat ook wel HafenCity wordt genoemd, vind je een kerstmarkt die niet bepaald nostalgisch aandoet. Dit komt door de omgeving: de omringende gebouwen zijn hypermodern. Een bijzonder contrast!

Op de kerstmarkt zelf vind je een ijsbaantje waarop je rondjes kunt draaien. Dit kan trouwens ook in de draaimolen. Natuurlijk vind je ook kerstkraampjes met leuke cadeaus en lekkere hapjes op de markt. In HafenCity zelf zijn daarnaast tal van gezellige restaurantjes gevestigd. Kun je na jouw glaasje glühwein meteen door voor een goed diner!

Christmas Avenue in Keulen

Natuurlijk kan je bij de Dom van Keulen jouw kerstinkopen doen. Als je voor een heel andere ervaring wilt gaan, kun je struinen over Christmas Avenue aan de Mauririuswall. Dit is de roze kerstmarkt van Keulen, die bezoekers van elke geaardheid trekt van over de hele wereld.

Geniet van culinaire highlights, dans op de deuntjes van Keulse bands en dompel je onder in de fijne sfeer die er heerst. Een absolute aanrader tijdens jouw stedentrip in Keulen!

Schadowplatz in Düsseldorf

Onbekendere Duitse kerstmarkten, kerstballen Wil je eens een kerstmarkt bezoeken waar het traditionele karakter helemaal overboord is gegooid? Dan is Schadowplatz in Düsseldorf iets voor jou. Hier vind je geen houten chaletjes, maar huisjes van blank hout met witte daken. Lekker hip!

Natuurlijk kan je er een glühweintje drinken, maar voor bezoekers die net wat meer luxe willen, is er een heuse champagnebar te vinden. En doordat de markt aan de Köningsallee ligt, de duurste winkelstraat van de stad, kun je na een glaasje bubbels nog even lekker shoppen. Ideaal!

Lucia kerstmarkt in Berlijn

Bij de Lucia kerstmarkt in de Berlijnse Kulturbrauerei waan je je niet per se in ons buurland, maar eerder in Zweden of Noorwegen. Lucia staat bekend als de Noorse licht-godin. Het thema van deze kerstmarkt in Berlijn is dan ook Scandinavisch.

Waar je dit aan merkt? O.a. aan het typisch Zweedse vuur en de kraampjes met snacks als rendierworst. Ook kun je er Glögg drinken, een drankje dat bekend staat als de Scandinavische variant van glühwein. Zeker het proberen waard!

Onbekendere kerstmarkten Duitsland, Vienna House Andel's BerlinVienna House Andel’s Berlin dankt haar sterren aan de comfortabele kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet om de dag goed te beginnen en de wellnessfaciliteiten.

Welke onbekendere kerstmarkten in Duitsland wil jij het liefst bezoeken?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *