nerja

Maak kennis met Nerja, het witte Spaanse badplaatsje

Klinkt vakantie vieren in een zonnig wit dorpje jou als muziek in de oren? Dan is een vakantie in Nerja iets voor jou! De rustige plaats aan de Costa del Sol beschikt over culturele bezienswaardigheden, een indrukwekkende natuur én diverse stranden. Tijd om kennis te maken met Nerja!

Nerja ligt aan de kust van de Middellandse Zee, op ca. 65 kilometer ten oosten van Málaga. Bijzonder is de omgeving van de badplaats, de bergketens Sierra Almijara en Sierra Tejeda én de Middellandse Zee komen hier samen. Door de aanwezigheid van de bergen beschikt Nerja over een mild klimaat.

Nerja is van oudsher een vissersdorpje en heeft haar charme behouden doordat je er weinig hoogbouw vindt. Witte huisjes en smalle straatjes vind je er dan ook in overvloed.

Cultuur in overvloed

Nerja wit Spaans badplaatsje, cultuurIn Nerja kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Slenter door de smalle straatjes, geniet van de witgekalkte huisjes en maak kennis met het authentieke Spanje! In het historisch centrum vind je diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de 17e eeuwse El Salvador kerk. Dit pittoreske witte kerkje is een populaire trouwlocatie, bij zowel Spanjaarden als buitenlanders. Je zult hier dan ook regelmatig een bruidspaar zien lopen!

Op een 23 meter hoge klif tegenover deze kerk ligt promenade Balcón de Europa. Ga hier zeker even wandelen om te genieten van een prachtig uitzicht over verschillende baaien en stranden aan de Middellandse Zee. De promenade is een populaire plek onder kunstenaars en muzikanten. Ook vind je er aan weerszijden twee kanonnen, waar vroeger verdedigingsforten stonden. Ga heerlijk flaneren en vergeet je camera niet!

Vakantie Nerja, Toboso Chaparil Nabij bovenstaande bezienswaardigheden ligt Toboso Chaparil. Gratis WiFi, een zwembad en restaurant staan hier tot je beschikking. En vanaf het dakterras geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving!

Relaxen aan de stranden

Nerja wit Spaans badplaatsje, strandWil je cultuur snuiven afwisselen met luieren aan zee? Dat kan in Nerja! De badplaats beschikt over maar liefst 16 kilometer aan kustlijn, waaraan dertien verschillende stranden liggen. Je kunt er dus uitgebreid strandhoppen. Waar kun je het best naartoe? Wij nemen je mee langs onze favorieten!

Direct aan het centrum ligt Playa Burriana. Doordat het strand over het Blauwe Vlag keurmerk beschikt, weet je zeker dat het een veilige en schone plek is om van de zon te genieten. Dit maakt dat het strand erg in trek is bij gezinnen! Aan het zand-/kiezelstrand geniet je van een schitterend uitzicht op de nabijgelegen bergen en kliffen. Dat geeft je gegarandeerd een op-en-top vakantiegevoel!

Aan Playa Burriana kun je meer doen dan enkel van de zon genieten. Er worden bijvoorbeeld diverse watersporten aangeboden. Wat dacht je van windsurfen, duiken of kanoën? En wanneer je het strand af loopt, kun je shoppen in één van de vele winkeltjes.

Een ander prachtig strand aan het centrum is Playa De La Torrecilla, dat ligt aan een wandelpromenade. Vroeger vond je aan het strand een verdedigingstoren, waar het strand haar naam aan dankt. Je kunt hier nu nog enkel de ruïnes van bewonderen. Je vindt er faciliteiten als o.a. douches, toiletten, een reddingsteam en EHBO-post. Het strand beschikt daarnaast eveneens over het Blauwe Vlag keurmerk. Je kunt hier dus genieten van een onbezorgde stranddag!

Vakantie Nerja, Riu Monica Direct aan Playa De La Torrecilla ligt Riu Monica. Je komt hier gegarandeerd tot rust, want het hotel hanteert een adults only formule. Gratis WiFi, een wellnesscentrum en restaurant staan hier tot je beschikking. Dat wordt genieten!

Wil je relaxen aan een rustiger strand? Maak dan een wandeling langs de kust om bij verschillende kleine strandjes te komen. Een aanrader is Playa de Maro, op ca. 6 kilometer van het centrum. Aan dit strand werd een groot deel van de Spaanse soap Verano Azul opgenomen. Bijzonder! Je kunt hier genieten van de Spaanse zon, maar ook actieve vakantiegangers zijn hier aan het juiste adres. Zo kun je er kajakken huren en snorkelen in de azuurblauwe zee. Dat wordt genieten!

Genieten van natuurrijke pareltjes

Wat je echt niet mag overslaan tijdens je vakantie zijn de Grotten van Nerja, die op ca. 5 kilometer van het centrum te vinden zijn. Deze kalksteengrotten, die een oppervlakte hebben van ruim 35.000 m², zijn een historisch monument.

De grotten van Nerja zijn op een bijzondere manier ontdekt. In 1959 was een stel kinderen aan het spelen in de omgeving, toen zij plots op de grotten stuitten. Maar de grotten zijn al eeuwen oud; muurtekeningen laten zien dat ze rond 20.000 v. Chr. al werden bewoond.

Als je de grotten tijdens de zomermaanden bezoekt, zou het zomaar eens kunnen dat je een concert of voorstelling kunt bijwonen. Er worden namelijk diverse culturele evenementen georganiseerd. Bijzonder!

De bergachtige omgeving van Nerja leent zich er daarnaast perfect voor om actief bezig te zijn. Zo kun je er sporten als o.a. mountainbiken en paardrijden beoefenen. Ook een wandeling langs de rivier Río Chillar is een aanrader. Je loopt hierbij letterlijk door het water heen. Fijn tijdens warme dagen!

Steden in de omgeving

Nerja wit Spaans badplaatsje, MálagaWil je meer van Zuid-Spanje zien tijdens je vakantie in Nerja? De grootste steden in de omgeving zijn Málaga en Granada, die beiden op ca. 1 uur rijden vanaf Nerja liggen.

Ontdek het bruisende centrum van Málaga en sluit jouw dag op een relaxte manier af aan het strand. Granada is een historische stad waar het middeleeuwse paleis het Alhambra boven de stad uit prijkt. Huur een auto en ontdek alles wat deze steden te bieden hebben!

Wij kunnen niet wachten om een vakantie naar Nerja te boeken! Jij ook niet? Check dan ons volledige aanbod om een hotel te vinden dat bij jou past. Geniet van jouw reis in het zonnige Spanje!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *